Pokaż wyniki od 1 do 20 z 202

Wątek: Wielorazowe chusteczki do pupy

Mieszany widok

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Idrilla Zobacz posta
    A powiedźcie te ręczniczki/chusteczki używacie na raz do wytarcia czy klika razy? W sensie tą samą chusteczką wycieracie kilka razy po zmianie pieluchy z samym siku czy nie? Obecnie używam dużych płatków higienicznych i idzie mi na to za dużo kasy...szukam taniej alternatywy. Myślałam właśnie o ręczniczkach z ikea tylko zastanawiam się ile takich ręczniczków zejdzie na dzień.
    Na raz,i do prania bo sie bakterie mnoza.Moze pielucha tetrowa pocieta na kawalki bedzie lepsza?Reczniczki moim zdaniem sa za grube i ciezko bedzie dotrzec w faldki.

A. listopad 2012

Chusteryczka Awatar majetta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Chyba rzeczywiście uszyję w kilu rozmiarach. Np. 15x15, 20x20 i 30x30. Zobaczymy ile mi tego materiału starczy
    Wczoraj odmaczałam wszystko najpierw w kwasku a później w sodzie, ale chyba 30 lat zrobiło swoje i już taki żółciutki kolorek pozostanie...
    L. 12.2014, Przecinek 06.2017

Chustofanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Moja bratowa korzysta z wacików i wody, ja zaś zawsze po prostu myłam dziecko w umywalce pod kranem. Chwalę to sobie bo bieżąca woda ładnie wszystko wypłukuje. Moim zdaniem nie trzeba żadnych chusteczek wielorazowych, wystarczy sama umywalka i kran a później do czystego ręcznika do kąpieli a jak jest niemowlę to jednorazowe waciki. Jeśli chodzi o robienie ręczne to ja robiłam pieluszki ze starej flanelowej pidżamy, można również robić z powodzeniem myjki.

Uprawnienia umieszczania postów