Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1757

Wątek: Stosiki pieluszkowe

Mieszany widok

Chustoholiczka

Domyślnie

Noworodkowy stosik
    Około 10 sztuk brakuje bo się suszą albo są w praniu
    tutaj prefoldy (wszystkie które mam dla córki) oraz wkładki

pieluszki i otulacze noworodkowe

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    Noworodkowy stosik

Piękny stosik
    http://agisowo.blogspot.com/

Jaś 12.2010 Matylda 01.2014

Chustofanka Awatar Gaja78
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hubertowa, to to jak u mnie otulacz Blueberry Jungle Jam - Skarb! plus wzorzyste flipy rzecz jasna A Thirstisy masz roz. 1?
    Bo ja bym kupiła, tylko najpierw muszę się postarać o trzecie
    Toopy & Binoo

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gaja78 Zobacz posta
    Hubertowa, to to jak u mnie otulacz Blueberry Jungle Jam - Skarb! plus wzorzyste flipy rzecz jasna A Thirstisy masz roz. 1?
    Bo ja bym kupiła, tylko najpierw muszę się postarać o trzecie
    No, chyba najsmutniej mi będzie się tych blueberry pozbywać - nie dość, że śliczne, to jeszcze trzymają mocno i są niezniszczalne

Thirsties mam roz. 1, więc od noworodka do ok. 6 - 9 m-ca starcza, zależy jak dzieciak rośnie. No to się staraj, może za pół roku będziesz miała pierwszeństwo w kolejce jak już zacznę się pozbywać

Chustoholiczka

Domyślnie

W związku z tym, że ze stosiku noworodkowego mój córka zaczyna wyrastać czas odświeżyć i przygotować większe rozmiary.
    Wyciągnęłam z szafy i sama nie mogę uwierzyć ile nazbierałam, a jeszcze kilka do mnie idzie

Chustomanka Awatar vinga89

Domyślnie

W związku z tym, że ze stosiku noworodkowego mój córka zaczyna wyrastać czas odświeżyć i przygotować większe rozmiary.
    Wyciągnęłam z szafy i sama nie mogę uwierzyć ile nazbierałam, a jeszcze kilka do mnie idzie
    o mamo ;P masz trojaczki? hehe
    co to na dole fioletowe z podwójnymi napami?

Chustoholiczka

Domyślnie

Mąż lubi mieć wybór w pieluszkach i nic nie mówi.
    Albo nie chce mówić, albo wszystko mu jedno
    Gorzej będzie z miejscem na nie nim pozbędę się noworodkowych.

Na dole to formowanka BabyIdea - na razie tylko wyprana i użyta raz bo trochę za duża - mimo tego, że to rozmiar S/M
    Na razie używam jeszcze noworodkowych które tutaj już kiedyś wstawiałam, a te zacznę niebawem.

Mam pytanie jakich proszków używacie do prania pieluszek?
    Używam TotsBots Potion i jestem z niego zadowolona bo bardzo dobrze dopiera i odplamia pieluszki a dodatkowo ma w sobie już środek odkażający. Natomiast jest drogi i zastanawiam się na co by można było zmienić, ale tak aby nie zawodziło i dopierało. I ważne aby nie uczulało maluch bo moja córka jest bardzo wrażliwa.
    Czy można prac w Jelpie?
    Niestety nie pamiętam w czym prałam pieluszki 4 lata temu kiedy pieluchowałam syna.

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Toż to stos wielki, a nie stosik
    Fajnie mieć taki wybór.
    J.2014 i E.2016

Chustomanka

Domyślnie

Ogromny stos. Wszystkie ciągle w użyciu?

Chustonówka
    Miejscowość
    Kamień Pomorski

Domyślnie

Mimo że we trzy (ja, moja mama i jej psiółka mamy szała na pieluszki ), to Twojego STOSU! nie przebijemy! I niektóre ulubione Nasze są w tym stosiku Jutro obfocę te co mamy na miejscu a w czwartek szafkę u mami

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

stosik z przymrużeniem oka,czyli porządki pieluchowe mojej Marysi i bałagan w tle-córy robota

Chustomanka

Domyślnie

Noworodkowy stosik

rany...to na jednego noworodka? aż strach pomyśleć jak się rozkręcisz

Chusteryczka Awatar emilia3333
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

jestem taka pazerna na pieluchy, że się nie poznaje. Kiedzonek mam już przeszło 40.. czeka mnie kwaskowanie więc pewnie niebawem wrzucę fotę, ale jak widzę wasze to bym jeszcze ze 40 chciejstw znalazła.

Da się to jakoś leczyć?
    Nie wiem czy odpieluchuje dziecko, ale jak już się dziecku uda to kogo ja będę wielopieluchować?

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emilia3333 Zobacz posta
    jestem taka pazerna na pieluchy, że się nie poznaje. Kiedzonek mam już przeszło 40.. czeka mnie kwaskowanie więc pewnie niebawem wrzucę fotę, ale jak widzę wasze to bym jeszcze ze 40 chciejstw znalazła.

Da się to jakoś leczyć?
    Nie wiem czy odpieluchuje dziecko, ale jak już się dziecku uda to kogo ja będę wielopieluchować?
    Emilia, mam ten sam problem co ja zrobię bez kolorowych pieluch? a rozsądek mówi: daj sobie kobieto siana, duże dziecko masz
    a i nie da się tego leczyć...

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NEMO Zobacz posta
    Emilia, mam ten sam problem co ja zrobię bez kolorowych pieluch? a rozsądek mówi: daj sobie kobieto siana, duże dziecko masz
    a i nie da się tego leczyć...
    Po co leczyć? Wystarczy zmajstrować nowego użytkownika

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chusteryczka Awatar emilia3333
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

Planuje, ale za 2-3 lata a do tego czasu co robić?

Jak żyć

Chustoholiczka

Domyślnie

NEMO tak na jednego noworodka i miałam już kryzysową sytuację, że zostało około 3-4 sztuk bo reszta była brudna albo mokra (moje dziecko ma dopiero 2,5 tygodnia) i wyjęłam bitti tutto które czekają na większe dziecko- ale ja nie lubie dla takiego malucha OS
    Dla starszego dziecka też już mam i to znacznie większy stosik.
    Chciałabym jeszcze kilka sztuk bambootów OS - na razie mam kilka ale nie używałam więc nie wiem jak się sprawdzą. Podobają mi się ich nowe wzory.
    i dokupiłabym jeszcze z 2 sztuki ze spódniczką od Tylusi - ale to wiem, że są perełki i ciężko kupić.
    I to wszystko - i tak tego będzie sporo. Szaleństwo pieluchowe miałam przy pierwszym dziecku, teraz już wiem co mi pasowało i co było najlepsze. Dlatego teraz miałam sprecyzowane co chciałam kupić i to kupiłam dla córeczki (po starszym zostało niewiele bo sprzedawałam)

Domyślnie

przeglądam Wasze stosy... stwierdzam że dużo mi do Was. Wspaniałe kolekcjeDużo bym chciała i czasem się zastanawiam czy mi na mózg przez te pieluchy nie padło. Wytłumaczyć nikomu tego nie potrafię- co to znaczy CHCIEĆ KOLEJNĄ PIELUCHĘ. Po co? Sprawa przedziwna...nawet dla mnie bo tak naprawdę nie wiem po co! Ale ciągle są zachcianki.Czasem myślę niech sie już młodszy odpieluchuje..to sie uwolnię a mąż mi mówi "taaaa ciekawe co Ty zrobisz jak faktycznie się odpieluchuje"

Fajnie mieć świadomość że jednak sama nie jestem

Cytat Zamieszczone przez emilia3333 Zobacz posta

Da się to jakoś leczyć?

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ediczek84 Zobacz posta
    przeglądam Wasze stosy... stwierdzam że dużo mi do Was. Wspaniałe kolekcjeDużo bym chciała i czasem się zastanawiam czy mi na mózg przez te pieluchy nie padło. Wytłumaczyć nikomu tego nie potrafię- co to znaczy CHCIEĆ KOLEJNĄ PIELUCHĘ. Po co? Sprawa przedziwna...nawet dla mnie bo tak naprawdę nie wiem po co! Ale ciągle są zachcianki.Czasem myślę niech sie już młodszy odpieluchuje..to sie uwolnię a mąż mi mówi "taaaa ciekawe co Ty zrobisz jak faktycznie się odpieluchuje"

Fajnie mieć świadomość że jednak sama nie jestem
    mi przy piątym na mózg padło.....dlaczego nie wcześniej????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nata Zobacz posta
    mi przy piątym na mózg padło.....dlaczego nie wcześniej????
    dobre pytanie ja dwóch zaczęłam...ale też późno a szkoda
    szacunek dla MAMY PIĄTKI , moja dwójka jak szarańcza :/daje w kość niesamowicie

Uprawnienia umieszczania postów