Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1757

Wątek: Stosiki pieluszkowe

Widok wątkowy

Chustonówka Awatar gosiakk
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Witam.
    Podziwiam z zapartym tchem Wasze stosiki i coś czuję, że ciężko mi się będzie oprzeć tym wszystkim pięknym pieluszkom. Oczekujemy razem z M. naszego pierwszego Bąbla. I wiem, że chciałabym używać pieluszek wielo. W związku z tym miałabym do Was OGROMNA prośbę, jako Mamy, które już mają na plecach wór doświadczeń, abyście oceniły, czy mój przyszły stosik będzie wystarczający bynajmniej na początek

- kieszonka BabyYetta x2,
    - kieszonka NappyMe x2,
    - kieszonka BamBams x2,
    - kieszonka Littlepenguin x2,
    - otulacze BabyYetta x3,
    - wkład bambusowy x10,
    - ręczniki małe z Ikei (30cmx30cm) x10/20,
    - formowane pieluszki x?
    - pieluszki AIO x4,
    - papierki do pieluszek.

Wiem, że fajnie jest wypróbować najpierw po sztuce z jednego rodzaju i przetestować, ale niestety ja mieszkam w Irlandii i zbankrutowałabym na dostawach Dlatego chciałabym przesłać sobie wszystko za jednym razem.

Będziemy pieluchowali TYLKO wielo zapewne od ok 2 miesiąca. Bo już dostaliśmy kilka paczek pampersów, więc je będę wykorzystywała na początku na zmianę z wielo.

Wiem, że na początku niemowlaki dużo siusiają, więc pewnie zostałabym przy otulaczu i wkładach bambusowych/ręcznikach. Tylko teraz moje pytanie, czy wkłady i ręczniki nie będą się przesuwały? I tak często się zmienia pielusie, więc problemu z suchością nie będzie (chyba?). Oczywiście jak się zmoczy to mokro Czy lepiej dokupić kilka formowanek zamiast ręczników, np?

Co na noc dla takiego Maluszka? Kieszonka z dwoma wkładami, czy po prostu zmieniać częściej?

Pomóżcie mi proszę Drogie Mamusie, będę baaaaardzo wdzięczna
    Ostatnio edytowane przez gosiakk ; 01-10-2011 o 14:28

Uprawnienia umieszczania postów