Ja też takiego malucha nie pieluchowałam wielo, zaczęliśmy, jak miał 2 miechy, ale liczę średnio 10 formowanek na dzień, więc ze 30 by się przydało.
Mi też czas ucieka, ale miast przybywać, to ubywa mi tego, co uszyte![]()
Ja też takiego malucha nie pieluchowałam wielo, zaczęliśmy, jak miał 2 miechy, ale liczę średnio 10 formowanek na dzień, więc ze 30 by się przydało.
Mi też czas ucieka, ale miast przybywać, to ubywa mi tego, co uszyte![]()
kurczak 16.03.2010![]()
kurczaczek 8.05.2011
www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
_
BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
Chwalimy się po raz pierwszy naszym stosikiem
Od prawej str, od dołu:
3x formowanki handmade
tetro
otulacz BambinoMio
Flip
2 otulacze polarowe handmade
3xtanie minkee z bambusem
2xcharlie banana
1x apple cheeks
2x close parents (bamusowa i mikrofibrowa)
2x bumgenius
1x IT SIO
1x IT Tutto
2x nappime
1x yetta
6x prefoldy bambino mio
3x kikko tetra bambusowa
4 wklady flipowe sucha pielucha i 4 z bawelny org
dodatkowe wklady do cp i it
wkladki polarowe
i moje ost odkrycie - 8x kikko male prefoldy z froty bambusowej (30x30 cm) - lepsze niz niejedna wkladka
w praniu:
3x tetro
2x it sio
2x flip
storcheny
leca do nas:
it boo
2x bbh konopne
formowanki storchena
marzy mi sie jeszcze:
otulacz welniany iv
limitowana it sio
i kilka bbh
![]()
ja też mam niewiele, bo na razie kompletuję dla maluszka![]()
mam 3 powłoczki, 3 otulacze, formowanki, skladane, tetrę lux i zw., 3 kieszonki, kilka dodatkowych wkładów no i czekam na jakąś przesyłkę, ale nawet nie pamiętam co zamówiłam hehe
Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.
Dalej dzieczyny chwalić się, za kwartał, dwa będzie ze zdziwieniem poatrzeć na zdjęcia swoich dawnych stosików "to ja miałam takie pieluszki?"
Ja z mojego pierwszego stosiku nie mam już ani jednej pieluszki.
Mama dwóch super chłopaków : Pawełka - raczka (07.1999), Daniuszki - skorpionka (11.2009) i maleństwa, które byłoby rybką (11.2008)
Uważam, że stos ładnie poskładanej tetry też wygląda uroczo![]()
Mi się puki co dwie nie sprawdziły - AIO - za długo mi schły, bo mi kiepsko pralka wiruje. Ale reszta sprawdza mi się znakomicie, i widzę w nich moje dziecko za rok spokojnie, wiec nie planuję na razie roszad w stosie. Nie wiem tylko, czy nie przesadziłam z iloscią, bo znowu coś ma przylecieć za jakiś czas
.
Aleksandra
Tez nam AIO nie podeszły, pozostałe pieluszki były świetne (głownie IB) ale jak wpadłam w pieluszkowy szał to nawet nie wiem kiedy mi się wszystko pozmieniało.
Teraz mam stosik prawie idealny i chyba już niewiele zmian w nim nastąpi (mały w 80% nocnikowy więc pieluszek coraz mniej nam potrzeba), czekam tylko na pierwszego welniaczka bo mnie ciekami czy nam się spodoba.
Mama dwóch super chłopaków : Pawełka - raczka (07.1999), Daniuszki - skorpionka (11.2009) i maleństwa, które byłoby rybką (11.2008)
oj zmienia sie zmienia....z moich 5 pieluszek, które stanowiły pierwszy stosik-kupionych jeszcze w ciąży - została jedna i czeka aż dziecko dorośnie![]()
K. 2010 i A. 2012
Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014
fiolka - jak pierze się tetrę z dodatkiem antybakteryjnym to nie trzeba prasować, no chyba, że chcesz. Prasowanie spłaszcza włókna i tetra traci na chłonności. A jeśli "chcesz" prasować dlatego, żeby tetra była milsza pupie to najlepiej złożyć tetrę w taki sposób jak wkładasz w otulacz np w prostokąt i wtedy lecisz żelazkiem tylko od strony pupy![]()
K. 2010 i A. 2012
Jak kolorowo. U mnie to przeważnie biało - biało.
Kieszonki od razu one size, czy szyjesz rozmiarówki?
kurczak 16.03.2010![]()
kurczaczek 8.05.2011
www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
_
BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
To mój stosik bliźniakowy, później dorzucę resztę jak się wypierze
Lewa :
-dwie formowanki flanelowe Tetro
-Frotowa formowanka IV
-3 x bambusowy bambinex
- 2 x OS bambinexu
- 2 x Wonderoos
Środek:
- OS FB
- 2 x FB M
- 3 x Babyetta OS
- kieszonka Alohy
- Flip
- Otulacz Babyetta
Prawa:
- 4 x Chińczyki
- 2 x baby Kangas
- 3 x BG
A. i J. (23-06-2010)
Atelka, a te brązowe kwiatki to co to?Nigdzie nie widziałam takich, a synek stwierdził, że ładne, i że trzeba naszej królowej kupić...
![]()