Pokaż wyniki od 1 do 20 z 202

Wątek: Wielorazowe chusteczki do pupy

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Nigdy nie używałam flanelkowych, ale myślę że to dobry pomysł (no i ekonomiczny). Cheeky W. mają 15x15 cm i dla mnie to ok
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

ja sobie uszyłam z flaneli pojedyncze 15x15 i są ok, szybko schną

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alassea Zobacz posta
    Nigdy nie używałam flanelkowych, ale myślę że to dobry pomysł (no i ekonomiczny).
    Z bardziej ekonomicznych to kupić jakieś flanelowe piżamy w szmateksie. Wiadomo jak się ta flanela zachowuje po praniu bo takie piżamy to już wielokrotnie wyprane były, a flanela czasem w praniu sztywnieje. No i 20 PLN za taki kawałek flaneli to IMO drożyzna.

Ja mam poszyte flanelowe myjki ze skrawków flaneli, która mi zostawała przy okazji szycia innych rzeczy. Mi wystarcza rozmiar 10x15 pojedyncza warstwa, choć wiadomo przy kupie (takiej co to jedna na kilka dni się pojawia) trzeba zużyć kilka. Wody ciepłej nie trzymam w termosie, w sumie gdybym używała chusteczek jednorazowych to one tez ciepłe nie są.

Chusteryczka Awatar morfffina
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta
    Z bardziej ekonomicznych to kupić jakieś flanelowe piżamy w szmateksie. Wiadomo jak się ta flanela zachowuje po praniu bo takie piżamy to już wielokrotnie wyprane były, a flanela czasem w praniu sztywnieje. No i 20 PLN za taki kawałek flaneli to IMO drożyzna.
    O szmateksie nie pomyślałam, super pomysł.
    A 20zł to jest za trzy takie flanelki z Ikei, czyli wyjdzie 90szt. myjek w rozmiarze 15x14cm.

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Używa któraś z Was pojemnika tupperware? Który sprawdzi się do przechowywanie wilgotnych myjek najlepiej?

Skoro tracisz grunt, to się wznosisz! Leć!

Uprawnienia umieszczania postów