Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chustê kó³kow¹ NATI?

Głosujących
41. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

0 0%
  • 2

1 2.44%
  • 3

3 7.32%
  • 4

13 31.71%
  • 5

24 58.54%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 61

Wątek: Nati Ring

Mieszany widok

Chustomanka Awatar pulcheria
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie Nati Ring

Miałam wcześniej w ręku tylko "starą" Nati, więc zaskoczona byłam cienkością i miękkością materiału. To pierwszy plus.
    Nie nosiłam wcześniej w kółkowej, a nasłuchałam się, że czasami ciężko ją "oswoić" i nauczyć się dobrego układania dziecka i dociągania. Nauczenie się wkładania malucha i dociągania zajęło mi dwie próby. Łatwo się dociąga, materiał pięknie pracuje. To kolejny plus.
    Kółka wg mnie mają idealny rozmiar, więc kolejny "+". Chociaż uczciwie przyznam, że nie mam specjalnie porównania z innymi
    Kolorki piękne i kolejny plus.
    Na koniec zastanawiam się czy jedyny minus rzeczywiście jest minusem: otóż jestem niska i odległość pomiędzy kółkami (które muszą być odpowiednio wysoko, żeby nie gniotły dziecka) a ramieniem jest niewielka i taki sposób szycia ramienia jak w Nati jest chyba nie dla mnie: ja "nie zdążam" skorzystać z rozłożenia materiału, bo na ramieniu mam zszycie, które po dłuższym noszeniu trochę uwiera. Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę, ale wydaje mi się, że ramię bez składania (takie jak np. w Storczu-z tą chustą mam porównanie) jest dla niewysokich osób chyba wygodniejsze?
    Podsumowując: wystawiam Nati Ring piąteczkę z bardzo subiektywnym minusikiem
    Ania, mama Jaśka (26.08.04), Zuzi (14.03.08), Jagódki (18.04.16) i Józia (31.01.19)

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Jestem po testach niestety moja Iza Nie chciała się dać ponosić tyle ile ja bym chciała ale cóz. I tak jestem zaskoczona kolorami chust sa i pełne energii (colorado) i takie szlachetne (savanna) podobają mi się wszystkie zakładałabym zależnie od nastroju. Kółka mi pasują zdecydowanie wieksze jakoś się tak lepiej dociagało. Jak dla mnie w końcu wygodne ramie harmonijkowe (moze dlatego ze jestem niska ) ładnie obejmowało i plecy i ramie nic sie nie wpijało dobrze się nosiło. Nr. dwa to ramie płaskie ale to ma tendencje do wpijania sie w szyje i dla mnie najgorsza opcja to ramie zakładkowe w zasadzie załozyłam i zaraz wyjełam dziecko bo mnie wszystko cisneło i bolało ( nie wiem od czego to zalezy). Kieszonka ciekawy pomysł Podobało się Izie, że może tam wsadzić swojego misia i razem z nim być noszona( dodatkowy argument żeby przekonac dziecko do noszenia), ścięcie ogona też mi się b. podoba, i jak dla mnie to idealna długość chusty tak przed kolanko nic się nie majta a wygląda elegancko. Polecam i dziekuje za mozliwośc testowania

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania. Prawdziwa gratka, 3 chusty z 3 różnymi patentami.Do wyboru, do koloru.
    Mam lnianą oppamamę z ramieniem zakładkowym i myślałam, ze jest niewygodna dlatego, ze ma taki a nie inny materiał. Teraz już wiem, ze to ramię zakładkowe jest winowajcą.W nati z takim ramieniem też nie nosiło mi się za dobrze.
    Najlepiej nosiło mi się w ramieniu harmonijkowym a nawet nie lepiej co po prostu bajka.
    Długość chust idealna.
    Kieszonka również sympatyczna- trudniej przeciągnąć materiał przez kółka ale ja nie rozsupłuję chusty po każdym użyciu wiec to bez znaczenia .
    Dobra wielkość kółek . Ja w swoim kółkowym girasolu mam większe a girasol cieńszy przecież. Jednak wole takie mniejsze. Trudniej dociągnąć ale nic się nie zluzuje przy większym/cięższym dziecku. Jakbym miał małe dziecko co nie lubi tego całego dociągania to bym wolała większe.
    Mam 11 kilogramowca, na którym nie robią wrazenia zabiegi dociągania, przesuwania za to ja nie lubię dociągać, poprawiać już w trakcie noszenia.

Jeszcze raz dziękuję za mozliwosć testowania.

Chustofanka Awatar ekspreskawowy
    Miejscowość
    świętokrzyska wieś

Domyślnie

Jako Nati-fanka nie mogłam sobie odmówić przyjemności testowania trzech kółkowych, za co bardzo dziękuję.

Dla mnie ideałem było ramię płaskie (żeby jeszcze to była Kalahari to bym jej nie puściła ) - ładnie rozkładało się na moim ramieniu, nic nie upijało. Chociaż harmonijkowe też w porządku, natomiast zakładkowe - porażka.
    Dorobek życia: Bolesław (02.XII.2008) Franciszek (11.II.2014)

Chusteryczka Awatar beatah
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania kółkowych Nati. Dotychczas doświadczenie mam tylko z jedną kółkową (Vombati) z ramieniem zakładkowym, zatem jestem do niego najbardziej przyzwyczajona i dlatego najlepiej odpowiadała mi Nati z takim właśnie ramieniem. Pozostałe dwie były dla mnie niewygodne. Kolory wszystkich super. Moja faworytka dobrze się dociąga, dobrze nosi, kółka odpowiednie. Materiał, w porównaniu do lnianej Vombati, grubszy, ale to nie stanowiło problemu. Ocena dla tej chusty - 5
    Pozdrawiam
    Beata

Chustonówka Awatar magdulka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania chust kółkowych Nati

Na wstępie muszę napisać, że ja jestem wielką fanką chust kółkowych i już kilka miałam w łapkach. Na co dzień używam kółkowej Inki i powiem szczerze, że do tej pory żadna nie może się z nią równać...

Ogólnie test Nati wypadł pozytywnie. Wszystkie trzy rodzaje "ramion" mi odpowiadały aż sama byłam zaskoczona! Najbardziej oczywiście ramię płaskie, ale zakładkowe i SPB też były ok.
    Tkanina trochę twardsza niż w Ince i trudniej ją było dociagać, ale za to trzymała się SUPER - żadnego poprawiania, w trakcie noszenia - nic z tych rzeczy!
    Kieszonka też na plus!
    Bardzo solidna robota Gratuluję Natalio!

Uprawnienia umieszczania postów