Pokaż wyniki od 1 do 20 z 152

Wątek: Babyetta

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Odnośnie wkladów bambusowych i tego, że są za krótkie przy rozm. L
    Odkąd przestałam zmniejszać rozmiar, zaczęłam składać je jakby w drugą stronę. Po wpięciu tego małego wkładu przekręcam go tak że po złożeniu mam dwa krótsze i jeden dłuższy, a nie trzy tej samej długości. W ten sposób złożony wkład wypełnia kieszonkę. Nie wiem czy jasno to napisałam, pewnie zdjęcie byłoby lepsze.
    Akurat u mojego dwulatka kieszonka Babyetta z takim wkładem działa świetnie. Z drugiej strony przywykłam do przecieków przy wielo i mnie nie rusza gdy się taki zdaży
    http://agisowo.blogspot.com/

Jaś 12.2010 Matylda 01.2014

Chustomanka Awatar margolcia
    Miejscowość
    Józefów

Domyślnie

Odtłuściłam, wyprałam i dziś znowu przeciekła. Z używaną nie mam tego problemu, trzyma ładnie. Krojem wydają się identycznie, więc nie wiem co może być powodem przecieku. Spróbuję z różnymi wkładami - może pomoże...

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Mamy dwa otulacze babyyetty. Jeden kupiony niedawno w sklepie i drugi kupiony na bazarku. Jestem zaskoczona, bo bardzo różnią się szerokością w kroku. Nie wiem, z którego roku jest ten bazarkowy, ale ani razu nas nie zawiódł, a w tym nowym wciąż mamy przecieki. Ostatecznie daje radę z formowanką również od babyyetty i wkładami małe me (nie zawsze), ale już z prefoldami czy ręczniczkami sobie nie radzi - przy sprzyjających wiatrach są mokre jedynie lamówki przy nóżkach, czasem wylewa się aż na PUL, a raz przeciekło po pleckach. No i trochę żal, bo już raczej na nic ze sklepu się nie zdecyduję. Poluję teraz na bazarkowe, może znów trafi mi się taki szerszy w kroku - zauważyłam, że ten co mam z bazarku ma też nieco sztywniejszy PUL.

Widzę, że u margolci podobny problem. A sprawdzałaś dokładnie krój-szerokość?
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Miejscowość
    Józefów

Domyślnie

Ja mojej babyetty się pozbyłam. Jednak pieluszka zupełnie nie dla nas

Miejscowość
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta
    Mamy dwa otulacze babyyetty. Jeden kupiony niedawno w sklepie i drugi kupiony na bazarku. Jestem zaskoczona, bo bardzo różnią się szerokością w kroku. Nie wiem, z którego roku jest ten bazarkowy, ale ani razu nas nie zawiódł, a w tym nowym wciąż mamy przecieki. Ostatecznie daje radę z formowanką również od babyyetty i wkładami małe me (nie zawsze), ale już z prefoldami czy ręczniczkami sobie nie radzi - przy sprzyjających wiatrach są mokre jedynie lamówki przy nóżkach, czasem wylewa się aż na PUL, a raz przeciekło po pleckach. No i trochę żal, bo już raczej na nic ze sklepu się nie zdecyduję. Poluję teraz na bazarkowe, może znów trafi mi się taki szerszy w kroku - zauważyłam, że ten co mam z bazarku ma też nieco sztywniejszy PUL.

Widzę, że u margolci podobny problem. A sprawdzałaś dokładnie krój-szerokość?
    Nie, nie sprawdziłam. Ale już za późno, Babyetta poszła w świat - mam nadzieję, że następczyni będzie z niej zadowolona Z tego co słyszę i czytam, większość osób lubi te pieluszki i u nich są niezawodne. Wiadomo - wszystko zależy od dziecka: budowy, ruchów - oraz odpowiednio dobranych wkładów. Ale jakoś nie chciało mi się zbytnio szukać przyczyn przecieków. Znalazłyśmy pieluszki, z którymi dobrze nam od pierwszego noszenia

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam dwie nowe kieszonki i też mi przeciekają. Myśląłam że za słaby wkład daję, ale widzę że to nie tylko u mnie taki problem. Poza tym są fajne , mięciutkie, ładne wzorki.
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustofanka Awatar karminek
    Miejscowość
    juz Gdańsk...

Domyślnie

ja mam jedynie otulacz kupiony ponad rok temu, cały czas użytkowany był intensywnie. już przy kupnie był odklejony pul i nadal działa bez zarzutu
    {baTonik} & {NasteczkaPółCiasteczka} 12.01.12

Chustomanka Awatar dita

Domyślnie

ja mam kieszonki i te nowsze i starsze oraz otulacz. Przecieku żadnego nie miałam. Jedynie raz jak mała miała luźną kupkę z dużą ilością śluzu, to pul przepuścił, ale to każdy pul by przepuścił.

Ładne wzorki, pieluszki zgrabne, bardzo dobre wkłady. Jedynie otulacz mógłby jak dla mnie mieć jeszcze jedną zakładkę, na pleckach.

Uprawnienia umieszczania postów