Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 59

Wątek: Dzisiaj wkUrzyłam się na pieluszki wielorazowe, gdyż...

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie Dzisiaj wkUrzyłam się na pieluszki wielorazowe, gdyż...

Tak sobie tutaj piszemy peany na temat wielorazowych pieluszek a nie oszukujmy się - czasmi potrafią nieźle człowieka zdenerwować
    Mnie od kilku dni doprowadzają do szewskiej pasji - po 8 miesiącach ortodoksyjnego stosowania (synek zużył w swoim ponad 8 mies życiu jedynie 30 szt ekologicznych jednorazówek) chyba przechodzę kryzys.

Co mnie tak ruszyło?
    Od kilku dni bez przerwy przebieram synka bo są przecieki.
    W nocy - zawsze dawał radę wełniany otulacz BB, obecnie rozm. L a teraz nie zawsze dobrze obejmie pieluszkę (synek waży 10 kg, ciuszki ok. rozm. 80 -86) i gdzieś przełazi na bok piżamki/pajaca albo spodnie od piżamy zjadą odrobinę w dół i gumką dotykają do formowanki pod pępkiem
    Nasz wełniak Loveybums też da dzisiaj plamę.
    Gatki Storchena odpadają bo synek najczęściej śpi na brzuszku i gatki z przodu przepuszczają wilgoć na prześcieradło

Dzisiaj w dzień przebierałam go chyba z 5 razy - ato testowałam dwie nowe pieluszki, a to sie zdrzemnął niespodziewanie i nie chciałam go wybudzać do przewijania, a to bodziak się podwinął pod otulacz.
    I tak do prania oprócz ciuchów dołączają: prześcieradło, podkład a po dzisiejszej nocy nawet kołdra (a synek śpi z nami)

W pampkach chyba jednak rzadziej te przecieki

Czy Wy też macie takie dni, że klniecie na pieluszki wielorazowe?
    Ostatnio edytowane przez mirabel ; 07-12-2010 o 16:14 Powód: literówka

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

E tam, zły dzień miałaś po prostu.
    U nas wełniane gacie to jedyna rzecz, która wytrzymuje nocki. Używam disany, tylko coś mi się kurczą ostatnio. Mój młody też śpi na brzuchu. Ale oprócz pieluchy i gaci śpi tylko w koszulce i skarpetkach. Kilka razy próbowałam go zapakować w pajaca, ale zawsze był wilgotny, (co mnie niezmiennie zadziwia, bo kiedy śpi w koszulce, wszystko łącznie z pościelą jest suche).

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirabel Zobacz posta

Czy Wy też macie takie dni, że klniecie na pieluszki wielorazowe?
    Też

Ja chyba przejdę na jednorazówki na noc póki co, bo zęby idą znowu (na szczęście zostały już tylko 5-ki ) i przecieki są, ale nad ranem dopiero.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Ja uwazam ,ze przecieki przypisane są wielorazowym i nie stresuję się,zmoczy sie cos to wypiorę i już!

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

kazdemu sie zdarzaja precieki,i sa dni ze kilka razy sie przebiera,mnie wkorzaja przecieki tylko gdy gdzies na wyjsciu jestem ale wtedy to zakladam przeciwatomowa pieluche alei wtedy sie zdarza,no trudno cos za cos...
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustofanka Awatar pawimi
    Miejscowość
    Lake Villa, USA

Domyślnie

pociesze ze przy jednorazowkach tez zdarzaja sie przecieki i to solidne, moj sredni syn wychowywany w epoce ekskluzywnie jednorazowej miewal poranne pobudki calkowicie przemoczony od stop do glow. Obojetnie jakie fantastyczne firmowki by nie uzywal. A wiec to nie kwestia pieluch wielorazowych tylko po prostu fatalny dzien mialas. Wspolczuje i tulam

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Oj tak, zdarzaja sie gorsze dni...

Wczoraj wrócilismy do pampera w nocy.Nie mam pieluszki która by dala radę (zęby) , próbowałam wysadzać ,ale wtedy mi sie dziecko wybudzało dokumentnie.

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Też ostatnio przechodzę kryzys, Nela wszystko przesikuje ale co się wybieram po jednorazówki to odpuszczam

Guest
    Guest

Domyślnie

u nas Kalina już na wylocie z pieluszkami ale teraz ma regres i wróciłam do pieluszek na noc.
    No i cholera nie przesikuje,a jak siknie to uffff. wiem ile tego moze byc po zawartosciach nocnikowych
    więc do roboty laski stripingowac pieluchy i wyposażyc sie w bambusy i konopie

Chustofanka Awatar mama-kubusia
    Miejscowość
    okolice krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirabel Zobacz posta

W pampkach chyba jednak rzadziej te przecieki

Oj nie rzadziej, pampki mojego małego sikacza przeciekają i to nie tylko w nocy,w dzień sikamy poza majty a raczej staramy się ale mimo to pampki nie dają rady,może jakaś wadliwa paczka się nam trafiła
    Beata mama dwójki smyków
    Jasiek 27.08.1994
    Kuba 16.06.2010

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Miałam tak dwa dni temu jak mi Mały totalnie przemókł na spacerze, nawet kombinezon miał wilgotny, nadal sie martwię czy sie jakieś choróbsko nie objawi - na spacery wróciły pampki, nie zaryzykuje drugi raz

Chustonoszka Awatar budzynskamila
    Miejscowość
    Pojezierze Drawskie

Domyślnie

Ja w temacie jestem całkiem nowa i trochę błądzę. Kupowałam pieluszki nie mając dostępu do internetu i wybrałam pierwsze lepsze - średnia półka. Tylko dlatego, że upór to moje drugie imię dalej walczę a pieluszki nie wylądowały na bazarku
    Moja dzidzia przesikuje wszystko, a ma 6 tygodni. Wilgoć przedostaje się i górą i koło nóżek, a formowanki które mam odciskają na udkach gumkowy wzorek. Tylko przebierana co godzinę jest sucha. Na noc skapitulowałam niestety i ubieram jednorazówki (brrrr)

Domyślnie

U nas przecieki były oznaką zatłuszczenia pieluszek- kuracja w płynie do naczyń, kwaskowanie, soda i stripping przywróciły wszystko do normy. Nie wiem, jak będzie przy ząbkowaniu:/ Przecieki czasem jednak się zdarzają-zazwyczaj, jak w pośpiechu coś źle dopnę, albo młoda długo śpi i nie chcę jej budzić. Pocieszające jest to, że w pampkach ilość przecieków była podobna

Chustoholiczka Awatar JustNik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez budzynskamila Zobacz posta
    Ja w temacie jestem całkiem nowa i trochę błądzę. Kupowałam pieluszki nie mając dostępu do internetu i wybrałam pierwsze lepsze - średnia półka. Tylko dlatego, że upór to moje drugie imię dalej walczę a pieluszki nie wylądowały na bazarku
    Moja dzidzia przesikuje wszystko, a ma 6 tygodni. Wilgoć przedostaje się i górą i koło nóżek, a formowanki które mam odciskają na udkach gumkowy wzorek. Tylko przebierana co godzinę jest sucha. Na noc skapitulowałam niestety i ubieram jednorazówki (brrrr)
    oj to źle trafiłaś, może rozmiar nie tak albo źle dopasowane ?

Wielo nie przeciekaja mi w zasadzie NIGDY a jednorazowe, nawet eko, w zasadzie ZAWSZE
    (biore na wyjazdy i mam malo wprawy w ich dopinaniu, niewykluczone ze cos zle robie. Na porodowce zakladalam namietnie tyl na przod rozbawiajac wszystkie położne )
    lato 2008, jesień 2010, zima 2013... i jesieniozima 2022
    --------------------------------
    doradca Akademii Noszenia Dzieci od 2010
    instruktor Masażu Shantala od 2013

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

u nas tez kryzys
    na noc pampers bo wszystko inne przecieka
    normalnie juz tak od miesiaca...

Chusteryczka

Domyślnie

hm. nam sie też rzadko zdarzaja przecieki. zazwyczaj jednak mała za długo jest w wielo no i siłą rzeczy przesikuje
    jestem w szoku, ze dziecko ma 10 kilo i w eLce sie nie miesci. moja też ma 10 kilo, jest raczej pulchniutka i formowanka (nawet flexi, która jest sporawa) miescie sie bez problemu w eMce!

hm. moze jakiejs dodatkowe wkłady dodawaj. albo uzywaj chłonnych kieszonek - np. issy bear, nam sie na noc sprawdzają.
    K. 2009M. 2012

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

a mnie czasami tak wkur... IB,ze szok,te najczesciej mi przeciekaja przez tego siusiaka wedrujacego
    ale po paru dniach sie przepraszamy bo wiem ze malemu w nich najwygodniej
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka Awatar tamyk
    Miejscowość
    Mikołów

Domyślnie

Każdy ma takie dni. U nas przesikane ciuchy ostatnio często, bo Ida długo trzyma, ale jak siknie to konkretnie. I nie wiem co by musiała mieć założone żeby taką ilość wody wchłonęło. Widzę czasem ile tego jest jak siknie do nocnika. Może w końcu da się odpieluchować - na razie regres, marzy tylko o pampersach
    Idusia grudzień 2008, Jasinek luty 2011, Lelo kwiecień 2014

Chustomanka

Domyślnie

Hmmm, mnie to faktycznie wygląda na trudny dzień
    I widzę 2 główne powody przemaczania - albo pieluchy są właśnie zatłuszczone (może od zapierania mydłem? może od prania w płatkach? może od kosmetyków olejowych do pupy bądź rąk mamy?) i pora je odtłuścić w choćby płynie do zmywania, a potem wystrypingować... Albo to faktycznie zęby i wtedy przeczekać

Nam się praktycznie przecieki nie przydarzają... Młoda śpi od 20 do 8 z frotą i mikrofibrą w wełniaku Amsterdam - rano zawartość aż ciężka, a pidżama sucha! Za dnia tetra + wełniak (zmieniana po każdym psiku) albo IB SIO (do 3h) i też nie zdarza się przemoczenie, o ile jej nie przetrzymam (np. na wyjściu zdarzyło mi się za długo nie pomyśleć o zmianie pieluchy).

Budzyńskamila, walcz, walcz - sytuacja, którą opisujesz nie jest normalna! 6-tygodniowe maluszki tak mało sikają na jeden raz, że nam spokojnie wystarczała tetra! A przeciekające gumki to chyba źle dopięte albo zatłuszczone. Odciśnięte gumki też raczej źle założone albo rozmiar nie dobrany. Powodzenia!
    {HomeBirthing . BreastFeeding . Co-sleeping . BLWeaning . BabyWearing . Cloth Diapering . Work at Home . Veg*n momma to Kiki girl (IX 2009) & baby Surprise (Spring 2012)}

Chusteryczka Awatar kejti

Domyślnie

a nam dzisiaj pampek przeciekł nad ranem i to nie pierwszy raz

Uprawnienia umieszczania postów