-
Chustonówka
Witam.
Podziwiam z zapartym tchem Wasze stosiki i coś czuję, że ciężko mi się będzie oprzeć tym wszystkim pięknym pieluszkom. Oczekujemy razem z M. naszego pierwszego Bąbla. I wiem, że chciałabym używać pieluszek wielo. W związku z tym miałabym do Was OGROMNA prośbę, jako Mamy, które już mają na plecach wór doświadczeń, abyście oceniły, czy mój przyszły stosik będzie wystarczający bynajmniej na początek 
- kieszonka BabyYetta x2,
- kieszonka NappyMe x2,
- kieszonka BamBams x2,
- kieszonka Littlepenguin x2,
- otulacze BabyYetta x3,
- wkład bambusowy x10,
- ręczniki małe z Ikei (30cmx30cm) x10/20,
- formowane pieluszki x?
- pieluszki AIO x4,
- papierki do pieluszek.
Wiem, że fajnie jest wypróbować najpierw po sztuce z jednego rodzaju i przetestować, ale niestety ja mieszkam w Irlandii i zbankrutowałabym na dostawach
Dlatego chciałabym przesłać sobie wszystko za jednym razem.
Będziemy pieluchowali TYLKO wielo zapewne od ok 2 miesiąca. Bo już dostaliśmy kilka paczek pampersów, więc je będę wykorzystywała na początku na zmianę z wielo.
Wiem, że na początku niemowlaki dużo siusiają, więc pewnie zostałabym przy otulaczu i wkładach bambusowych/ręcznikach. Tylko teraz moje pytanie, czy wkłady i ręczniki nie będą się przesuwały? I tak często się zmienia pielusie, więc problemu z suchością nie będzie (chyba?). Oczywiście jak się zmoczy to mokro
Czy lepiej dokupić kilka formowanek zamiast ręczników, np?
Co na noc dla takiego Maluszka? Kieszonka z dwoma wkładami, czy po prostu zmieniać częściej?
Pomóżcie mi proszę Drogie Mamusie, będę baaaaardzo wdzięczna
Ostatnio edytowane przez gosiakk ; 01-10-2011 o 14:28
Uprawnienia umieszczania postów