bardzo lubię takie stosiki „made in poland”![]()
bardzo lubię takie stosiki „made in poland”![]()
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
Obiecany opis
KIESZONKI
3x kokosi
7x milovia z polarkiem i coolmaxem
6x nappime
OTULACZE
storczgacie
milovia
babyetta
nappime
i poza kategorią CP![]()
L. 12.2014, Przecinek 06.2017
Tutaj natomiast ministosik dla noworodka
OTULACZE
Imse Vimse S
Milovia
Weehuggers
Ecodidi wełniany
Formowanki (od dołu)
2x kokosi bawełniane
1x ekodidi bambus
Pytanie do doświadczonych mamuś - wystarczy? Do zestawu mamy jeszcze tetrę i prefoldy ecopi z pomarańczowym przeszyciem (nie wiem czy nie będą za duże). Nie wiem czy jeszcze coś dokupywać dla malucha. Raczej nie planujemy używania pampków.
U mnie byłoby za mało, nie dość że mój Maluch dużo sika, to i kupka na początku - za każdym razem (otulacz często od razu do wymiany).Teraz po miesiącu w nocy tylko siku, ale kupki nadal często. A mam tego w stosiku dwa razy tyle co Ty i piorę codziennie. A i jeszcze mam 4 tots bots noworodkowe na nocki.
Chyba zależy jaki dzieć Ci się trafi, mój dużo je i dużo wydala![]()
Hm hm hm... i jak tu przekonać mężuna, że wielo to oszczędność jak dwa stosiki muszę uformować (nb i os)?
Ok, no to dalej rozglądam się za jakimiś fajnymi niubornami![]()
No ja trochę żałowałam, że nie mam wszystkiego więcej, bo codzienne pranie jest dla mnie teraz trudne do ogarnięciaAle teraz już mi się nie opłaca, bo niektóre OS zaczynają na niego pasować. Jeśli masz swobodę finansową, to sobie coś dokup dla własnego komfortu psychicznego
Najwyżej sprzedaż potem nadwyżkę na bazarku, nawet za mniejszą kwotę, ale przynajmniej będziesz miała wygodę i poczucie że Ci niczego nie zabraknie w tych pierwszych dniach z noworodkiem.
No zawsze możesz rozważyć awaryjne użycie jednorazówek. Ja do szpitala kupiłam paczkę kikko, trochę mi zostało i używam jak już nie mam czego na małą dupkę włożyć.
dopiero teraz przeczytała
kropy kieszonka od schiselle chyba. bardzo była zgrabna.
majetta piękny stosik! jeśli planujesz pieluszkowanie od początku to w Twoim stosie brakuje mi tylko kupki tetry
muzakate super! i ja się powolutku minimalizuję ze stosem i mam nadzieję, że wreszcie się uda![]()
Mamru, określenie kupka tetry w temacie pieluszkowym - trafia w sedno problemu![]()
Wczoraj przyszły pieluszki. Nie wtajemniczam m. w moje pieluchowe zakupy, bo po co się ma chlop denerwować. A tu traf chciał, że odebrał list od listonosza i pyta mnie co przyszlo. Ja odpowiadam, że pielucha. On mnie pyta, to potrzebujesz kolejnej pieluchy? Ja: nie, nie potrzebuje, od jakiegoś czasu juz korzystam z toalety. I tak się zaczęliśmy śmiać, że temat się skończył.
Moj stosik jak u muzkate, minimalistyczny. A Wasze - cudnie kolorowe![]()
Dominikowa (03.12.2008) i Wojtkowa (18.04.2014) mama