Pokaż wyniki od 1 do 20 z 105

Wątek: Warszawę zasypało...

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

to ja dopiszę , mój 3 h wracał z mokotowa na bemowo , wyruszył o 20 a 23 był w domu , normalnie dramat, dziś nei jest lepiej

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Uważam, że Hanna dała ciała po całości. Śnieg nie był zaskoczeniem, był zapowiadany.
    A firmy odśnieżające mają bardzo wygodną umowę nie powiem - tylko co by było jakby miało padać bez przerwy przez kilka dni?
    Masakra powyborcza bania jak nic.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustomanka Awatar agapee
    Miejscowość
    Warszawa Włochy

Domyślnie

Nie wiem, kto jest winny, a chciałabym wiedzieć. Panowie, którzy przywożą chleb do naszego sklepiku osiedlowego mówili, że nikt, albo raczej że wszyscy kierowcy którzy głupieją w pierwszy śniegowy dzień.
    Mój mąż wczoraj wyruszył z czerniakowskiej o 18, w domu był o 1!!! dodam że jednym autobusem....
    Agata-mama-Kubusia (18.04.08)

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

A ja dzisiaj byłam z Wojtkiem po młodą do szkoły w wózku. I sorry, snieg lezy od wczoraj, a nigdzie, totalnie nigdzie niepoodgarniane. Czułam się, jakbym jechała conajmniej 30 km, a to 20 min. spacerkiem tylko. Jechaliśmy ok. 50 minut i tyle spowrotem.
    Jak zwykle zima zaskoczyła wszystkich:-/

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

u nas oczywiście też masa śniegu ale nie ma wiatru więc bardzo przyjemnie się chodzi. Helena od dawna na to czekała Za pierwszym razem to zjechała z wałów chyba 60 razy aż przy kolejnym podejściu całkowicie odcięło jej prąd Sanki, chodzenie po głębokim śniegu, rzucanie się i turlanie - u nas na razie same plusy zimy
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

U nas wczoraj chodnik odśnieżali dwie ulice dalej. Kacper płakał że śnieg mu zacina w twarz i chciałam z nimi podjechać przystanek, ale panowie robili to tak bez wyobraźni że cały odgarnięty śnieg zwalali na bok i nie miałam szans dostać się na przystanek. Lubię zimę, lubię śnieg, ale nasze miasto skutecznie mnie do niej zniechęca.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

teraz to fajnei , jak małą ze żłoba przyniosę to hajda na snieg fajne duże płatki sypią

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mika Zobacz posta
    teraz to fajnei , jak małą ze żłoba przyniosę to hajda na snieg fajne duże płatki sypią
    Gdzie te duże płatki sypią? Bo u mnie szczęśliwie na Targówku nie sypie, ale po pracy musze śmignać na Bemowo i już sie boję

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

Domyślnie

A u mnie dziś pod blokiem panowie od 4.30 rano odsnieżali takim traktorkiem czy innym warczącym urządzeniem a że mieszkam na parterze, to jakbym z nimi tam była
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

Chustoholiczka Awatar madzi

Domyślnie

a jak ogólnie sytuacja na drogach teraz?? Bo wczoraj udało mi się z pracy wyjść wcześniej. Dzięki temu że jechałam metrem mogłam normalnie odebrać dziecko ze żłobka. Chociaż przy normalnym powrocie nie jestem tak zmęczona jak byłam wczoraj, nie trwa to 40 min (a ok.25 min.) i nie mam siniaka na nodze od podnoszenia wózka. Po drodze odbierałam wszelkie możliwe dzieci jakie mogę - czyli tam gdzie rodzice wpisali mnie jako osoba upoważnioną do obierania z przedszkola...
    A dziś zastanawiam się czy nie "urwać się" z pracy szybciej, aby dojechać przed zamknięciem żłobka.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madzi Zobacz posta
    a jak ogólnie sytuacja na drogach teraz??
    Rano na drogach było nienajgorzej - źle było w tych miejscach gdzie nie jeźdźą autobusy i pies z kulawa noga nie odśnieży - np. na Kochanowskiego od skrzyzowania z Rudnickiego w strone trasy - tam gdzie żłobek, dwa przedszkola, szkoła i przychodnia masakra była, śniegu po kolana i tylko koleiny na ulicy

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

zaraz idziemy na spacer
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja dziś sanki kupilam i idę po dziewczyny w opcji - manduka + sanki. Bo na żoliborzu oczywiście jak w całej warszawie - chodniki nie odśnieżone...
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

tak, tak Kochanowskiego tonie w śniegu.
    U nas osiedle odsnieżone - musieliśmy się przejść, żeby sie taplać w sniegu

Chusteryczka Awatar matka.kobitka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dagmara Zobacz posta
    Uważam, że Hanna dała ciała po całości. Śnieg nie był zaskoczeniem, był zapowiadany.
    A firmy odśnieżające mają bardzo wygodną umowę nie powiem - tylko co by było jakby miało padać bez przerwy przez kilka dni?
    Masakra powyborcza bania jak nic.
    wczoraj w ciągu dnia po Wilanowie jeździły pługi i osiedlowe drogi były lepsze niż te główne, ale jak na taka główną ma wyjechać odśnieżarka jak jest korek? Dopiero jak ruch się zmniejszył to mogli odśnieżać. A o chodniki powinni zadbać właściciele posesji. Wczoraj spadła naprawdę duża ilość śniegu.

Ja najbardziej podziwiam osoby, które z dziećmi w wózkach wychodzą na spacer - szacun
    „Dziecko najwięcej miłości potrzebuje wtedy, gdy najmniej na nią zasługuje”
    Zuzia '02, Janek '04, Ewa '08

Chusteryczka Awatar matka.kobitka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

znowu strasznie sypie...

chromolę, nigdzie nie wychodzę!
    „Dziecko najwięcej miłości potrzebuje wtedy, gdy najmniej na nią zasługuje”
    Zuzia '02, Janek '04, Ewa '08

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

ja tez dziś dzieci w domu zostawiłam.. nigdzie sie w taką zamieć nie wybieram.

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

Domyślnie

A ja własnie wróciłam z przedszkola
    Ala zadowolona, co chwila wywrotki w śniegu po drodze ale ja wróciłam ledwo żywa. Zmęczyłam się, uff
    Chyba po dziecko wyślę męża z sankami
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

wczoraj całkiem przyjemnie było, poszłam po młoda z mietkiem i dało radę aczkolwiek chodniki ect wiele do życzenia pozostawiają , dziś eee pewnie na nogach nie dam rady, więc samochodem chyba że przestanie sypać

Uprawnienia umieszczania postów