Miałam wcześniej w ręku tylko "starą" Nati, więc zaskoczona byłam cienkością i miękkością materiału. To pierwszy plus.
Nie nosiłam wcześniej w kółkowej, a nasłuchałam się, że czasami ciężko ją "oswoić" i nauczyć się dobrego układania dziecka i dociągania. Nauczenie się wkładania malucha i dociągania zajęło mi dwie próby. Łatwo się dociąga, materiał pięknie pracuje. To kolejny plus.
Kółka wg mnie mają idealny rozmiar, więc kolejny "+". Chociaż uczciwie przyznam, że nie mam specjalnie porównania z innymi![]()
Kolorki piękne i kolejny plus.
Na koniec zastanawiam się czy jedyny minus rzeczywiście jest minusem: otóż jestem niska i odległość pomiędzy kółkami (które muszą być odpowiednio wysoko, żeby nie gniotły dziecka) a ramieniem jest niewielka i taki sposób szycia ramienia jak w Nati jest chyba nie dla mnie: ja "nie zdążam" skorzystać z rozłożenia materiału, bo na ramieniu mam zszycie, które po dłuższym noszeniu trochę uwiera. Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę, ale wydaje mi się, że ramię bez składania (takie jak np. w Storczu-z tą chustą mam porównanie) jest dla niewysokich osób chyba wygodniejsze?
Podsumowując: wystawiam Nati Ring piąteczkęz bardzo subiektywnym minusikiem
![]()

Odpowiedz z cytatem
. I tak jestem zaskoczona kolorami chust sa i pełne energii (colorado) i takie szlachetne (savanna) podobają mi się wszystkie zakładałabym zależnie od nastroju. Kółka mi pasują zdecydowanie wieksze jakoś się tak lepiej dociagało. Jak dla mnie w końcu wygodne ramie harmonijkowe (moze dlatego ze jestem niska ) ładnie obejmowało i plecy i ramie nic sie nie wpijało dobrze się nosiło. Nr. dwa to ramie płaskie ale to ma tendencje do wpijania sie w szyje i dla mnie najgorsza opcja to ramie zakładkowe w zasadzie załozyłam i zaraz wyjełam dziecko bo mnie wszystko cisneło i bolało ( nie wiem od czego to zalezy
). Kieszonka ciekawy pomysł Podobało się Izie, że może tam wsadzić swojego misia i razem z nim być noszona( dodatkowy argument żeby przekonac dziecko do noszenia

aż sama byłam zaskoczona! Najbardziej oczywiście ramię płaskie, ale zakładkowe i SPB też były ok.
Gratuluję Natalio!