Pokaż wyniki od 1 do 20 z 152

Wątek: Babyetta

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez froggy80 Zobacz posta
    Uwielbiam Babyetta za wzoru PUL, miękkość, niezniszczalny chyba polarek/welurek i zgrabny kształt. Ale mam z jedną problem - przecieka po całości mimo 2 wkładek po niecałej godzinie Chcę jej używać - no lubię ją po prostu. Jak ją uratować? Jakieś rady?
    A przecieka na środku tzn. przez PUL czy może wylewa się koło nóżek/plecków i moczy PUL na zewnątrz?

Jeśli konsekwentnie puszcza PUL to nie wiem czy da się coś zrobić. Może jest uszkodzony? Chociaż to jest chyba rzadkie, przynajmniej ja się jeszcze nie spotkałam z przeciekającym - felernym pulem w żadnej kieszonce, żadnej firmy (a miałam ich wiele przy córce i teraz przy synku)

Zawsze przeciekanie było związane z wyciekiem k/nóżek, plecków, na brzuszku... i wtedy pul z zewnątrz robi się mokry.... Mój sposób na takie przeciekanie u BabYetty opisałam w poście powyżej...

...a i ewentualnie dwa/trzy razy zdarzyło mi się, że PUL rzeczywiście puścił ale to było związane z przetrzymaniem pieluchy na dziecku (wkład nie pomieścił tak dużo moczu). Potem przy właściwym doborze i zmianie wkładów pielucha działała bez zarzutu....

Chustonoszka Awatar froggy80
    Miejscowość
    Warszawa i okolice :)

Domyślnie

Będę musiała przy okazji puścić Młodego po domu w samej pieluszce i poobserwować gdzie pojawia się wilgoć, bo może rzeczywiście poszło przy nóżkach i dalej na całość, a ja pul osądziłam

Miejscowość

Domyślnie

Chyba wiem co było u mnie powodem przeciekania kieszonek
    Otóż - byle jakie wkłady o zbyt dużej szerokości.

Mam teraz oryginalne wkłady babyetta i ich dopasowanie do kieszonek jest diametralnie inne, nic nie rozpycha na boki polarkowej powierzchni i widocznie chłonność też jest na tyle dobra, że nic (dosłownie nic) nie przesiąka w okolicach nóżek.

Polecam oryginalne wkłady (lub węższe od standardów mikrofibrowych), jeśli ktoś denerwował się na brak przeszycia w babyettach

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez froggy80 Zobacz posta
    Chyba wiem co było u mnie powodem przeciekania kieszonek
    Otóż - byle jakie wkłady o zbyt dużej szerokości. (...) Polecam oryginalne wkłady (lub węższe od standardów mikrofibrowych), jeśli ktoś denerwował się na brak przeszycia w babyettach
    Zgadzam się. Szerokość wkładów jest bardzo ważna we wszystkich kieszonkach... Nie mogą być zbyt wąskie, ale tym bardziej zbyt szerokie = to i to daje przecieki.

Ja też używam w Yettach oryginalnych wkładów - ale te mam tylko 4. Więc głównie składam tetrę Kikko lux lub składane bambusowe HM - składane wkłady są o tyle dobre, że można je użyć i w wąskich i w szerokich kieszonkach tzn. złożyć na 3 lub na 4. Przy wszystkich w/w opcjach nie ma przecieków

Miejscowość

Domyślnie

Ja od dzisiaj uważam, że to jedna z podstaw Odpowiednio dobrane szerokością wkłady - zatem rzeczywiście te składane będą uniwersalne do wszystkich. Ja mam takich kilka i wcześniej za nimi nie przepadałam, a teraz będą idealne do babyetty. Łaaa, nawet odważę się założyć ją na noc

Chustonówka Awatar Magnolia78
    Miejscowość
    Chojnice, niegdyś Malbork

Domyślnie

Niestety mi też za każdym razem przeciekają kieszonki Babyetty i to właśnie przy nóżkach. Wkłady mam oryginalne Babyetty do nich, czasami wkładam 2 podwójne, lub inne chłonne i grube wkładki a i tak są wycieki na polar i wierzchnią warstwę. Zmieniam kieszonki co 2 godziny, więc chyba dość często? mam chłopca, ma 10 m-cy i waży 11kg, udka grubsze, zapinam tak, że zostają 2 napki wolne przy brzuszku, dolne na pełnej długości oczywiście, czyli rozpięte. Dodam, że inne marki nam nie przeciekają, czyli gdzie indziej leży problem może to ten mikropolarek?
    Ksawery 07.2005
    Piotruś 12.2012

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

a układasz ten polar juz po założeniu pieluszki tak żeby nie wystawał?

Uprawnienia umieszczania postów