Pokaż wyniki od 1 do 20 z 202

Wątek: Wielorazowe chusteczki do pupy

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja zakupiłam takie:

http://ecoshop.com.pl/index.php?p26,...uszach-20x40cm

Do tej pory używałam tych ściereczek do sprzątania ale po porodzie zamierzam wywalić te stare i nowych będę używać do pupki tylko, żeby mi się nie pomieszały

Kosztują praktycznie tyle co chusteczki nawilżane dla dzieci w dodatku jak się przetnie na pół to jest ich 2x więcej.

i chyba nie bedę ich moczyć od razu bo mam wrażenie że takie przeleżane we wodzie to w końcu nieświeże będą pomimo olejków.

Będę moczyć pod kranem w razie potrzeby, albo wodą z termosu.

Chustonoszka Awatar Efunia
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sol Zobacz posta
    Ja zakupiłam takie:

http://ecoshop.com.pl/index.php?p26,...uszach-20x40cm

Do tej pory używałam tych ściereczek do sprzątania ale po porodzie zamierzam wywalić te stare i nowych będę używać do pupki tylko, żeby mi się nie pomieszały

Kosztują praktycznie tyle co chusteczki nawilżane dla dzieci w dodatku jak się przetnie na pół to jest ich 2x więcej.
    A czy te ściereczki się pierze?? one tak cieniutko wyglądają, na trochę grubsze od papierków jeśli się pierze, to rozwieszanie musi byc mordgą, czy się mylę?
    bo cena i ilość są frapujące...
    kuszą mnie też bardzo kolorowe Kikko, zwłaszcza te nowe turkusowe, całkiem tanio wychodzą za sztukę w 9paku. Tylko czy one będą miękkie czy sztywne jak deska (jak moje bambusy IV), ugh.
    póki co mam taki patent:
    gruby ręcznik papierowy przekrajam na pół, do pudełka, zalewam niewielką ilością wody z odrobiną dziecięcego żelu do mycia eko, wyciągam tekturowy rulon ze środka i stamtąd idealnie jak po sznurku wyciągam nawilżane "chusteczki". Skorzystałam z tutka na youtube

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

A jakiej wielkości myjek używacie? Jakie uważacie za wygodne?

Chusteryczka Awatar Asikka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Właśnie myślę nad tym tematem... Porównałam ceny w różnych sklepach i jakbym chciała kupić tylko 25 myjek bambusowych, pojemnik na czyste myjki, woreczek na czyste na wyjścia, olejki 2 szt, woreczek na brudne na wyjścia plus przesyłka to by mi wyszło akurat 240 zł. A zestaw najtańszy kosztuje 232 plus przesyłka. Czyli wychodzi tyle samo...
    Co robić by zminimalizować koszty? Czego tak naprawdę potrzebuje a co jest dodatkiem bez którego można się obejść?
    Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r

Chustofanka Awatar mama_maleństwa
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Ja kupiłam same myjki bambusowe(tylko). Trzymam suche w koszyczku, obok w bidonie woda (akurat miałam nieużywany, ale może być jakakolwiek butelka z dziubkiem). Brudne wrzucam tam gdzie brudne pieluchy. Nie rozumiem po co właściwie te pudełka w zestawach są....

Chusteryczka Awatar Asikka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama_maleństwa Zobacz posta
    Ja kupiłam same myjki bambusowe(tylko). Trzymam suche w koszyczku, obok w bidonie woda (akurat miałam nieużywany, ale może być jakakolwiek butelka z dziubkiem). Brudne wrzucam tam gdzie brudne pieluchy. Nie rozumiem po co właściwie te pudełka w zestawach są....
    A pierzesz z pieluchami, tzn. luźno w pralce czy w jakimś woreczku?
    Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r

Chustofanka Awatar mama_maleństwa
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Asikka Zobacz posta
    A pierzesz z pieluchami, tzn. luźno w pralce czy w jakimś woreczku?
    Luzem piorę. Potem tylko muszę dokładnie pralkę obejrzeć jak wyjmuję pranie, bo się czasem jakaś do bębna podczas wirowania "przyklei".

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

ja mam takie czeskie bambusowe pieluchy jak tetra od marzy ze sklepu. są superchlonne i bardzo miękkie, idealne do delikatnej skóry. Mam 3, każda w innym kolorze. 2 pociełam na małe kwadraty i trzymam w pudełku plastikowym, jak gdzieś idę to zalewam mieszanką woda+płyn do kąpieli z oliwką+2 krople ojleku z drzewa herbacianego.
    a w domu po prostu leżą na stercie suche i czekają na ciepłą kranówę
    jak młody będzie już trzymał na luzie głowę to będzie mycie pod kranem w domu.
    piorę z pieluchami

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Asikka Zobacz posta
    Czego tak naprawdę potrzebuje a co jest dodatkiem bez którego można się obejść?
    mam zestaw Cheeky Wipes ale używam tylko: myjki, pudełko na czyste myjki, olejek do czystych myjek (choć był okres gdy się bez niego też obywałam), woreczek na czyste myjki na wyjścia.

jeśli stosujesz pieluszki wielorazowe, to brudne myjki w domu wrzucasz do wiaderka z pieluszkami, a na wyjściu do woreczka z brudnymi pieluszkami

jeśli w stosiku pieluszek wielorazowych masz dzienne bambooty, to woreczek od pieluszki możesz wykorzystać do myjek na wyjścia

moim zdaniem pudełko na myjki jest ogromnym udogodnieniem, zawsze mam gotowe wilgotne myjki
    Pola 2011

Uprawnienia umieszczania postów