Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 180 z 202

Wątek: Wielorazowe chusteczki do pupy

Chustomanka

Domyślnie

używam myjek ChW bawełnianych i bambusowych i zdecydowanie lepsze są bambusowe (po zmoczeniu bardziej miękkie), pudełka rzeczywiście słabe a olejki za drogie. Dokupiłam sobie myjki bambusowe Kokosi i uważam, że są najlepsze (bambus gruby i mięciutki), strzępią się po pierwszym praniu, ale obcięłam niteczki i są ok. Myjek ChW używam jak nie mam Kokosi

Chustonówka

Domyślnie

A jak z jakością tych bambusowych? strzępią się?

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koala Zobacz posta
    A jak z jakością tych bambusowych? strzępią się?
    kokosi się strzępią, ale po obcięciu po pierwszym praniu są ok. ChW żadne się nie strzępią, frota (i bawełna i bambusowa) jest drobniejsza i sztywniejsza od Kokosi, ale za to jakość uszycia super.

Chustoholiczka

Domyślnie

kokosi się strzepią, inne firmowe też i bambusowe i bawełniane....

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nata76 Zobacz posta
    kokosi się strzepią, inne firmowe też i bambusowe i bawełniane....
    nieprawda, ChW się nie strzępią. Używam 1,5 roku i kokosi i ChW, nie uważam żeby strzępienie było takim problemem. Po pierwszym praniu obcięłam wyłażące nitki kokosi i po sprawie.

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NEMO Zobacz posta
    nieprawda, ChW się nie strzępią. Używam 1,5 roku i kokosi i ChW, nie uważam żeby strzępienie było takim problemem. Po pierwszym praniu obcięłam wyłażące nitki kokosi i po sprawie.
    A moje ChWsię postrzępiły niektóre

Chustomanka

Domyślnie

moje ChW zupełnie nie puściły ani jednej nitki, za to w suszarce elektrycznej pofalowały się lekko obszycia

Chustofanka Awatar isismaj
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mamy bambusowe myjki CP. bez zarzutu, są mięciutkie i miłe w dotyku. Mąż używa ich do kąpieli bo mówi, że ma szorstkie dłonie. Zatem używamy ich do mycia całego ciała oraz do przemywania pupci jak są tylko siki. Moja córka już dawno nie robi subtelnych kupek więc do zgarniania kup mi ich szkoda bo bym zużyła cały komplet czyli 10 szt. szkoda, że mam tylko 10 szt. bo szybko schodzą. Piorę razem z pieluszkami w 60 st i czasami dodatkowo przeprasuje.

Chustomanka Awatar Sandra
    Miejscowość
    Czeladź

Domyślnie

Dziewczyny a w jakich pojemnikach trzymacie chusteczki?

Moja mama ostatnio robiła porządki i pokazuje mi "Wiesz już takich rzeczy się nie używa, ale jak byłaś mała to używałaś. Tak myślę, może by Ci się przydały dla Mateusza". Patrze a to moje chusteczki wielorazowe do smarkania! Świetne na chusteczki wielorazowe. Wszystkie obszyte z kolorowymi nadrukami. Z różnych materiałów. Są grubsze i cieńsze. Nawet nie wiem z czego są. Grunt, że się sprawdzają. Tylko nie wiem czym je trzymać...

Chustomanka Awatar mudiwa

Domyślnie

Ja trzymam w plastikowym pudełku na jedzenie zamykanym na klamerki po bokach. Brudne wrzucam do torby z brudnymi pieluchami.
    Mozna tez nosić luzem, a płyn do nich w butelce i na bieżąco moczyć

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Masimba - 03/14 Mia - 12/10

Chustomanka

Domyślnie

ja ostatnio trzymam w łazience w koszyczku przy umywalce, bo jak miałam zrobioną miksturę z olejków, to mój młody podskakiwał na przewijaku od zimnej ściereczki tak więc skończyło się z doopką pod kranem i ściereczką przy grubszej sprawie.

Chustoholiczka

Domyślnie

tez tak robie z tym pudełkiem,ale....te chusteczki się zimne robia...nie jest to dla pupy przyjemne,widze,ze się syn wzdryga...

widziałam kiedyś ogrzewacz do chuateczek,ale...kolejny gadźet-nie....

może przeniosę przewijak do łazienki....

Chustomanka Awatar Sandra
    Miejscowość
    Czeladź

Domyślnie

Wiadomo, że w domu to inaczej, ale my jesteśmy bardzo mobilni i często poza domem. Dlatego pytam .

Domyślnie

tak sobie mysle z czego by tu tanim kosztem uszyć myjki...? bawełna pościelowa się pewnie nie nada, nie? zbyt twarda i zbyt "sliska" byłaby? bo mam pościel na pokrojenie i tak sobie pomyslalam...
    a zamawiałyście może jakiś materiałek na allegro, z którego szyłyście sobie myjki?
    wiadomo, szukam najtańszego,ale dobrego rozwiązania

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maruda25 Zobacz posta
    tak sobie mysle z czego by tu tanim kosztem uszyć myjki...? bawełna pościelowa się pewnie nie nada, nie? zbyt twarda i zbyt "sliska" byłaby? bo mam pościel na pokrojenie i tak sobie pomyslalam...
    a zamawiałyście może jakiś materiałek na allegro, z którego szyłyście sobie myjki?
    wiadomo, szukam najtańszego,ale dobrego rozwiązania

mam firmowe myjki, nie wiem już czy to charlie banana....i powiem Ci,ze to wygląda jak flanela/bawełna pościelowa. jak masz do pocięcia to rób z tego.

Chustomanka Awatar mudiwa

Domyślnie

Ja miałam zestaw małych reczniczkow z ikei

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Masimba - 03/14 Mia - 12/10

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

U nas oprócz Cheeky Wipes mamy pocięty na kwadraty zwykły stary ręcznik

Domyślnie

wiadomo, że ręcznik były w sumie najlepszy, ale akurat nie mam do pocięcia na stanie

Domyślnie

byłam dziś w Biedronie i kupiłam ręczniczki kuchenne z mikrofibry, 10zł za cztery, ale jak tak sobie "na oko" poskładałam, to mi wychodzi, że ok. 8 sztuk pupkowych myjek z jednej może wyjść... Co Wy na to? czytałam kiedyś, że te biedronkowe mikrofibry są fajne, więc spróbowałam. Teraz tylko myślę jaka wielkość myjek będzie dobra. Wolę już teraz sobie je pociąć i poszyć, bo później to nie wiem czy znajdę czas i siłę, więc proszę, poradźcie mi wielkość myjek...

Chustofanka

Domyślnie

Ja używam myjek wielorazowych zrobionych ze... zwykłych chusteczek nawilżanych. Pomysł znalazłam gdzieś na jakimś ekobolgu. Po użyciu wyprałam po prostu zwykłe chusteczki nawilżane i używam ich już kilka miesięcy. Moczę w samej wodzie. Są miękkie, delikatne, nie niszczą się w praniu, schną błyskawicznie (wkładam do worka takiego do prania wszystkie razem i tak wieszam - na balkonie schną w kilka godzin). No i koszt praktycznie zerowy. Po praniu trzeba je rozprostować i można używać. Tylko nie wszystkie chusteczki nawilżane się nadają. Na pewno takie najtańsze z rossmana pakowane po 80 sztuk są OK. Ale jakieś inne też na pewno miałam.
    Poza tym mam myjki bambusowe kokosi (razem chyba 11 sztuk) i używam ich jak jest kupka - fajnie i do czysta zbierają mleczne kupki. Są miękkie po wielu praniach. Pewnie kupiłabym więcej, gdybym nie odkryła tych z chusteczek nawilżanych.
    Mam też te kokosi z bambusowej miękkości, ale do pupy mi ich szkoda i są do kąpieli. Są mięciutkie jak kaczuszka.

Uprawnienia umieszczania postów