Pokaż wyniki od 1 do 20 z 59

Wątek: Dzisiaj wkUrzyłam się na pieluszki wielorazowe, gdyż...

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar budzynskamila
    Miejscowość
    Pojezierze Drawskie

Domyślnie

Ja w temacie jestem całkiem nowa i trochę błądzę. Kupowałam pieluszki nie mając dostępu do internetu i wybrałam pierwsze lepsze - średnia półka. Tylko dlatego, że upór to moje drugie imię dalej walczę a pieluszki nie wylądowały na bazarku
    Moja dzidzia przesikuje wszystko, a ma 6 tygodni. Wilgoć przedostaje się i górą i koło nóżek, a formowanki które mam odciskają na udkach gumkowy wzorek. Tylko przebierana co godzinę jest sucha. Na noc skapitulowałam niestety i ubieram jednorazówki (brrrr)

Domyślnie

U nas przecieki były oznaką zatłuszczenia pieluszek- kuracja w płynie do naczyń, kwaskowanie, soda i stripping przywróciły wszystko do normy. Nie wiem, jak będzie przy ząbkowaniu:/ Przecieki czasem jednak się zdarzają-zazwyczaj, jak w pośpiechu coś źle dopnę, albo młoda długo śpi i nie chcę jej budzić. Pocieszające jest to, że w pampkach ilość przecieków była podobna

Chustoholiczka Awatar JustNik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez budzynskamila Zobacz posta
    Ja w temacie jestem całkiem nowa i trochę błądzę. Kupowałam pieluszki nie mając dostępu do internetu i wybrałam pierwsze lepsze - średnia półka. Tylko dlatego, że upór to moje drugie imię dalej walczę a pieluszki nie wylądowały na bazarku
    Moja dzidzia przesikuje wszystko, a ma 6 tygodni. Wilgoć przedostaje się i górą i koło nóżek, a formowanki które mam odciskają na udkach gumkowy wzorek. Tylko przebierana co godzinę jest sucha. Na noc skapitulowałam niestety i ubieram jednorazówki (brrrr)
    oj to źle trafiłaś, może rozmiar nie tak albo źle dopasowane ?

Wielo nie przeciekaja mi w zasadzie NIGDY a jednorazowe, nawet eko, w zasadzie ZAWSZE
    (biore na wyjazdy i mam malo wprawy w ich dopinaniu, niewykluczone ze cos zle robie. Na porodowce zakladalam namietnie tyl na przod rozbawiajac wszystkie położne )
    lato 2008, jesień 2010, zima 2013... i jesieniozima 2022
    --------------------------------
    doradca Akademii Noszenia Dzieci od 2010
    instruktor Masażu Shantala od 2013

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

u nas tez kryzys
    na noc pampers bo wszystko inne przecieka
    normalnie juz tak od miesiaca...

Chusteryczka

Domyślnie

hm. nam sie też rzadko zdarzaja przecieki. zazwyczaj jednak mała za długo jest w wielo no i siłą rzeczy przesikuje
    jestem w szoku, ze dziecko ma 10 kilo i w eLce sie nie miesci. moja też ma 10 kilo, jest raczej pulchniutka i formowanka (nawet flexi, która jest sporawa) miescie sie bez problemu w eMce!

hm. moze jakiejs dodatkowe wkłady dodawaj. albo uzywaj chłonnych kieszonek - np. issy bear, nam sie na noc sprawdzają.
    K. 2009M. 2012

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

a mnie czasami tak wkur... IB,ze szok,te najczesciej mi przeciekaja przez tego siusiaka wedrujacego
    ale po paru dniach sie przepraszamy bo wiem ze malemu w nich najwygodniej
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka Awatar tamyk
    Miejscowość
    Mikołów

Domyślnie

Każdy ma takie dni. U nas przesikane ciuchy ostatnio często, bo Ida długo trzyma, ale jak siknie to konkretnie. I nie wiem co by musiała mieć założone żeby taką ilość wody wchłonęło. Widzę czasem ile tego jest jak siknie do nocnika. Może w końcu da się odpieluchować - na razie regres, marzy tylko o pampersach
    Idusia grudzień 2008, Jasinek luty 2011, Lelo kwiecień 2014

Chustomanka

Domyślnie

Hmmm, mnie to faktycznie wygląda na trudny dzień
    I widzę 2 główne powody przemaczania - albo pieluchy są właśnie zatłuszczone (może od zapierania mydłem? może od prania w płatkach? może od kosmetyków olejowych do pupy bądź rąk mamy?) i pora je odtłuścić w choćby płynie do zmywania, a potem wystrypingować... Albo to faktycznie zęby i wtedy przeczekać

Nam się praktycznie przecieki nie przydarzają... Młoda śpi od 20 do 8 z frotą i mikrofibrą w wełniaku Amsterdam - rano zawartość aż ciężka, a pidżama sucha! Za dnia tetra + wełniak (zmieniana po każdym psiku) albo IB SIO (do 3h) i też nie zdarza się przemoczenie, o ile jej nie przetrzymam (np. na wyjściu zdarzyło mi się za długo nie pomyśleć o zmianie pieluchy).

Budzyńskamila, walcz, walcz - sytuacja, którą opisujesz nie jest normalna! 6-tygodniowe maluszki tak mało sikają na jeden raz, że nam spokojnie wystarczała tetra! A przeciekające gumki to chyba źle dopięte albo zatłuszczone. Odciśnięte gumki też raczej źle założone albo rozmiar nie dobrany. Powodzenia!
    {HomeBirthing . BreastFeeding . Co-sleeping . BLWeaning . BabyWearing . Cloth Diapering . Work at Home . Veg*n momma to Kiki girl (IX 2009) & baby Surprise (Spring 2012)}

Chusteryczka Awatar kejti

Domyślnie

a nam dzisiaj pampek przeciekł nad ranem i to nie pierwszy raz

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

U nas też się zdarzają takie dni, że przebieranie jest co zmiana pieluszki, ale pamiętam, że na pampersach też tak bywało więc nie ma się co przejmować i trzeba przeczekać, jeśli to wina pieluszek, to może rzeczywiście trzeba je odświeżyć

U nas tylko ciągle problem z nockami, bo mały często się do cyca podpina i usypia na boczku, a wszystkie wełniaki, które mamy przeciekają bokami (tam zwykle jedna warstwa materiału jest ), dzisiaj w ruch poszedł flip i obyło się bez przygody, ale wolałabym, żeby mały w wełnie na noc zostawał...

Uprawnienia umieszczania postów