-
Chustomanka
pediatra starej daty, twierdzi że tetra tak, ale pieluchy których sie nie gotuje i nie prasuje to do niej nie przemawiają
ot i od 4 miesięcy zwala winę na jednorazówki i podrażnione wargi sromowe. latem mieliśmy odpażenia w upał i też miała wytłumaczenie sądząc że to od wielo
mała ma od 4 miesięcy podkażone drogi moczowe, tzn wyniki zazwyczaj 5-10 leukocytów i 3-5 erytrocytów, chociaz zdażało sie tez 3-5 leukocytów i 0-3 erytrocytów, w ostatnim badaniu dodatkowo bakterie e coli
wcześniej całkowicie bezobiawowo, ostatnio przy bakteriach e coli krzyżowanie nóżek i próby podrapania się tam
wit c dajemy od lata non stop, żupawine włączyliśmy od 2 dni do diety
-
Chustonówka
-
Chustomanka
my po kolejnej wizycie u nefrologa. lekarka tez twierdzi że to wina pieluch, a najbardziej mikropolaru przy pupie. że grzeje i nie przepuszcza powietrza i sztuczny i podrażnia, i od tego odparzenia
juz nie wiem co robic. dorobiłysmy sie juz sporego stosiku kieszonek yettowych (dobrej jakosci mikropolar) i żal mi ich sprzedawac. poza tym bardzo je lubię
kurcze, ale juz sama nie wiem...
-
Chusteryczka
Karola moja miała zum i dzieki wielo się go pozbyłysmy, moja pediatra jak i nefrolog byli zachwyceni wielo, twierdzili, że odkąd rodzice stosuja pampersy duzo częściej dzieci mają zum. Usłyszałam dokładnie to co pisze powyżej Agatha
-
Chustomanka
kurka to ja chyba na dziwnych lekarzy trafiam :/ zarówno pediatra jak i nefrolog
ale powaznie mikropolar może byc przyczyna?
zamienic na tetre?
-
Chusteryczka
ja nie wiem czy mikropolar może mieć coś z zapaleniem wspólnego, ja używałam pieluch z mikropolaru, a na noc bambusowych formowanek, bambus działa antybakteryjnie, możesz też spróbwać wkładek jedwabnych kiedyś były w ekobaby u aleksowej.
-
Chustoholiczka
Może spróbuj na jakiś czas w trakcie i po leczeniu zmienić na tetre np. i zobaczycie czy bedzie ok. Potem wrócisz do tych z polarem i po paru dniach znów badanie i obserwacja. Będziesz wtedy widziała czy powrót do tych z polarem zaszkodził czy nie.
-
Chustomanka
z tego co zaobserwowałam to z każdej jest ok jeżeli zmieniana po każdym siku
w tetrze mocz podrażnia - tym bardziej że nam zęby idą
w mikropolarze tez mocz podrażnia w połączeniu ze sztucznym materiałem- niby wsiąka w środek ale jednak wierzch i tak jest "nieświeży"
oczywiście nie mówie tutaj o jakis duzych przerwach w zmianie pieluchy, tylko np co 2 godz- jak jestemy na spacerze to nie sprawdzam czy siku jest zaraz po wyjściu na dwór czy dopiero jak wracamy; w nocy- jak Majcia sie zsika w środku nocy i jest z tym do rana to juz jest tragedia. no i kupa- z tym to juz najgorzej, jak sie nie zorientuje kiedy zrobiła i bedzie z ta kupa chocby z 15 min to mamy odparzenie jak nic
przebieramy średnio co 1,5-2 godz. czasem (zadko) zdarzyło nam sie przebrac co 3 godz, ale wtedy sprawdzane czy sucho w międzyczasie, bo nie zawsze tak często sika
ostatnio do kąpieli nadmanganian
echhh nie chce mi sie wierzyc ze to pieluchy "sa winne"
to dlaczego lekarze się tak uparli?
i co jest przyczyna skoro nie pieluchy?
Uprawnienia umieszczania postów