A widziałyście jak Cheeky zdrożały w ostatnich dniach? Po prostu obłęd jakiś!!!![]()
A widziałyście jak Cheeky zdrożały w ostatnich dniach? Po prostu obłęd jakiś!!!![]()
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
Ja zakupiłam takie:
http://ecoshop.com.pl/index.php?p26,...uszach-20x40cm
Do tej pory używałam tych ściereczek do sprzątania ale po porodzie zamierzam wywalić te stare i nowych będę używać do pupki tylko, żeby mi się nie pomieszały
Kosztują praktycznie tyle co chusteczki nawilżane dla dzieci w dodatku jak się przetnie na pół to jest ich 2x więcej.
i chyba nie bedę ich moczyć od razu bo mam wrażenie że takie przeleżane we wodzie to w końcu nieświeże będą pomimo olejków.
Będę moczyć pod kranem w razie potrzeby, albo wodą z termosu.
A czy te ściereczki się pierze?? one tak cieniutko wyglądają, na trochę grubsze od papierkówjeśli się pierze, to rozwieszanie musi byc mordgą, czy się mylę?
bo cena i ilość są frapujące...
kuszą mnie też bardzo kolorowe Kikko, zwłaszcza te nowe turkusowe, całkiem tanio wychodzą za sztukę w 9paku. Tylko czy one będą miękkie czy sztywne jak deska (jak moje bambusy IV), ugh.
póki co mam taki patent:
gruby ręcznik papierowy przekrajam na pół, do pudełka, zalewam niewielką ilością wody z odrobiną dziecięcego żelu do mycia eko, wyciągam tekturowy rulon ze środka i stamtąd idealnie jak po sznurku wyciągam nawilżane "chusteczki". Skorzystałam z tutka na youtube![]()
Ewa, mama Zuzanki 17.05.2008 i Gutka 09.01.2012 Certyfikowana doradczyni noszenia Die Trageschule®
Szkoła Noszenia Przywiązanie (warsztaty chustowe, konsultacje, wykłady o chustach i pieluszkach)
SKLEP z chustami tkanymi, nosidłami i pieluszkami wielorazowymi, wypożyczalnia chust i nosideł we Wrocławiu
Klub Kangura we Wrocławiu
Właśnie myślę nad tym tematem... Porównałam ceny w różnych sklepach i jakbym chciała kupić tylko 25 myjek bambusowych, pojemnik na czyste myjki, woreczek na czyste na wyjścia, olejki 2 szt, woreczek na brudne na wyjścia plus przesyłka to by mi wyszło akurat 240 zł. A zestaw najtańszy kosztuje 232 plus przesyłka. Czyli wychodzi tyle samo...
Co robić by zminimalizować koszty?Czego tak naprawdę potrzebuje a co jest dodatkiem bez którego można się obejść?
Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r
Ja kupiłam same myjki bambusowe(tylko). Trzymam suche w koszyczku, obok w bidonie woda (akurat miałam nieużywany, ale może być jakakolwiek butelka z dziubkiem). Brudne wrzucam tam gdzie brudne pieluchy. Nie rozumiem po co właściwie te pudełka w zestawach są....
mam zestaw Cheeky Wipes ale używam tylko: myjki, pudełko na czyste myjki, olejek do czystych myjek (choć był okres gdy się bez niego też obywałam), woreczek na czyste myjki na wyjścia.
jeśli stosujesz pieluszki wielorazowe, to brudne myjki w domu wrzucasz do wiaderka z pieluszkami, a na wyjściu do woreczka z brudnymi pieluszkami
jeśli w stosiku pieluszek wielorazowych masz dzienne bambooty, to woreczek od pieluszki możesz wykorzystać do myjek na wyjścia
moim zdaniem pudełko na myjki jest ogromnym udogodnieniem, zawsze mam gotowe wilgotne myjki
Pola 2011
wzięłam od mamy szyjącej, moczę w ciepłej kranówce póki co i się świetnie sprawdzają
ale chyba wyjdzie ekonomicznej przeznaczyć stary termos do tego celu
koszt 30 zł, juz mi się pewnie zwrócił a dziec ma 3 tyg
a mnie temat też zafrapował mocno i weźcie mi wyjasnijcie dobre kobiety co to takiego tetra bambusowa? że też nie wpadłam na to wczesniej - wydalismy majątek na chusteczki, nie wpsominajc o tym, jakie to nieekologiczne i pełne chemiioczywiscie, kranówa tez szła w ruch
w kazdym razie tak czytam watek i czytam i myślałam, ze tetra to tetra a bambus to bambus ...![]()
Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
Stowarzyszenie "Poznań w chuście"
Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)
pielucha wyglądająca jak tetrowa tylko nie z bawełny a z włokna bambusowego
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
A wycieracie tez kupe takimi sciereczkami?
A. 02.2010, T. 06.2012
My nie, jak jest kupa to Młoda i tak idzie pod kran, więc chusteczki nie są potrzebne.
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
No wlasnie, u nas z tym jest problem, bo nie mamy w kranie cieplej wody. To znaczy, trzeba wlaczac za kazdym razem boiler, ktory jest na prad, a woda sie podgrzewa kilka minut co najmniej. Malo ekonomicznie i praktycznie.
W sumie na kupki moge uzywac wacikow. Chyba, ze mlody bedzie jak siostra, ktora przez pierwsze dwa miesiace robila kupe praktycznie w kazda pieluszke.
A. 02.2010, T. 06.2012
ja uszyłam synkowi z flanelowego prześcieradła- są super i używam do wszystkieo. przechowuję je suche w pudełku po jednorazowych. wystarczy odpowiednio złożyć. Przewijam małego w łazience więc nie mam problemu z moczeniem myjki, jest bardzo wiele stron tutków jak je składać i używać. np. tu http://www.youtube.com/watch?v=zU2ZC...eature=related
Moja wymianka http://chusty.info/forum/showthread.php/92151
wycieram
jeśli kupa ląduje w nocniku, to pupa jest lekko zabrudzona. Chusteczkę po uzyciu spłukuje jesli resztki kupki się osadziły a nastepnie wrzucam do wiaderka z pieluszkami
jesli mam pecha i nie zauważylam sygnalu o kupie, to dziecko ląduje w wannie a chusteczka pelni rolę myjki
Pola 2011