Był czas, że w kółkowej nosiłam codziennie, więc wypowiem się jako znawca tematu
Wolę większe kółka, łatwiej w nich równomiernie rozciągnąć materiał. Przy małych robiły się zakładki i przez to nie dało się dobrze dociągnąć, a kółka nie łapały ściśle takiego pozawijanego materiału.
Jestem przyzwyczajona do ramienia zakładkowego, lubię je, mimo że kółka zdecydowanie niżej się układają, niż w pozostałych.
W pierwszej chwili nie dostrzegałam różnicy pomiędzy ramieniem płaskim a harmonijkowym, a nawet preferowałam płaskie, ale po czasie zauważyłam, że w harmonijkowym trochę łatwiej o dobre ułożenie materiału na ramieniu i o unikanie ucisku na szyję - co ma kolosalne znaczenie dla komfortu noszącego.
Długość chust bardzo dobra, wreszcie m. mógł porządnie założyć na ramię, a nie na szyję
Wolałabym, żeby były trochę węższe, wydawały mi się bardzo szerokie, nawet na mojego wielkoluda. Może przez to było mi trudno rozłożyć materiał w kółku. Ale przyznam że nie mierzyłam ich, więc nie wiem czy to złudzenie, czy rzeczywiście mają więcej niż standardowe 70
Dodatkowo trochę przeszkadzały mi w dociąganiu podwinięte brzegi (przyzwyczajona jestem do bawełnianej, bez zakładek na brzegach).
Ogólnie ocena dobra. Dodam jeszcze że to moje pierwsze zetknięcie z Nati i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona jakością wykonania i miękkością chusty
tonya, zrób drugie podejście jak chuścioch będzie miał 7-8 m-cy, moim zdaniem lepiej się wtedy sprawdzi![]()

Odpowiedz z cytatem