Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chustê kó³kow¹ NATI?

Głosujących
41. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

0 0%
  • 2

1 2.44%
  • 3

3 7.32%
  • 4

13 31.71%
  • 5

24 58.54%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 61

Wątek: Nati Ring

Mieszany widok

Chustofanka Awatar tumtum
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Był czas, że w kółkowej nosiłam codziennie, więc wypowiem się jako znawca tematu

Wolę większe kółka, łatwiej w nich równomiernie rozciągnąć materiał. Przy małych robiły się zakładki i przez to nie dało się dobrze dociągnąć, a kółka nie łapały ściśle takiego pozawijanego materiału.

Jestem przyzwyczajona do ramienia zakładkowego, lubię je, mimo że kółka zdecydowanie niżej się układają, niż w pozostałych.

W pierwszej chwili nie dostrzegałam różnicy pomiędzy ramieniem płaskim a harmonijkowym, a nawet preferowałam płaskie, ale po czasie zauważyłam, że w harmonijkowym trochę łatwiej o dobre ułożenie materiału na ramieniu i o unikanie ucisku na szyję - co ma kolosalne znaczenie dla komfortu noszącego.

Długość chust bardzo dobra, wreszcie m. mógł porządnie założyć na ramię, a nie na szyję
    Wolałabym, żeby były trochę węższe, wydawały mi się bardzo szerokie, nawet na mojego wielkoluda. Może przez to było mi trudno rozłożyć materiał w kółku. Ale przyznam że nie mierzyłam ich, więc nie wiem czy to złudzenie, czy rzeczywiście mają więcej niż standardowe 70
    Dodatkowo trochę przeszkadzały mi w dociąganiu podwinięte brzegi (przyzwyczajona jestem do bawełnianej, bez zakładek na brzegach).

Ogólnie ocena dobra. Dodam jeszcze że to moje pierwsze zetknięcie z Nati i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona jakością wykonania i miękkością chusty

Cytat Zamieszczone przez tonya Zobacz posta
    kółko ciągle lądowało nie tam gdzie powinno, a Jasiek prężył się i wyginał na wszystkie strony i było mi bardzo niewygodnie, pomimo wielokrotnych prób prawidłowego ułożenia i podciągnięcia - porażka na całej linii
    tonya, zrób drugie podejście jak chuścioch będzie miał 7-8 m-cy, moim zdaniem lepiej się wtedy sprawdzi

Chustofanka Awatar maminkastasinka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała, sercem - krakowianka

Domyślnie

Niedawno był u nas trójpak NATI RING. Taki ze mnie chustowy laik, że nie zauważyłam, że różniły się czymś poza kolorem Dopiero po podczytaniu kilku komentarzy dowiedziałam się, że miały różne rozwiązania na ramieniu. W efekcie nosiłam tylko w Savannie.
    Więc teraz podzielę się jako laik: nosiło mi się bardzo, bardzo dobrze. Wszystkie chusty mięciuteńkie i milutkie. Tą którą nosiłam bardzo dobrze się dociągało. Kolory Savanna i Kalahari, bo ja lubię takie beże i brązy, za czerwienia na sobie nie przepadam. Gdybym zauważyła, że ramiona się różnią, to pewnie wybrałabym raczej rozwiązanie harmonijkowe albo płaskie, a nie zakładkowe, choć i tak jak już wspomniałam nosiło się super. Sądzę, że w tamtych byłoby jeszcze lepiej
    Dziękuję za możliwość testowania!
    Mama Stasia (28 II 2009) i Franka (7 III 2011) i Łusi (22 VI 2013) i Józia (15 VIII 2015)
    Mój blog: "Ania tworzy" - zapraszam!!!

Chustomanka Awatar eweknap
    Miejscowość
    Zubrzyca

Domyślnie

Dziś pożegnałam się z chustamy kółkowymi Nati Pierwszy raz używałam tego typu chust i jestem zachwycona Materiał i kolory pierwsza klasa, bardzo wygodnie mi się nosiło w nich, co do rodzaju ramienia, po tygodniu nie mogę się za bardzo wypowiedzieć - bo mam zbyt małe doświadczenie - nosiłam we wszystkich trzech i równie dobrze mi się nosiło. Ciężar bardzo dobrze się rozkłada, nosiłam na dłuższym spacerze i faktycznie fajnie się to sprawdza ( noszę gł. w kieszonce). W drugim dniu testowania, wiedziałam już, że i ja muszę mieć taką chustę Kieszonka - bardzo pożyteczna - wkładałam tam butelkę z mlekiem, jak szłam na spacer (w upały bardzo dobrze się ona sprawdza). Materiał fajnie się dociąga, synek był zachwycony. ( Kalahari - piękna czerwień - nie podejrzewałam, że można w niej tak fajnie wyglądać )

Dziękuje za możliwość testowania.

20.12.13 [*]

Moja Artystyczna Galeria
    https://www.facebook.com/pages/Biżut...9101489148430/

Chustonoszka Awatar ewcia273
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Pierwszy raz miałam okazję ponosic dzieciaczka w chuście (a w zasadzie chustach) kólkowej i bardzo mi sie spodobało.
    Po pierwsze, świetny pomysł z testowaniem jednoczesnie 3 chust. tym spoosbem dowiedziałam się ze:
    1) Colorado to piękny kolor
    2) ramię harmonijkowe to to co tygryski lubia najbardziej
    3) ramię zakładkowe jest be
    4) nie umiem dobrze dociagnąc chusty bo za każdym razem kółko znajdowało sie finalnie tuz przy barku dziecka. I na ile spodobów bym nie próbowała, efekt zawsze był taki sam. Ktos wie co robiłam żle?Poproszę o prywatny wykład
    Poza tym chusty mięciutkie, przeszycia dopracowane, jednym słowem elegancja francja.

Zdjęcia mam ale nie wiem jak wstawić

ok. próba:

[IMG]http://lh5.ggpht.com/_yOTgtuOUAPM/TG...0/DSC02084.JPG[/IMG]
    Ostatnio edytowane przez ewcia273 ; 19-08-2010 o 03:25

Chusteryczka

Domyślnie

Dostałam testowe Nati Ring - bardzo dziękuję
    A opinie... Kresce się od razu spodobały i sobie zamotała swoją krowę chodziła wyobwijana jak w sari niemal

Wg mnie: solidne szwy, materiał miękki, ale wydawał mi się cienki i może przez to to wrażenie mniejszej nośności? W każdym razie bardzo przyjemny w dotyku. O kolorach się nie wypowiem, bo nie moje Z kieszonki nie korzystałam, ale ja to tak mam, że mi te chustowe kieszonki po nic, z hoppkowej też nie korzystam. A ramiona - moim zdaniem (jestem raczej niska i chuda) najwygodniejsze jest harmonijkowe, potem to takie bez przeszyć a na samym końcu, porażkowo, to najsztywniejsze, z "kontrafałdą". Ogólnie dość ciężko mi się dociągało, ale głównie dla tego, żem z kółkowymi nieobyta i dzieć już ciężkawy
    Ogólne wrażenie - bardzo OK, ale polecałabym dla mniejszych dzieci. Dałam 4 ze względu na tę nośność, ale to takie 4 z dużym plusem
    Shilo z eMem i Kreską (12.2008)

http://shilocrafts.blogspot.com/

Bubaje http://bubaje.blogspot.com/

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

I ja testowałam piękne chusty
    najbardziej kolorami urzekłą mnie ta z czerwonym i żółtym
    Materiał bardzo miły, mięciutki dobrze współpracował
    odnośnie ramion:
    1. Ramię płaskie - dla mnie najwygodniejsze, można ładnie rozłożyć na ramieniu, tak, ze nic się nie wpija
    2. Ramię harmonijkowe - też jest ok, aczkolwiek przy dłuższym noszeniu czuć je było mocno na skórze
    3. Ramię zakładkowe - nie lubimy się z tym ramieniem, w ogóle nam nie podpasowało

z kieszonki nie korzystałam, ale pewnie jest ok

odnośnie kółek się nie wypowiem, bo nie miałam innego porównania - dla mnie ok
    tyle, że nie umiałam się tak zamotać, aby kółka nie były tuż przy moim barku i ramieniu córci

ogólna ocena 5
    i bardzo dziękuję za możliwość testowania

Chustonoszka Awatar Vivid
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Testowałam trzy podróżujące Nati Ring, i przekonałam się, że choć jestem absolutnie Natifanką, kółkowe nie są dla mnie. Owszem, samo założenie chusty i włożenie dziecka trwa krócej niż w długiej wiązanej. Ja jednak nie bardzo potrafiłam dobrze chusty dociągnąć, materiał nie szedł przez te kółka i już. Z całej trójki jedynie w Colorado jakoś mi się to udawało, i to właśnie ramię uważam za najlepsze, także dzięki temu, że mogę ściągnąć materiał niżej na ramię i było wygodniej. Ze względu na problemy z dociągnięciem uważam również, że lepsze są większe kółka.
    Jeśli chodzi o nośność to nie byłam zachwycona. Córcia ma prawie 2 laka, waży ok. 11 kilo. Noszenie chwilę po domu jeszcze OK, ale jak wybrałam się ciut dalej to bolało mnie ramię. Często noszę na biodrze w długiej i nie mam tego problemu, jakoś lepiej się ten ciężar rozkłada.

Ogólnie daję więc 4 bo plusów tez trochę jest. Jak to Natki - starannie uszyte, piękne kolory, miękki materiał. Kieszonka przydatna, choć niekonieczna.

Muszę jeszcze dodać, że nigdy wcześniej nie nosiłam w kółkowej, więc tym bardziej dziękuję za możliwość testowania.

Uprawnienia umieszczania postów