Pokaż wyniki od 1 do 20 z 152

Wątek: Babyetta

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

I ja testowałam zestaw czas już dłuższy temu , więc opinia:
    1) formowanka bambusowa-mamy w domu, używamy na dłuższe wyjścia, używałyśmy na noc (teraz pieluchuję wielo tylko w dzień) i muszę przyznać, że ta formowanka jest świetna. Nigdy nie zawiodła w nocy, polarek od pupy daje suchość, a przy tym to bardzo dobry jakościowo polar, wytrzymały, nie kulkuje się tak mocno jak niektóre, co najwyżej z czasem troszkę szarzeje.
    2)wkład bambusowy-mamy w domu, w dużej ilości, to dla mnie najlepsze wkłady do kieszonek. Wciągają duużo, są rozkładane, więc schną wcale nie tak długo (choć ja najczęściej suszę w suszarce), w połączeniu z bambusową formowanką to był często nasz zestaw na noc (plus gacie storchenkinder) i awarii nie odnotowałam.
    3)otulacz pul z lamówką z pula-pierwszy otulacz pul Babyetta w moich rękach, więc nie mam porównania ze starszym typem. Starannie, równo uszyty, zgrabny, ładnie przylega, gumki nie odciskały nóżek Ani choć ona chudzielec raczej, za to zdarzały się nam wilgotne spodenki czy rajstopki przy nóżkach. Dodam, że stosowałam otulacz z innymi formowankami wtedy, najczęściej mojej produkcji, z bambusową Babyettą nie przepuścił
    Dziękuję za możliwość testowania!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

na wstepie dziekuje za możliwość testowania
    no ja niestety nie zaprzyjaznilam sie z pieluchami wielo - i pieluszki babyetty nie były tutaj wyjatkiem - ja nie wiem co, ale pewnie cos robię źle, bo mi KAZDA pielucha przecieka po maksymalnie 2 godzinach, 2 i pół - na ogół przy nóżkach.
    Nie wiem czy zle zapinam, czy co. Dzieje sie tak i przy kieszonkach i przy otulaczach i przy formowankach - niezaleznie od firmy.
    Wklady bambusowe załaczone do zestawu trzymały troche dłuzej niż pule, ale było to o ok. pół godziny - zupelnie nie wiem, jak sie to robi aby dziecko w takiej pieluszce noc przetrwało.

mam zdjęcie małego w pieluszce ale nie umiem zamieścić
    Ostatnio edytowane przez Yucami ; 22-12-2011 o 00:25

Chustomanka
    Miejscowość
    SE

Domyślnie

Recenzuje po ponad roku używania:
    Jedne z naszych ulubionych!!!! Posiadam tylko kieszonki z mikropolarem OS , gładkie (ale za to kilka sztuk) i są to nasze "wyjściowe" pieluchy Zgrabne, dość wąskie w kroku (nie wszystkie wkłady nie-Yettowe dobrze się układają), rzadko wpadki przeciekowe. Beżowy polar to dobry patent (nie są brzydko zszarzałe jak pieluchy z białym polarem). wzory mają sztywniejszy PUL, czego np. ja nie lubię (ale nie jest to wadą).
    Po roku używania nic się nie rozwarstwia, nie jak w FB
    Pieluchy kupowałam z wkładami bambusowymi (długi plus krótki) i jak to bambus kurczy się. Dla mniejszego dziecka pasowały super, ale przy największym rozmiarze pieluchy, nie wypełniają jej na długość, źle się układają - muszę kombinować z innymi wkładami.

Ogólnie: 5 dla Yetty
    A. i J. (23-06-2010)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Stalowa Wola

Domyślnie

miałam 3 kieszonki, jedna aio minky, druga kieszonka minky, trzecia kieszonka - zwykły pul
    najbardziej polubiłam tę zwykłą, jakoś najzgrabniej leżała, aio jakoś najmniej polubiłam ale tylko ze względu za czas schnięcia, za to wkład mikrofibrowy miała tak wszyty że nie miało prawa nic przecieknąć

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Mam pytanie odnośnie prania - czy mogę wrzucić PULowe kieszonki Babyetty na 60 stopni? Mam i zwykły PUL, i minky. W środku nie zauważyłam instrukcji prania, więc wolę zapytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Mam pytanie odnośnie prania - czy mogę wrzucić PULowe kieszonki Babyetty na 60 stopni? Mam i zwykły PUL, i minky. W środku nie zauważyłam instrukcji prania, więc wolę zapytać
    ja wszystkie pule jakie miałam prałam zawsze na 60C; Babyetty tez
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andzia330 Zobacz posta
    ja wszystkie pule jakie miałam prałam zawsze na 60C; Babyetty tez
    Dzięki Jakoś tak się złożyło, że ostatnio wszędzie nękają mnie posty o tym, jak to się komuś PUL rozwarstwił i stąd pytanie. Ja standardowo piorę na 40 stopniach, ale chcę czasem puścić na wyższej temp.

Uprawnienia umieszczania postów