Cytat Zamieszczone przez ani.fa Zobacz posta
WKURZA pisze sie przez "U" !!!!!
Ups, już poprawiam
No ale same widzicie, że się wkurzyłam - pomroczności jasnej dostałam

Widzę, że nie jestem sama z problemami okołopieluszkowymi.

Co do jednorazówek - moja starsza córka wychowana na Pampersach i serio to nie pamietam aby kiedykolwiek jakiś przeciek był

Ale widocznie to zależy od dziecka, skoro piszecie, że w jednorazówkach też się zdarzają

Muszę pomyśleć nad odtłuszczeniem pieluch chociaż nie wydaje mi się, że to tutaj leży problem - pielucha zawsze mokra, że ledwo ją podnieść mogę więc chłonie
Streeping? hmm sporo piorę w kulach, tylko raz na tydzień dwa w płynie Urlich Natuerlich więc to tez chyba nie to

Co do rozm L otulacza BB - kiedyś jak wyrastaliśmy z M-ki to podobny problem był, zmieniłam na większy i wszystko się unormowało
Formowanki na noc (używamy tylko konopii i bambusa) są spore objętościowo, często otulacz pod pępkiem nie dotyka skóry bo jest za krótki żeby objąć pieluszkę (wiecie o co mi chodzi? - w sensie że w pionie obejmuje ale w poziomie już nie zawsze)
W kieszonkę PUL-ową nie mam sumienia zapakować dziecka na noc, wieć tylko formowanka i wełna jako otulacz
Chyba muszę przetrwać ten okres.
Moze faktycznie gdzieś tam zęby zaczynają iść, chociaż nie widzę rozpulchnionych dziąsełek.
Zresztą 3 tyg temu skończyły mu iść 4 pierwsze zęby (w sumie wszystkie na raz szły) a pieluch nie przesikiwał.
Mam nadzieję, że to jakaś czarna seria, która niedługo minie