Pokaż wyniki od 1 do 20 z 59

Wątek: Dzisiaj wkUrzyłam się na pieluszki wielorazowe, gdyż...

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie Dzisiaj wkUrzyłam się na pieluszki wielorazowe, gdyż...

Tak sobie tutaj piszemy peany na temat wielorazowych pieluszek a nie oszukujmy się - czasmi potrafią nieźle człowieka zdenerwować
    Mnie od kilku dni doprowadzają do szewskiej pasji - po 8 miesiącach ortodoksyjnego stosowania (synek zużył w swoim ponad 8 mies życiu jedynie 30 szt ekologicznych jednorazówek) chyba przechodzę kryzys.

Co mnie tak ruszyło?
    Od kilku dni bez przerwy przebieram synka bo są przecieki.
    W nocy - zawsze dawał radę wełniany otulacz BB, obecnie rozm. L a teraz nie zawsze dobrze obejmie pieluszkę (synek waży 10 kg, ciuszki ok. rozm. 80 -86) i gdzieś przełazi na bok piżamki/pajaca albo spodnie od piżamy zjadą odrobinę w dół i gumką dotykają do formowanki pod pępkiem
    Nasz wełniak Loveybums też da dzisiaj plamę.
    Gatki Storchena odpadają bo synek najczęściej śpi na brzuszku i gatki z przodu przepuszczają wilgoć na prześcieradło

Dzisiaj w dzień przebierałam go chyba z 5 razy - ato testowałam dwie nowe pieluszki, a to sie zdrzemnął niespodziewanie i nie chciałam go wybudzać do przewijania, a to bodziak się podwinął pod otulacz.
    I tak do prania oprócz ciuchów dołączają: prześcieradło, podkład a po dzisiejszej nocy nawet kołdra (a synek śpi z nami)

W pampkach chyba jednak rzadziej te przecieki

Czy Wy też macie takie dni, że klniecie na pieluszki wielorazowe?
    Ostatnio edytowane przez mirabel ; 07-12-2010 o 16:14 Powód: literówka

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

E tam, zły dzień miałaś po prostu.
    U nas wełniane gacie to jedyna rzecz, która wytrzymuje nocki. Używam disany, tylko coś mi się kurczą ostatnio. Mój młody też śpi na brzuchu. Ale oprócz pieluchy i gaci śpi tylko w koszulce i skarpetkach. Kilka razy próbowałam go zapakować w pajaca, ale zawsze był wilgotny, (co mnie niezmiennie zadziwia, bo kiedy śpi w koszulce, wszystko łącznie z pościelą jest suche).

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirabel Zobacz posta

Czy Wy też macie takie dni, że klniecie na pieluszki wielorazowe?
    Też

Ja chyba przejdę na jednorazówki na noc póki co, bo zęby idą znowu (na szczęście zostały już tylko 5-ki ) i przecieki są, ale nad ranem dopiero.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Ja uwazam ,ze przecieki przypisane są wielorazowym i nie stresuję się,zmoczy sie cos to wypiorę i już!

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

kazdemu sie zdarzaja precieki,i sa dni ze kilka razy sie przebiera,mnie wkorzaja przecieki tylko gdy gdzies na wyjsciu jestem ale wtedy to zakladam przeciwatomowa pieluche alei wtedy sie zdarza,no trudno cos za cos...
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustofanka Awatar pawimi
    Miejscowość
    Lake Villa, USA

Domyślnie

pociesze ze przy jednorazowkach tez zdarzaja sie przecieki i to solidne, moj sredni syn wychowywany w epoce ekskluzywnie jednorazowej miewal poranne pobudki calkowicie przemoczony od stop do glow. Obojetnie jakie fantastyczne firmowki by nie uzywal. A wiec to nie kwestia pieluch wielorazowych tylko po prostu fatalny dzien mialas. Wspolczuje i tulam

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Oj tak, zdarzaja sie gorsze dni...

Wczoraj wrócilismy do pampera w nocy.Nie mam pieluszki która by dala radę (zęby) , próbowałam wysadzać ,ale wtedy mi sie dziecko wybudzało dokumentnie.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawimi Zobacz posta
    pociesze ze przy jednorazowkach tez zdarzaja sie przecieki i to solidne, moj sredni syn wychowywany w epoce ekskluzywnie jednorazowej miewal poranne pobudki calkowicie przemoczony od stop do glow. Obojetnie jakie fantastyczne firmowki by nie uzywal. A wiec to nie kwestia pieluch wielorazowych tylko po prostu fatalny dzien mialas. Wspolczuje i tulam
    potwierdzam. Damian potrafił przesikać KAŻDĄ jednorazówkę (i nie miałao znaczenia co ile ja zmieniałam, bywało ze założyłam świeżą i po pół godzinie chodził z wielką mokrą plamą na lewym boku. wstawałam w nocy by go przewijać i przebierać w suche, przy tym się wybudzał i był problem...w wełnie bym chyba zostawiła...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustofanka Awatar mama-kubusia
    Miejscowość
    okolice krakowa

Domyślnie

Oj nie rzadziej, pampki mojego małego sikacza przeciekają i to nie tylko w nocy,w dzień sikamy poza majty a raczej staramy się ale mimo to pampki nie dają rady,może jakaś wadliwa paczka się nam trafiła
    Beata mama dwójki smyków
    Jasiek 27.08.1994
    Kuba 16.06.2010

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

wyedytuj pliz tytuł (ó >>u)

edit- widze ze juz napisalas ze to zrobisz

a kryzysy się zdarzają i będą zdarzać, z różnych powodów (za duża/mała pielucha, zęby, rozwolnienie, wakacje itp itd)

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustonoszka Awatar Gonia
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

jak już miałam dosyć wkurzania się na ekojedno, przeszłam na wielo.
    Małgosia :: mama Sssaczka Michałka (19/08/2010)
    :: pańcia Kaktusa-mega przytulaczka i nieśmiałego mićka-Gordonka miauuuuuuu

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

tak, a ja mam zupelnie odwrotnie. zawsze sie wkurzam, jak musze uzywac jednorazowek. zarowno tych eko, jak i innych tzw markowych,chociaz te eko sa o niebo lepsze niz np pampersy, no i tak nie smierdza!!!
    Mloda czesto przesikuje jednorazowki, na noc daja rade tylko wielo, ale musialam sie naszukac i nakombinowac, by pannie sikawce dopasowac chlonnosc Faktycznie, jak ida zeby, to w ogole ciezko jest, raz zmienilismy w takim przypadku na jednorazowki, ale bylo znacznie gorzej
    M zapytany o jednorazowki od razu sie wykrzywia, bo przypomina mu sie ten jedyny raz, kiedy dziecko sie obsralo na maksa i trzeba bylo wszystko prac, lacznie z posciela i naszymi ubraniami
    Teraz wyjezdzamy na swieta, a ja juz sie martwie, jak tu przezyc w jednorazowkach

I tak sie jakos dennie ukladaja na pupie dziecka, nigdy nie moge sie przyzwyczaic te jednorazowki znaczy sie.
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustonówka Awatar afiliacja
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

u nas tez ostatnio przecieki w każdej pieluszce i przebieranie po kilka razy dziennie - młoda leje na potęgę. w dodatku w piątek odparzyła nam sie pupa jak nigdy dotąd - była calusieńka czerwona (wszystko co pod pieluszką)! młoda zrobiła kupkę, którą przegapiłam, ale wcale długo z nią nie leżała. jakaś strasznie zrąca była... :/ 3 dni leczyłyśmy się bephantenem, więc pampki poszły w ruch. teraz jest juz ok, ale zastanawiam się czy rzeczywiście to nie zęby?

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

U nas w nocy tez bywał etap masakryczny. Jula w połowie nocy budziła się zalana całkowicie, a miała CP bambusowe plus dodatkowy, dwuwarstwowy bambusowa wkład. Taki było przez kilka nocy, a żadne zęby nie wyszły. Jak jest kryzys po prostu to ją uzbrajam naprawdę mocno i czekam aż minie. Wybierałam się po pampki już kilka razy, ale szkoda mi było wielo i zanim zdecydowałam się na kupno to nocny kryzys mijał.
    Trzeba po prostu przeczekać. Ja tam wielo uwielbiam
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

no czy ja wiem czy rzadziej? Ja używam raczej jednorazówek no i z trzy, cztery razy tetry dziennie (jak jesteśmy w domu i mała nie jest marudna). O innych wielorazówkach na razie sobie czytam. I z jednorazówkami też są przecieki - zwłaszcza jak się źle założy z dobrze założoną też się zdarza.
    Ja lubię Kasię przebierać więc na razie mi to nie przeszkadza
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mnie wkurza zapach.
    Jak młody był młody, to tak nie capiło.
    Teraz po nocce w wielo aż nos wykręca. A to pryszzc, bo potem taka pielucha musiałaby u mnie czekać 3-4 dni na pranie, bo mam zużycie 1 pielucha dziennie.

To jakiś mit z tymi nieśmierdzącymi pieluchami (u dwulatka przynajmniej.)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kołobrzeg

Domyślnie

Też mnie zaraz szlag jasny trafi! Dwa otulacze dziś ufajdane kupą, pięć razy przebierany bo osikane pajace i body, jak nie górą to dołem. Przebrany ostatnio niecałe pół godziny temu, przyssał się do piersi i.... mokry!!!! Ratuuuuuunkuuuuuuu! Niech mnie ktoś przytuli!
    Michał 02.10.2010 i Magda 19.04.2014
    Zapraszam na: http://redogeesheep.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ja tez mam jakis kryzys bo kupilam (a raczej babcia przebrana za Mikołaja) 2 AIO zeby miec mniej roboty przy tych pieluchach
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustonoszka

Domyślnie

....gdyz nie wzielam ich ze soba do tesciów na święta Ale moze po tym tygodniowym odwyku beda mi sie wydawaly jeszcze fajniejsze

Chustonoszka
    Miejscowość
    w-wa

Domyślnie

my większość czasu na jednorazówkach (pampach) i muszę przyznać, że też miewaliśmy okresy mocnego przeciekania. więc nie wiem, czy to na pewno kwestia, że akurat wielo. chociaż fakt, że jak nam zaczęły IV AIO przeciekać w nocy, to zaczęłam zakładać pampy i trochę lepiej wytrzymywały, chociaż przecieki też się zdarzały
    Mały Konstruktor 2009, Kochane Żywe Srebro 2011, Gwiazdka 2014

Uprawnienia umieszczania postów