na TBW sie da![]()
na TBW sie da![]()
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)
Miło by było mieć nową, ale tak naprawdę nie mam nic przeciwoko używanejChoć w tej kwestii jest problem z moim mężem
Uważa, że to jest jego córeczka, pierwsze dziecko i ma mieć wszystko naj....
![]()
Zauważyłam, że można chusty potestowaćDługie kolejki
ale z pewnością warto
To może na początek lepiej wpisać się na listę niż kupić coś pochopnie....
Bardzo żałuję, że w moim mieście nie można kupić chustyBardzo lubię wszystko zobaczyć, dotknąć przed zakupem i mieć pewność, że dokonałam trafnego wyboru. No cóż.... Szkoda.... Choć na mieście zauważyłam jedną mamę z chustą
![]()
Shanti-masz nick taki jak imie siostrzenicy mojego meza.
Bardzo sympatycznie mi sie kojarzy.
www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
gugu-gaga.pl na Facebooku
Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.
Ja też nie mam niby nic przeciwko używanym chustom czy nosidłom i przy naprawdę dużej obniżce może bym się skusiła, ale takie rzadko się zdarzają i powiem szczerze że jeśli mam zapłacić raptem 30 zł mniej to wolę kupić nową, bo jako pierwszy właściciel też łatwiej sprzedam![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
Shanti ja powtórzę to co napisałam na e-mamie, spokojnie przejrzyj tutaj galerię i zdecyduj się na tą, która najbardziej Ci się podoba i jest cenowo przystępna. Twoja córcia ma dopiero 2 miesiące, więc kwestia nośności nie jest aż tak ważna, a sprzedać jedną chustę i kupic czy dokupić drugą, lepszą dla cięższych dzieci zdążysz zawsze.
Co do chust używanych to mam właśnie taką i jestem bardzo zadowolona, czasem te 30zł robi różnicę.
"Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa
Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008
Petisu nie wiedziałam, że mój nick może funkcjonować jako imię dla dziecka![]()
A zdecydowałaś się już na coś?![]()
joawoj teraz wnikliwie czytam opinie na temat każdej chusty. Choć nadal bardzo żałuję, że nie mogę żadnej na żywo zobaczyć i dotknąć. Trochę boję się kupić tak "w ciemno" ale innego wyjśćia nie mam, więc opieram się na opinii innych![]()
I OTO MOJE TYPY: (poszłam za radą rebelki i kierowałam się kolorem)
NATI (Kalahari, Colorado, Safari, Jamajka)
LENNYLAMB (Lilak, Magnolia, Maki)
NEOBULLE ( Margot, Martin)
GIReOL - i tu nie sposób wymienić wszystkie kolory jakie mi się podobająPod względem kolorostyki ta chusta najbardziej mi się podoba ( Polne Maki, Wonny Jaśminowiec, Krokusik, Bukiet Tulipanów i wiele wiele innych..... www.girasol.pl/chusty.php )
BEBINA (Czerwona i Znaki zodiaku)
Przejrzałam też Didymos i Storchenwiege, ale jakoś mnie te kolory nie przekonują. Jedynie za tymi chustami przemawia ich bardzo dobra opinia. Choć podobno Storchenwiege nosi się podobnie jak Nati....
Czy wszystkie chusty jakie tu wymieniłam są tkane skośnokrzyżowo![]()
Wiem, że Girasol i LennyLamb na pewno, Bebina diagonalnie (czy to to samo co skośno-krzyżowo![]()
- właśnie sprawdziłam w słowniku: to oznacza ukośnie więc to chyba to samo....) a co z Neobulle i Nati
No muszę się pochwalić
Moja Nelcia wczoraj po raz pierwszy śmiała się na głos
Coś niesamowitego usłyszeć pierwszy raz śmiech swojego dziecka
![]()
I jak z tym sposobm tkania...Czy Neobulle są tkane skośno
![]()
Właśnie skończyłam czytać opinie o LL,Girasolu, Nati, Bebinie i Neobulle. Korci mnie Girasol (ach te kolory....), ale wyczytalam, że raczej polecany jest dla mniejszych dzieci i na wiosnę/lato....Choć niektóre użytkowniczki stwierdziły, że im się nic nie wrzyna.... Bebina ma podobną opinię...
![]()
Jedyną chustą (oczywiście z tych co wybrałam), która miała same pozytywy (albo negatywy jakoś znikały w ilości pozytywów) jest Nati.
Więc powoli krąg się zawęża.
Najlepiej gdybym kupiła wszystkie 5 chustI problem z głowy
![]()
Shanti gdyby chodzilo o mnie, to bym zawezyła to grono do Bebiny Znaki zodiaku i Nati (kolejnosc alfabetyczna)
A neobulle jest tkana skosnokrzyzowo.
ja mam girasola (ale tkanego diagonalnie) i jest tak: Wrzyna mi się przy długim (powyżej 1,5 h) noszeniu w kieszonce. Chyba po prostu lepiej mi teraz wychodzą plecaczki, nie wiem dlaczego tylko na wiosnę i lato. Girasol jest dość cienki, ale taki kocykowaty. nowa nati jest cieńsza.Zresztą i tak zimą nosi się młode pod kurtką albo ubrane
neobulle jest skośnokrzyżowe
Gdzie mogę znaleźć instrukcje wiązań dla 2 miesięcznego maluchabardziej zależy mi na tych leżących pozycjach.
[quote="Shanti":24sm9ze5]Gdzie mogę znaleźć instrukcje wiązań dla 2 miesięcznego maluchabardziej zależy mi na tych leżących pozycjach.
April ja to chyba ślepa jestem![]()
Dzięki za linka
![]()
Chusta już wybranaTeraz czekam na listonosza
![]()
No to chwal sie nam szybko co wybrałaś??![]()
Kamilek - 16 marca 2006
Julianek -25 października 2007
My soul is painted like the wings of butterflies...
Jednak NATI
![]()
A jak motanie nam się spodoba i będzie nam wychodziło to kupujemy Bebinę Znaki zodiaku![]()
a kolor?napewno będziecie zadowoleni
![]()
Kamilek - 16 marca 2006
Julianek -25 października 2007
My soul is painted like the wings of butterflies...
Chwalę się![]()
Już jest, już mam... Wczoraj do mnie dotarła NATI standard w kolorze SUNSET 2 ( z nową instrukcją w kolorze). Na razie się suszy. Nie mogę się doczekać pierwszego motania. Już widzę jak się zakręcę w tym materiale![]()