Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: chrzest w chuście zimą

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie chrzest w chuście zimą

Wiem, że wiele z was chrzci dzieci w chuście, z reguły kółkowej... zimą też? Jak to wygląda, jak się ubieracie przede wszystkim bo o to mi chodzi, przecież jest zimno a jeżeli w wiązance i w kurtce to jak to logistycznie podczas chrztu rozwiązujecie? wyciągacie dziecko (chyba niemożliwe, bo zimno a ono nieubrane) czy tak jak jest, w końcu głowę ma na wierzchu pomóżcie, bo może i mojego bym w chuście ochrzciła

Chustofanka Awatar charlie
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Hej hej. Podłączam się pod pytanko. Mam już piękne kółeczka od Vombati, tylko strój muszę dopracować

Sama się odstawiła po roku, 4 miesiącach i 2 dniach

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Domyślnie

ja jeszcze nie urodziłam, ale jako że u nas chrzest to megaoperacja logistyczna (ludzie muszą pobrać urlopy i kupić bilety samolotowe, m.in. z Francji i USA), to już załatwiamy, na 16 stycznia. Mały będzie miał min. 2 tyg. max 4 tg. Marcelinę 9 miesięczną chrzciłam w pouchu (teoretycznie, w praktyce całą mszę podawaliśmy ją sobie z rąk do rąk z mężem i moją siostrą, bo się nie mogła zdecydować u kogo chce być. Liczę, że młody w takim wieku mszę prześpi, ew. dostanie cycka. I zastanawiam się, czy jest sens w ogóle pakować go w chustę bo byłby problem z odwijaniem do karmienia i ubraniem, ławki w kościele potwornie niewygodne nawet dla osoby siedzącej swobodnie, a takiego lekkiego szkodnika to mój mąż może całą mszę na rękach mieć. ew. weźmiemy fotelik z samochodu.

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

ja zupelnie nie widze problemu. Po pierwsze to w kosciele tak zupelnie zimno nie jest, wiec Ty mozesz chyba rozpiac kurtke. Ja bym zalozyla chuste pod kurtkę, a tę miała po prostu rozpiętą. A malucha trzymalabym ubranego, przeciez chusta aż tak bardzo nie grzeje zeby sie spocił. A co wyjmowania to kółkowa najwygodniejsza, tylko nie wiem czy takiego malucha jak Twój włożyłabym, chyba jednak wolałabym normalna chuste mimo ze mniej wygodna. Jesli maluch jrest spokojny to moze i w ogole nie bedzie potrzeby wyjmowania i nie bedzie problemu?
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

JA zawsze w kościele kurtkę zdejmuję, bo mi po prostu ciepło, babki w futrach a ja w krótkim rękawku się motam, czasem narzucę na wierzch cienki sweterek Więc i z chrztem Aski w lutym nie było problemu. ona miała ciepły sweterek i tyle. Nawet miałam poprosić, żeby podkręcili ogrzewanie, ale zapomniałam. Nie zmarzła. W kółkowej byłyśmy, turkusowej
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    Po pierwsze to w kosciele tak zupelnie zimno nie jest, wiec Ty mozesz chyba rozpiac kurtke. J
    no tam gdzie chrzciliśmy Franka (i będziemy też Staśka) w tygodniu nie grzeją, więc jak chrzciliśmy w lutym to w kościele było zimniej niż na dworze, było raczej na minusie niż na plusie

Uprawnienia umieszczania postów