gratki zatem! mój na samo wspomnienie nocnika płacze![]()
gratki zatem! mój na samo wspomnienie nocnika płacze![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
gratuluję i syczę z zazdrości
z metodą wszystko pięknie, tylko co zrobić z delikwentem, który nie ma czasu siedzieć na nocniku lub nakładce, a kupy robi mega nieregularnie?! rano, wieczorem lub raz na trzy dni..
ja go siup na nocnik, a koleżka pitaka![]()
Dobrze powiedziane. Też gratuluję i syczęmy się wysadzaliśmy od 4 mż, ale jak P miał 13 miesięcy to chyba miałam za duże ciśnienie (po superowych sukcesach) i mi się chłopak całkowicie zapieluchował. Teraz przynajmniej ciśnienie mi przeszło, jak będzie gotowy to będzie, mam nadzieje, że wcześniej niż jak będzie miał 3 lata. Czasem sam nawet siądzie na nocnik, ale nie reaguje już na psi psi i nawet kupki zawsze w pieluche musi zrobić. No cóż pozostaje mi tylko posyczeć
![]()
P 2009, I 2011, R 2013, M 2017
Wielkie gratulacje, toż to duma jest straszna. Ja też mam uciekinierkę z nocnika, ale różnie to bywa, więc mam nadzieję, że się uda też przed 2 urodzinami.
gratulacje! tez sie zastanawialam nad tym nocniczkiem. I teraz to go na pewno kupie. My jeszcze nie odpieluchowani. Ale luzik, nie mam na to zadnego parcia. Czasem sie uda zrobic siku do kibelka (woli to niz nocnik) a z kupą nie da rady bo ona musi ją robic w samotnosci, najchetniej schowana za firanka lub zaslonką. a jak sie do niej podchodzi to przegania.
Babulki dziekuje!
ja juz nei raz pisałam jak to u nas było ale napisze jeszcze raz
zaczęłysmy od sikania do zlewu jak było malenstwo kilkumiesięczne
potem nad kibelkiem
bywała w łązience z nami i komentowalismy co czynimy yyy no co, to tak naukowo;D
potem nakładka na kupę
dawałam wafle ryzowe, kupa zrobiła się "trudna"
jak zaczynała stękac, leciałam na sedes i było bRAAAAAWO!
ale tylko kilka razy
potem juz normalnie, bez ekscytacji, kupe sie robi na sedes przeciezbez patrzenia w oczy i peszenia, miałą swoj czas;D
jak juz nakladke opanowala, kupi.lim nocnik taki sam jak nakladka, to konkretny modeljak ktos chce zalinkuje,
nakladka jest super, nei slizga sie, stabilna i jest sie jak oprzec, taka jak nocnik
nie wiem, mysle, ze klucz lezy we wczesnym traktowaniu jako cos normalnego sikania do nocnika
w koncu nie piejemy z zachwytu jak dziecko kichnie;D
mysle ze nie-peszenie zbytania uwaga nam pomoglo
mi tam sie trzesa czasem rece jak ktos patrzy co robie;D
trzymamy kciuki za wszystkich!