Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 36

Wątek: odpieluszkowana w 2 dni:O i patent na nocnik turystyczny

Chusteryczka

Domyślnie odpieluszkowana w 2 dni:O i patent na nocnik turystyczny

Teraz już chyba mogę to napisać...

Hania od malutkiej robiła kupę na klopik,
    sikała tez na klopik ale jak MI się zachciało;D
    wysadzałam mniej lub bardziej regularnie po spaniu, po jedzeniu, przy zmianie pieluchy
    ZEROWE cisnienie miałam na to, ale jak sadzałam-sikała

pewnego dnia -ok 2 miesiące temu, cos ją uczuliło i w kilka chwil pipka się TAK ODPARZYŁA, ze slady są do dzis, a mija kolejny miesiac
    w kazdym razie, natentychmiast zdjęłam pieluchy, zarządziłam całodobowe wietrzenie i....juz nie wrociliśmy do pieluszek!!!
    1 dzien sikała na luzaku w majty
    2 dzien raz w majty raz w nocnik
    kilka kolejnych dni sucho
    potem przez kolejnych kilka np 1 padka co 3 dzien

i koniec.
    drzemki suche, noce suche w systemie 10 suchych 1 mokra

sika dzielnie w marketach, w gosciach, trzyma az jest okazja...korzystamy na maksa z nocnika turystycznego co to jest takze nakładką i jestem ZACHWYCONA

chciałam się podzielic swoim patentem ktory pewnie kazdy zna ale ....moze ktos nie wpadł i mu sie przyda?

na skrzydełka nakladam foliowki zwykle i jak musze ją wysadzic w jakims publicznym kiblu to nic naszego nie dotyka do klozetu, po wysikaniu te foliowki wyrzucam, myjemy rece płynem antybakteryjnym i juz, super higiena
    nie dokupuje wkladow dodatkowych tylko zuzywam plastiki ktore chcac niechcac mam (chocby ziemniaki w nich dostaje) do srodka wrzucam pol jednorazowki z lidla (6zł 14sztuk)i sprawdza sie suuperi zamiast 12zł za 10 sztuk mam 6zł za 28 sztuk) (połówka wystarcza!)

fajnie jest mieć odpieluszkowane dziecko.
    bałam sie wczesniej napisac zeby nie zapeszyc
    jestem w szoku, ze tak szybko i trwale!

Domyślnie

pozostaje mi tylko pogratulować i mieć ten sposób w pamięci jak przyjdzie mi odpieluszkować młodsze - bo przy starszym to był dramat i z pieluch udało się wyskoczyć jak miał yyy 3 lata około. ile to nerwów było niepotrzebnych...

Chusteryczka Awatar ellie
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja bym chciała Młodego zacząć wysadzać na nocniczek też tak bez ciśnienia, tylko zeby się zorientował, że taki sprzęt istnieje i można "coś" tam zostawić tylko nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Pewnie jak przeszukam forum to znajdę sposoby
    A Wam dziewczynki gratuluję!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Jak wygląda ten nocnik turystyczny? Moja Tosia w nocy już nie sika od 2 msc a w dzień moczy 2,3 czasem 4 pieluchy,chyba muszę wziąść się ostro do roboty! Drugie urodziny w marcu, może się uda! Gratulacje dziewczyny!

Chusteryczka

Domyślnie

http://www.orlinkowo.com/Nocniczki_t...--default.html nocnik o taki, na allegro tez są
    różowy jest z FIOLETOWYMI bokami hyhyhy

ot, Hanki 2 urodziny toze w marcu, od 2 miesiecy woooolne od pieluch, bierz sie do tej roboty, to cos wspaniałego

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b.szczelna Zobacz posta
    http://www.orlinkowo.com/Nocniczki_t...--default.html nocnik o taki, na allegro tez są
    różowy jest z FIOLETOWYMI bokami hyhyhy

ot, Hanki 2 urodziny toze w marcu, od 2 miesiecy woooolne od pieluch, bierz sie do tej roboty, to cos wspaniałego
    Dzięki bardzo! Zaraz go zamówię! Prezeska z 14 marca?

Chusteryczka

Domyślnie

yess

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gliwice

Smile

To drugie urodzinki świętujemy razem

Chusteryczka

Domyślnie

to do roboty, Han w nocy posikuje czasem,w dzien nie, oby do marca sie wyrownało i dziewczyny się rozstały z pieluchami na amen

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kołobrzeg

Domyślnie

Wow!!! Wielkie gratulacje!
    Ja na razie na samym początku macierzyństwa, trzy pierwsze tygodnie w pampkach, choć moim zamiarem było wielopieluszkowanie. Pieluchy wielo czekały cierpliwie na mój pierwszy krok, po czym okazało się, że zbyt duże kupiłam. Dokupiłam najmniejsze Bambino Mio a i te mój chudziak okupkowywał przy nóżkach. Już miałam zrezygnować, kiedy nagle jakoś wszyscy przyzwyczailiśmy się, ciuchów do prania już coraz mniej bo osikanych nie trzeba co rusz przebierać i ogólnie jest fajnie. Marzy mi się tak szybkie odpieluchowanie!
    Michał 02.10.2010 i Magda 19.04.2014
    Zapraszam na: http://redogeesheep.blogspot.com/

Domyślnie

Gratulacje dla Prezeski

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Gratulacje, gratulacje!
    Potwierdzam dziecię wolne od pieluch to coś wspaniałego i wielka ulga

Domyślnie

a jak jest z tym nocnikiem turystycznym? bo on chyba spory jest, w torebce go raczej nie nosisz?

Chusteryczka

Domyślnie

owszem noszę w torebce, jest mały mam do niego worek od yetty i do mojej torby miesci sie spokooojnie
    no nie jest jakis mikro ale do noszenia w torbie sie nadaje

dziekuje za gratulacje szczesliwa jestem ogromnie, a mąż w szoku ze to ot tak poszło

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

gratki zatem! mój na samo wspomnienie nocnika płacze
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

gratuluję i syczę z zazdrości

z metodą wszystko pięknie, tylko co zrobić z delikwentem, który nie ma czasu siedzieć na nocniku lub nakładce, a kupy robi mega nieregularnie?! rano, wieczorem lub raz na trzy dni..
    ja go siup na nocnik, a koleżka pitaka

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta
    gratuluję i syczę z zazdrości
    Dobrze powiedziane. Też gratuluję i syczę my się wysadzaliśmy od 4 mż, ale jak P miał 13 miesięcy to chyba miałam za duże ciśnienie (po superowych sukcesach) i mi się chłopak całkowicie zapieluchował. Teraz przynajmniej ciśnienie mi przeszło, jak będzie gotowy to będzie, mam nadzieje, że wcześniej niż jak będzie miał 3 lata. Czasem sam nawet siądzie na nocnik, ale nie reaguje już na psi psi i nawet kupki zawsze w pieluche musi zrobić. No cóż pozostaje mi tylko posyczeć
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Wielkie gratulacje, toż to duma jest straszna. Ja też mam uciekinierkę z nocnika, ale różnie to bywa, więc mam nadzieję, że się uda też przed 2 urodzinami.

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

hmmm - zainspirowałaś nas. Zmobilizuje się i też zacznę coraz częściej wysadzać. Tylko my mamy nocniczek taki normalny z reala i mam wrażenie, ze nutce jest na nim niewygodnie. jakies sugestie? Jaki sprzęt na początek?
    no i gratulujemy nocnikowego sukcesu dziewczyny )))))

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Zuch dziewczynka. N.natomiast sika na stojąco i mam problem z tym w miejscach publicznych.
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Uprawnienia umieszczania postów