Pokaż wyniki od 1 do 20 z 59

Wątek: Dzisiaj wkUrzyłam się na pieluszki wielorazowe, gdyż...

Mieszany widok

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

A ja mam kryzys wełniany. Co bym Ignacemu nie założyła na pupę z formowanek to i tak wełna przecieka. I co chwilę muszę ją prać. Myślałam, że pora zalanolinować- niestety dalej nic. Wkurzyłam się i założyłam pampka na noc- rano potop, dziecko zalane od góry do dołu. A dziś znów wełniaka przesikał. Ale i odparzenia na pupce dziś zobaczyłam, czyli zęby idą. U nas tak zawsze, najpierw przesikuje, potem odparzenia, a potem pojawia się ząbek...
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

Moja Maja spala jako niemowle na boku i tez mialam problem dopuki nie wyprobowalam kieszonek rumparooz. Sa super, bo maja wewnatrz dodatkowa bariere FOTKA. Do srodka maszerowala potrojna konopna i mikrofaza i trzymalo

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sroka Zobacz posta
    Moja Maja spala jako niemowle na boku i tez mialam problem dopuki nie wyprobowalam kieszonek rumparooz. Sa super, bo maja wewnatrz dodatkowa bariere FOTKA. Do srodka maszerowala potrojna konopna i mikrofaza i trzymalo
    Sroka,gdzie można kupć te kieszonki ? Fajny PUL.
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

też mam kryzys i to od dwóch czy trzech miesięcy
    dosłownie połozyly mnie na łopatki psychicznie: codzienne pranie wieszanie ściaganie układanie, przeciekanie co jakis czas, niespokojne noce przez mokry tyłek
    no ale jak się okazało ze to strippingowanie i odtluszczanie jest faktycznie sporym wyzwaniem to po zrobieniu tego odłozyłam czysciutkie to szafy i czekam na lepsze moje czasy
    moze zbyt radykalnie do tego podchodzilam moze jak do wszystkiego w zyciu trzeba wiecej luzu i pozwalac sobie na dni Pampkowe

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Aladw - no faktycznie, Ty to dopiero masz kryzys

No cóż jeśli chodzi o nas druga noc bez wycieków; póki co będziemy spali w pajacyckach; wyczaiłam gdzieś tu na forum patent (chyba Maliny), że między formowankę a otulacz dodatkowy wkład daję i póki co ok
    Jesli chodzi o dzień - wczoraj byliśmy cały dzień w przychodni i synek miał zakładane kieszonki PUL-owe i wszystko ok było
    Postanowiłam sobie zatem zrobić w dzień małą przerwę od formowanek i pośmigamy kilka dni w pieluszkach PUL-owych

Co do jednorazówek - nie mam w domu ani jednej sztuki więc jestem skazana na wierność wielo

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

dobrze, że jakaś poprawa jest A ja dalej ciągle wełnę piorę, dosyć mam...
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chustonoszka Awatar Szajka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie Ostatnio wkUrzyłam się na pieluszki wielorazowe, gdyż...

...kupiłam fajne formowanki na noc, nie dość że mi poprzeciekały to weź to jeszcze upchaj we flipie!
    A chciałam sobie ułatwić życie, wrrr.

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

u nas nic w nocy nie przecieka a zęby idą na potęgę, 4 naraz górne i płacz i jęki ale pielucha daje radę.
    mam formowanki bambusowe i flipa. Tylko w sumie Kasia jeszcze nie za duża.

A wczoraj to się w ogóle zdziwiłam. Ja teraz w pracy a Kasią się opiekuje mój mąż, bo chorowała. I on wczoraj przez całe 8 godzin zużył...2 kieszonki, trzecia była na pupie jak wróciłam. Wkładki mokre i ociekające, ale dziecko się nie przemoczyło. Dziwne, bo to były nasze najtańsze, allegrowe kieszonki papoose i jedna tania minkee. Szok...się nie spodziewałam takiej skuteczności.

Chustofanka Awatar oladronia
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MonikaK Zobacz posta
    A ja mam kryzys wełniany. Co bym Ignacemu nie założyła na pupę z formowanek to i tak wełna przecieka. I co chwilę muszę ją prać. Myślałam, że pora zalanolinować- niestety dalej nic. Wkurzyłam się i założyłam pampka na noc- rano potop, dziecko zalane od góry do dołu. A dziś znów wełniaka przesikał. Ale i odparzenia na pupce dziś zobaczyłam, czyli zęby idą. U nas tak zawsze, najpierw przesikuje, potem odparzenia, a potem pojawia się ząbek...
    To ja taki trochę OT - ja początkująca mama jestem i nie wiedziałam, że przed zębem tak się dzieje - bo u nas ostatnio codziennie przebieranie, czasem nawet po kilka razy, bo tych sików to całe mnóstwo, no i lekkie odparzenie - to może rzeczywiście pierwszy ząb idzie?

szyję pieluszki i robię na drutach http://ecomomandbaby.blogspot.com/
    prowadzę klub dziecięcy http://www.dziuplawiewiorki.blogspot.com/

Uprawnienia umieszczania postów