Witam, śledzę Wasze posty od momentu kiedy ujrzałam dwie kreseczki na teście ciążowym (jakieś 7,5 miesiąca temu). O pieluszkach wielorazowych dowiedziałam się z porannego programu na tvnie gdzie gościem była Reni Jusis. Obiecałam sobie wtedy, że kiedyś moje dziecko będzie nosiło przepiękne, kolorowe, ekologiczne i zdrowe dla pupci pieluszki a nie ceratowe pampersy o których efektach noszenia dowiemy się pewnie za kilka lat, jak dorośnie pokolenie noszące owe pampersy. Przez pierwsze miesiące ciąży zagryzałam wargi, żeby nic nie kupić, żeby nie zapeszyć, żeby wszystko było ok z dzidziusiem. I jak tylko minął 20 tc rzuciłam się w wir zakupów. Dzisiaj postaram się zrobić zdjęcie mojego stosu. Ola jeszcze nie wie jakie wspaniałe pieluszki zagoszczą na jej pupie, bo siedzi jeszcze w brzuszku. Ale mam nadzieję, że w ciągu 2 tyg się dowieMam w związku z tym do Was pytanie. Czy używałyście wielorazówek od samego początku? Takie maleństwo robi chyba kupkę przy okazji każdego karmienia. Czy np przez pierwszy miesiąc lepiej pampersy, a potem wielorazowe pielusie? Proszę o radę.
PS. Chciałabym Wam podziękować za to forum, bo tak naprawdę tylko dzięki Wam wiedziałam skąd kupić dobre pieluszki i znalazłam dziewczyny, które je uszyły. Dziękuję w imieniu swoim i mojej córeczki.