Pokaż wyniki od 1 do 20 z 36

Wątek: odpieluszkowana w 2 dni:O i patent na nocnik turystyczny

Mieszany widok

Chusteryczka

Domyślnie odpieluszkowana w 2 dni:O i patent na nocnik turystyczny

Teraz już chyba mogę to napisać...

Hania od malutkiej robiła kupę na klopik,
    sikała tez na klopik ale jak MI się zachciało;D
    wysadzałam mniej lub bardziej regularnie po spaniu, po jedzeniu, przy zmianie pieluchy
    ZEROWE cisnienie miałam na to, ale jak sadzałam-sikała

pewnego dnia -ok 2 miesiące temu, cos ją uczuliło i w kilka chwil pipka się TAK ODPARZYŁA, ze slady są do dzis, a mija kolejny miesiac
    w kazdym razie, natentychmiast zdjęłam pieluchy, zarządziłam całodobowe wietrzenie i....juz nie wrociliśmy do pieluszek!!!
    1 dzien sikała na luzaku w majty
    2 dzien raz w majty raz w nocnik
    kilka kolejnych dni sucho
    potem przez kolejnych kilka np 1 padka co 3 dzien

i koniec.
    drzemki suche, noce suche w systemie 10 suchych 1 mokra

sika dzielnie w marketach, w gosciach, trzyma az jest okazja...korzystamy na maksa z nocnika turystycznego co to jest takze nakładką i jestem ZACHWYCONA

chciałam się podzielic swoim patentem ktory pewnie kazdy zna ale ....moze ktos nie wpadł i mu sie przyda?

na skrzydełka nakladam foliowki zwykle i jak musze ją wysadzic w jakims publicznym kiblu to nic naszego nie dotyka do klozetu, po wysikaniu te foliowki wyrzucam, myjemy rece płynem antybakteryjnym i juz, super higiena
    nie dokupuje wkladow dodatkowych tylko zuzywam plastiki ktore chcac niechcac mam (chocby ziemniaki w nich dostaje) do srodka wrzucam pol jednorazowki z lidla (6zł 14sztuk)i sprawdza sie suuperi zamiast 12zł za 10 sztuk mam 6zł za 28 sztuk) (połówka wystarcza!)

fajnie jest mieć odpieluszkowane dziecko.
    bałam sie wczesniej napisac zeby nie zapeszyc
    jestem w szoku, ze tak szybko i trwale!

Domyślnie

pozostaje mi tylko pogratulować i mieć ten sposób w pamięci jak przyjdzie mi odpieluszkować młodsze - bo przy starszym to był dramat i z pieluch udało się wyskoczyć jak miał yyy 3 lata około. ile to nerwów było niepotrzebnych...

Chusteryczka Awatar ellie
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja bym chciała Młodego zacząć wysadzać na nocniczek też tak bez ciśnienia, tylko zeby się zorientował, że taki sprzęt istnieje i można "coś" tam zostawić tylko nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Pewnie jak przeszukam forum to znajdę sposoby
    A Wam dziewczynki gratuluję!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Jak wygląda ten nocnik turystyczny? Moja Tosia w nocy już nie sika od 2 msc a w dzień moczy 2,3 czasem 4 pieluchy,chyba muszę wziąść się ostro do roboty! Drugie urodziny w marcu, może się uda! Gratulacje dziewczyny!

Chusteryczka

Domyślnie

http://www.orlinkowo.com/Nocniczki_t...--default.html nocnik o taki, na allegro tez są
    różowy jest z FIOLETOWYMI bokami hyhyhy

ot, Hanki 2 urodziny toze w marcu, od 2 miesiecy woooolne od pieluch, bierz sie do tej roboty, to cos wspaniałego

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b.szczelna Zobacz posta
    http://www.orlinkowo.com/Nocniczki_t...--default.html nocnik o taki, na allegro tez są
    różowy jest z FIOLETOWYMI bokami hyhyhy

ot, Hanki 2 urodziny toze w marcu, od 2 miesiecy woooolne od pieluch, bierz sie do tej roboty, to cos wspaniałego
    Dzięki bardzo! Zaraz go zamówię! Prezeska z 14 marca?

Domyślnie

Gratulacje dla Prezeski

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

no to ja Ci powiem że to w sumei normalne, przyszedł jej moment i tyle
    Czak w zeszły poniedziałek powiedział że pieluchy już nie chce i sika i kupa na nocnik, mimo tego ze jeszcze 3 dni wczesniej posadzony na tenże wył albo uciekał..
    ot, ich czas
    kicha jak nie można pieluszek nowych kupować, co?

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustofanka Awatar Agnieszka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

No dokładnie, przyszedł jej moment. U nas to było tuż po 2. urodzinach, pewnego dnia zawołała nocnik i po prostu zaczęła z niego korzystać. I w dzień, i w nocy. No wpadki się zdarzały, ale tak może z 1 tygodniowo? No, każdemu się może zdarzyć

Chusteryczka

Domyślnie

Gratuluje szczerze

Obecne przeżywamy Kreskowe trzecie podejście do zdjęcia pieluch (nocnikowana nieregularnie od jej 8-go msc), tym razem nie jestem tak odważna jak w czasach prób letnich i na zewnątrz jest pieluchowana. I miesiąc mija i ciągle NIC. Kupy od maja woła i grzecznie robi gdzie trzeba, siku za pierona. Tego "jej czasu" czekam jak nie wiem, bo ile można ze szmatą latać... a i z nocnikiem pożegnaliśmy się razem z tym zdjęciem pieluch, powiedziała, że chce muszlę, ma muszlę (bez nakładek, też nie chciała). Na moje zawołanie sika pięknie i grzecznie - sama nie zawoła. Kiedy ach kiedy dni przestaną biec pod kątem liczenia, ile od ostatniego sikania i picia minęło.... :/
    Shilo z eMem i Kreską (12.2008)

http://shilocrafts.blogspot.com/

Bubaje http://bubaje.blogspot.com/

Chusteryczka

Domyślnie

mi się zdaje, ze jest tez jeden myk
    zdjąc pieluchy i AMEN, NIE MA
    co by się nei działo- nie zakładac

morepig z rozpędu dalej oglądam i zdziwko, kupowac nei ma po co;O

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dziewczyny brawo!!!
    u mnie bylo juz tak ze Michal moczyl pieluche w nocy i z jedna w dzien ale to jak bylo cieplo
    teraz sika duuuuuuzo wiecej i mimo ze prawie zawsze sika na nocnik to i tak pieluchy sa mokre zeby robic tylko na nocnik to by musialby chyba z niego nie schodzic
    zaczniemy na nowo pewnie w okolicach kwietnia
    fajnie by bylo miec na stanie na raz jednego pieluszkowca bo juz piore codziennie a jak dojdzie drugie dziecko i jego ciuszki/pieluszki to bede chyba robila 10 pran na tydzien
    no ale cisnienia nie ma i nie bedzie, dla mnie najwazniejsze sa kupy w nocniku i koniec z zapieraniem juz od pol roku

Chusteryczka

Domyślnie

Takie totalne zdjęcie pieluch przerabiałam 2 razy, za pierwszym razem nawet na noc o ile pamiętam, po tygodniu w nocy się poddałam, po kolejnych 2 czy 3 w dzień też. Za drugim podejściem odpuściłam po tygodniu. Teraz idzie trzecie, lajtowe, tzn noc w pieluchach i wyjścia też. NIGDY nie zadziałało, więc czekam i czekam na ten "jej czas"... moim zdaniem kwestia jest - czy dziecku przeszkadza mokro, czy nie. Są oba typy na tym świecie, przy czym z doświadczeń rodziny i znajomych te, którym przeszkadza uczą się w kilka dni, te, którym nie - znacznie dłużej.
    Shilo z eMem i Kreską (12.2008)

http://shilocrafts.blogspot.com/

Bubaje http://bubaje.blogspot.com/

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

Gratuluję
    To co piszesz dodaje mi sił w naszym kulawym EC przy Antosiu. Czasem zastanawiam się, czy takie nieregularne łapanie siusiu (mimo obserwacji od pierwszego dnia i w miarę regularnego proponowania toalety po spaniu, po jedzeniu itp) ma sens (kupki w 95% trafiają tam gdzie trzeba). Widzę że ma Dzięki za podzielenie się

nie dokupuje wkladow dodatkowych tylko zuzywam plastiki ktore chcac niechcac mam (chocby ziemniaki w nich dostaje) do srodka wrzucam pol jednorazowki z lidla (6zł 14sztuk)i sprawdza sie suuperi zamiast 12zł za 10 sztuk mam 6zł za 28 sztuk) (połówka wystarcza!)
    te jednorazówki z lidla, to zwykłe reklamówki? nie mam lidla blisko, ale może bym kogoś poprosiła żeby mi kupił, dlatego dopytuję o szczegóły
    co to znaczy że wrzucasz pół?
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Chusteryczka

Domyślnie

te jednorazowki, to PAMPERSY jednorazowe, ciacham nozycami na pol
    biore zwykłą jednorazową cienką reklamowkę i zakladam na nocnik i do srodka wrzucam te pol pampersa i mam domowej roboty wklad do nocnika turystycznego
    dziec na to sika, pampers pecznieje, reklamowke zawiazuje i do smieci i ju

takze pieluchy moga byc jakie kto chce
    moze tez byc papier toaletowy wrzucony do torby
    chodzi o to, ze reklamowka raczej przeciegnie

Chusteryczka
    Miejscowość
    cały świat

Domyślnie

mówisz że na kibelku publicznym nic waszego nie dotyka publicznego. No ale nocnik chyba dotyka, a jest wasz
    Blog Roku, który stale mnie wzrusza..... www.kochamylaure.pl

.....

Chusteryczka

Domyślnie

przeciez napisałam, ze wkladam skrzydelka nocnika do folii a folie po sikaniu wyrzucam
    wiec nei dotyka nic naszego.

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

te jednorazowki, to PAMPERSY jednorazowe, ciacham nozycami na pol
    biore zwykłą jednorazową cienką reklamowkę i zakladam na nocnik i do srodka wrzucam te pol pampersa i mam domowej roboty wklad do nocnika turystycznego
    dziec na to sika, pampers pecznieje, reklamowke zawiazuje i do smieci i ju

takze pieluchy moga byc jakie kto chce
    moze tez byc papier toaletowy wrzucony do torby
    chodzi o to, ze reklamowka raczej przeciegnie
    aha, no to już czaję
    właśnie zamówiłam nocnik zobaczymy jak u nas będzie się sprawdzał
    dla mnie stosowanie takiego turystycznego sprzętu to na razie abstrakcja, zatem zdanie na radzenie sobie z tym rozwiązaniem dopiero zdobędę
    ale przyznam, że uprzedzona jestem do używania takich zwykłych pampków z racji ekologicznych, więc pewnie pomyślę nad innym rozwiązaniem
    poza tym wyrzucanie takiej zawartości w zawiązanym plastiku też mnie odstręcza, ja nawet jak czasem używamy ekologicznych jednorazówek, to staram sie ich nie zapinać przed wyrzuceniem, coby naszej Ziemii łatwiej było sobie z tym śmieciem poradzić, więc pewnie w miarę możliwości reklamówkę z nocnikową zawartością przed wyrzuceniem będę rozrywała
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Uprawnienia umieszczania postów