Pokaż wyniki od 1 do 20 z 202

Wątek: Wielorazowe chusteczki do pupy

Mieszany widok

Domyślnie

A nie zatłuści to pieluch?

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Pewnie zatłuści, to sobie odtłuścisz Ja tam się nie przejmuję, kremuję, tłuszczę, ważna pupa nie pielucha. Potem przed praniem płuczę w płynie do mycia naczyń (w pralce płukanie przed praniem, tylko nie za dużo płynui trzeba wlać) i się odtłuszczają

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Chusteryczka Awatar schiselle
    Miejscowość
    Radom

Domyślnie

Ja robię w domu sama chusteczki wg przepisu z forum. Kupuję biały , gruby- dobrej jakości ręcznik papierowy i tnę na pół. Wsadzam do pojemnika plastikowego ( po serze białym z lidla- takie wiaderko). Wodę przegotowaną mieszam z dwoma łyżkami olejku z migdałów, kroplą olejku herb lub lawendowego, łyżką płynu do kąpieli dla dzieci Penaten. Zalewam miksturą papier i zamykam na chwilę pudełko. Po 5min wyciągam rolkę kartonową ze środka, a chusteczki super się dają wyciągać po jednej. Może i są jednorazowe, ale za to eko
    mogę ci podlinkować wątek- tylko go znajdę...

mam
    http://chusty.info/forum/showthread....e-)?highlight=
    Jo 2011 Al 2017 ​Ga 2019

Chustonoszka Awatar wasanna
    Miejscowość
    Psary k. Trzebini

Domyślnie

Dziewczyny myślicie, że ręczniczki z mikrofibry by się nadały (takie ściereczki kuchenne). Myślę, że dobrze by zmywały wszelkie nieczystości, ale nie wiem czy skórze maleństwa nie zaszkodzą

Chustofanka Awatar inek
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Ja takich uzywam, wszystko z pupa w porzadku.

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schiselle Zobacz posta
    Ja robię w domu sama chusteczki wg przepisu z forum. Kupuję biały , gruby- dobrej jakości ręcznik papierowy i tnę na pół. Wsadzam do pojemnika plastikowego ( po serze białym z lidla- takie wiaderko). Wodę przegotowaną mieszam z dwoma łyżkami olejku z migdałów, kroplą olejku herb lub lawendowego, łyżką płynu do kąpieli dla dzieci Penaten. Zalewam miksturą papier i zamykam na chwilę pudełko. Po 5min wyciągam rolkę kartonową ze środka, a chusteczki super się dają wyciągać po jednej. Może i są jednorazowe, ale za to eko
    mogę ci podlinkować wątek- tylko go znajdę...

mam
    http://chusty.info/forum/showthread....e-)?highlight=

A to dobre
    Chyba też tak zrobie dopóki nie zamówie myjek wielorazowych można się pobawić

Chustofanka Awatar elinn
    Miejscowość
    podwarszawska prowincja

Domyślnie

Ja używam ciepłej wody + myjek od Kokosi. Próbowałam coś sama kombinować, ale mam dwie lewe ręce, nawet do cięcia
    W podróży/na spacerze - wszędzie poza domem - korzystamy chusteczek Tibelly. Przeanalizowałam wszystkie składy i te mi się wydały najmniej pełne niepotrzebnej chemii. Mąż jak przejeżdża obok Łodzi obowiązkowo zawsze kupuje kilka paczek (u nas nie ma netto)

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

A ja sobie ostatnio pociachałam pieluszki flanelowe na myjki.
    Rewelacja, tylko trzeba było je najpierw obszyć
    Po wypraniu z pieluszkami mały nosi na jajcach farfocle z flaneli

Chustofanka

Domyślnie

A ja ostatnio z 5 ręczników IKEA (tych po 1 zł) uszyłam 30 chusteczek wielorazowych do pupy

Chustofanka Awatar Gaja78
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja używam na moim noworodku bambusowe chusteczki AppleCheeks i Bummis z niebielonej bawełny (takie flanelkowe). Są mięciutkie i wystarczające. Zwilżam je b.ciepłą wodą z kranu (bezposrednio lub w miseczce). Chusteczki jednorazowe super-duper-eko mamy na wyjścia awaryjnie. Przy drugim dziecku nie wyobrażam już sobie przecierania skóry maluszka zimną, chemicznie nasączoną chusteczką typu pampers. Test zrobiłam i jednym i drugim, na mojej pachwinie i szyi - polecam W wersji oszczędnej lub po prostu DIY (gdybym nie miała możliwości kupić niedrogo gotowych) pociełabym dużą, dobrej jakosci flanelę, na takie nieduże kwadraciki/ręczniczki, ewentualnie obszyła (nawet ręcznie) żeby się nie siepały. Sprawdzą się w 100 %. Pozdrawiam.

Chustonówka

Domyślnie

Przepraszam za odświeżanie wątku, ale chciałabym zapytać, czy lepiej kupić cheeky wipes z bawełnianymi, czy bambusowymi myjkami? Które są trwalsze i lepsze?

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koala Zobacz posta
    Przepraszam za odświeżanie wątku, ale chciałabym zapytać, czy lepiej kupić cheeky wipes z bawełnianymi, czy bambusowymi myjkami? Które są trwalsze i lepsze?
    Ja mam cheeky wipes bawełniane i spoko są. Chociaż zauważyłam na kilku przetarcia, ale może to dlatego, że wyprałam je w wyższej temp niż poleca producent

Uprawnienia umieszczania postów