Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 59

Wątek: Dzisiaj wkUrzyłam się na pieluszki wielorazowe, gdyż...

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

U nas też się zdarzają takie dni, że przebieranie jest co zmiana pieluszki, ale pamiętam, że na pampersach też tak bywało więc nie ma się co przejmować i trzeba przeczekać, jeśli to wina pieluszek, to może rzeczywiście trzeba je odświeżyć

U nas tylko ciągle problem z nockami, bo mały często się do cyca podpina i usypia na boczku, a wszystkie wełniaki, które mamy przeciekają bokami (tam zwykle jedna warstwa materiału jest ), dzisiaj w ruch poszedł flip i obyło się bez przygody, ale wolałabym, żeby mały w wełnie na noc zostawał...

Chustonoszka

Domyślnie

My ostatnio tez mielismy maly kryzys i poszly jednorazowki na pierwsza czesc nocy. TYlko ze zaszela sie nam pupcia czerwienic od tych jedno Wrocilismy do wielo, jednak bardziej nam pasuja. A co do przeciekania jedno, to jak corka bylo maciupka, to pampek zawsze przepuszczal kupke mleczna na pleckach. Wielo lepiej dawaly rade w takich sytuacjach.

WKURZA pisze sie przez "U" !!!!!

Chustomanka Awatar Anik801

Domyślnie

Niestety u nas to samo się działo.W nocy musiałam zmieniać bardzo często.Tylko,że mój synek w nocy dużo pije.Z jednorazówkami raczej nie było problemu(może z 2razy przeciek się zdarzył-ale dlatego że w tych tanich był).My byliśmy długi czas tylko na wielo.Teraz to różnie,pampki też są w użyciu.

dokebu
    Guest

Domyślnie

No to i u nas kryzys, coraz bardziej mnie kusi wystawienie całego arsenału na bazarku, ale powstrzymuje mnie myśl o maluszku w brzuszku. Dziubas ostatnio prawie za każdym razem przesikuje wielo, ma bardzo duży sik i ubranka się moczą, coraz częściej używam pampków... niestety

U nas już nic nie daje rady, dziecko mi potrafi przelać IB Tutto w 25 minut!

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

A ja mam kryzys wełniany. Co bym Ignacemu nie założyła na pupę z formowanek to i tak wełna przecieka. I co chwilę muszę ją prać. Myślałam, że pora zalanolinować- niestety dalej nic. Wkurzyłam się i założyłam pampka na noc- rano potop, dziecko zalane od góry do dołu. A dziś znów wełniaka przesikał. Ale i odparzenia na pupce dziś zobaczyłam, czyli zęby idą. U nas tak zawsze, najpierw przesikuje, potem odparzenia, a potem pojawia się ząbek...
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

Moja Maja spala jako niemowle na boku i tez mialam problem dopuki nie wyprobowalam kieszonek rumparooz. Sa super, bo maja wewnatrz dodatkowa bariere FOTKA. Do srodka maszerowala potrojna konopna i mikrofaza i trzymalo

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ani.fa Zobacz posta
    WKURZA pisze sie przez "U" !!!!!
    Ups, już poprawiam
    No ale same widzicie, że się wkurzyłam - pomroczności jasnej dostałam

Widzę, że nie jestem sama z problemami okołopieluszkowymi.

Co do jednorazówek - moja starsza córka wychowana na Pampersach i serio to nie pamietam aby kiedykolwiek jakiś przeciek był

Ale widocznie to zależy od dziecka, skoro piszecie, że w jednorazówkach też się zdarzają

Muszę pomyśleć nad odtłuszczeniem pieluch chociaż nie wydaje mi się, że to tutaj leży problem - pielucha zawsze mokra, że ledwo ją podnieść mogę więc chłonie
    Streeping? hmm sporo piorę w kulach, tylko raz na tydzień dwa w płynie Urlich Natuerlich więc to tez chyba nie to

Co do rozm L otulacza BB - kiedyś jak wyrastaliśmy z M-ki to podobny problem był, zmieniłam na większy i wszystko się unormowało
    Formowanki na noc (używamy tylko konopii i bambusa) są spore objętościowo, często otulacz pod pępkiem nie dotyka skóry bo jest za krótki żeby objąć pieluszkę (wiecie o co mi chodzi? - w sensie że w pionie obejmuje ale w poziomie już nie zawsze)
    W kieszonkę PUL-ową nie mam sumienia zapakować dziecka na noc, wieć tylko formowanka i wełna jako otulacz
    Chyba muszę przetrwać ten okres.
    Moze faktycznie gdzieś tam zęby zaczynają iść, chociaż nie widzę rozpulchnionych dziąsełek.
    Zresztą 3 tyg temu skończyły mu iść 4 pierwsze zęby (w sumie wszystkie na raz szły) a pieluch nie przesikiwał.
    Mam nadzieję, że to jakaś czarna seria, która niedługo minie

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

nam, odpukać, raz jeden zdarzył się przeciek w wełniaku
    ale wyprałam, zalanolinowałam i znowu trzyma

Nie rozumiem tylko dlaczego gacie Wam nie pasują
    Miły też śpi często na brzuszku, szczególnie ostatnio jak był chory i nic nie wycieka.
    Dodatkowo gacie otulają całą pieluchę.

Dość zgrabny jest Lulu nocny bambou, to jedna z mniejszych formowanek, nie wiem czy masz. Jeśli nie, warto spróbować.

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Ja też dla pocieszenia dodam, że Lenie się nad ranem pampka uda przelać. Na razie w nocy jesteśmy na jedno, ale uszyłam już jedną formowankę z 6 warstw grubej froty bambusowej, więc mam nadzieję, że da radę i jeszcze jej uszyję i na noc przejdziemy też na wielo. A jak była mała to też pampki co chwilę przeciekały a i mleczne kupki częste na plecach były

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Ja pieluchowałam wielo w sumie krótko, bo troche ponad 4 m-ce, więc jakoś nie wymeczyły mnie psychicznie. Ale mialam taki okres, ze mieliśmy z malżem mega kryzys, ja w deprechę wpadłam i nie bylam w stanie sie skupic na tym, żeby Nelke co chwilę przebierać, pilnować żeby nie za długo siedziala w mokrej pieluszce... no i wtedy przez tydzień szły pampki...

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Jeśli gacie nie otulają całej pieluszki to też może powodować przecieki.

Chustofanka Awatar oladronia
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MonikaK Zobacz posta
    A ja mam kryzys wełniany. Co bym Ignacemu nie założyła na pupę z formowanek to i tak wełna przecieka. I co chwilę muszę ją prać. Myślałam, że pora zalanolinować- niestety dalej nic. Wkurzyłam się i założyłam pampka na noc- rano potop, dziecko zalane od góry do dołu. A dziś znów wełniaka przesikał. Ale i odparzenia na pupce dziś zobaczyłam, czyli zęby idą. U nas tak zawsze, najpierw przesikuje, potem odparzenia, a potem pojawia się ząbek...
    To ja taki trochę OT - ja początkująca mama jestem i nie wiedziałam, że przed zębem tak się dzieje - bo u nas ostatnio codziennie przebieranie, czasem nawet po kilka razy, bo tych sików to całe mnóstwo, no i lekkie odparzenie - to może rzeczywiście pierwszy ząb idzie?

szyję pieluszki i robię na drutach http://ecomomandbaby.blogspot.com/
    prowadzę klub dziecięcy http://www.dziuplawiewiorki.blogspot.com/

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

wyedytuj pliz tytuł (ó >>u)

edit- widze ze juz napisalas ze to zrobisz

a kryzysy się zdarzają i będą zdarzać, z różnych powodów (za duża/mała pielucha, zęby, rozwolnienie, wakacje itp itd)

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustonoszka Awatar Gonia
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

jak już miałam dosyć wkurzania się na ekojedno, przeszłam na wielo.
    Małgosia :: mama Sssaczka Michałka (19/08/2010)
    :: pańcia Kaktusa-mega przytulaczka i nieśmiałego mićka-Gordonka miauuuuuuu

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

tak, a ja mam zupelnie odwrotnie. zawsze sie wkurzam, jak musze uzywac jednorazowek. zarowno tych eko, jak i innych tzw markowych,chociaz te eko sa o niebo lepsze niz np pampersy, no i tak nie smierdza!!!
    Mloda czesto przesikuje jednorazowki, na noc daja rade tylko wielo, ale musialam sie naszukac i nakombinowac, by pannie sikawce dopasowac chlonnosc Faktycznie, jak ida zeby, to w ogole ciezko jest, raz zmienilismy w takim przypadku na jednorazowki, ale bylo znacznie gorzej
    M zapytany o jednorazowki od razu sie wykrzywia, bo przypomina mu sie ten jedyny raz, kiedy dziecko sie obsralo na maksa i trzeba bylo wszystko prac, lacznie z posciela i naszymi ubraniami
    Teraz wyjezdzamy na swieta, a ja juz sie martwie, jak tu przezyc w jednorazowkach

I tak sie jakos dennie ukladaja na pupie dziecka, nigdy nie moge sie przyzwyczaic te jednorazowki znaczy sie.
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustonówka Awatar afiliacja
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

u nas tez ostatnio przecieki w każdej pieluszce i przebieranie po kilka razy dziennie - młoda leje na potęgę. w dodatku w piątek odparzyła nam sie pupa jak nigdy dotąd - była calusieńka czerwona (wszystko co pod pieluszką)! młoda zrobiła kupkę, którą przegapiłam, ale wcale długo z nią nie leżała. jakaś strasznie zrąca była... :/ 3 dni leczyłyśmy się bephantenem, więc pampki poszły w ruch. teraz jest juz ok, ale zastanawiam się czy rzeczywiście to nie zęby?

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

U nas w nocy tez bywał etap masakryczny. Jula w połowie nocy budziła się zalana całkowicie, a miała CP bambusowe plus dodatkowy, dwuwarstwowy bambusowa wkład. Taki było przez kilka nocy, a żadne zęby nie wyszły. Jak jest kryzys po prostu to ją uzbrajam naprawdę mocno i czekam aż minie. Wybierałam się po pampki już kilka razy, ale szkoda mi było wielo i zanim zdecydowałam się na kupno to nocny kryzys mijał.
    Trzeba po prostu przeczekać. Ja tam wielo uwielbiam
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawimi Zobacz posta
    pociesze ze przy jednorazowkach tez zdarzaja sie przecieki i to solidne, moj sredni syn wychowywany w epoce ekskluzywnie jednorazowej miewal poranne pobudki calkowicie przemoczony od stop do glow. Obojetnie jakie fantastyczne firmowki by nie uzywal. A wiec to nie kwestia pieluch wielorazowych tylko po prostu fatalny dzien mialas. Wspolczuje i tulam
    potwierdzam. Damian potrafił przesikać KAŻDĄ jednorazówkę (i nie miałao znaczenia co ile ja zmieniałam, bywało ze założyłam świeżą i po pół godzinie chodził z wielką mokrą plamą na lewym boku. wstawałam w nocy by go przewijać i przebierać w suche, przy tym się wybudzał i był problem...w wełnie bym chyba zostawiła...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sroka Zobacz posta
    Moja Maja spala jako niemowle na boku i tez mialam problem dopuki nie wyprobowalam kieszonek rumparooz. Sa super, bo maja wewnatrz dodatkowa bariere FOTKA. Do srodka maszerowala potrojna konopna i mikrofaza i trzymalo
    Sroka,gdzie można kupć te kieszonki ? Fajny PUL.
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

też mam kryzys i to od dwóch czy trzech miesięcy
    dosłownie połozyly mnie na łopatki psychicznie: codzienne pranie wieszanie ściaganie układanie, przeciekanie co jakis czas, niespokojne noce przez mokry tyłek
    no ale jak się okazało ze to strippingowanie i odtluszczanie jest faktycznie sporym wyzwaniem to po zrobieniu tego odłozyłam czysciutkie to szafy i czekam na lepsze moje czasy
    moze zbyt radykalnie do tego podchodzilam moze jak do wszystkiego w zyciu trzeba wiecej luzu i pozwalac sobie na dni Pampkowe

Uprawnienia umieszczania postów