Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: zakażenie układu moczowego:( co z pieluchami wielo? ciąg dalszy- post 9

Mieszany widok

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

pediatra starej daty, twierdzi że tetra tak, ale pieluchy których sie nie gotuje i nie prasuje to do niej nie przemawiają

ot i od 4 miesięcy zwala winę na jednorazówki i podrażnione wargi sromowe. latem mieliśmy odpażenia w upał i też miała wytłumaczenie sądząc że to od wielo
    mała ma od 4 miesięcy podkażone drogi moczowe, tzn wyniki zazwyczaj 5-10 leukocytów i 3-5 erytrocytów, chociaz zdażało sie tez 3-5 leukocytów i 0-3 erytrocytów, w ostatnim badaniu dodatkowo bakterie e coli
    wcześniej całkowicie bezobiawowo, ostatnio przy bakteriach e coli krzyżowanie nóżek i próby podrapania się tam
    wit c dajemy od lata non stop, żupawine włączyliśmy od 2 dni do diety

Chustonówka Awatar MamaFranka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

byłam wczoraj u nefrologa z mym pierworodnym- też po zum. Pytałam o wielo i powiedziała, że nie ma żadnych przeciwwskazań.
    Można pieluchować!!! Kamień z serca, bo właśnie czekam na dostawę
    Cudownie być mamą Franka

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

my po kolejnej wizycie u nefrologa. lekarka tez twierdzi że to wina pieluch, a najbardziej mikropolaru przy pupie. że grzeje i nie przepuszcza powietrza i sztuczny i podrażnia, i od tego odparzenia
    juz nie wiem co robic. dorobiłysmy sie juz sporego stosiku kieszonek yettowych (dobrej jakosci mikropolar) i żal mi ich sprzedawac. poza tym bardzo je lubię
    kurcze, ale juz sama nie wiem...

Chusteryczka Awatar IwontaG
    Miejscowość
    Sandomierz

Domyślnie

Karola moja miała zum i dzieki wielo się go pozbyłysmy, moja pediatra jak i nefrolog byli zachwyceni wielo, twierdzili, że odkąd rodzice stosuja pampersy duzo częściej dzieci mają zum. Usłyszałam dokładnie to co pisze powyżej Agatha

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

kurka to ja chyba na dziwnych lekarzy trafiam :/ zarówno pediatra jak i nefrolog
    ale powaznie mikropolar może byc przyczyna?
    zamienic na tetre?

Chusteryczka Awatar IwontaG
    Miejscowość
    Sandomierz

Domyślnie

ja nie wiem czy mikropolar może mieć coś z zapaleniem wspólnego, ja używałam pieluch z mikropolaru, a na noc bambusowych formowanek, bambus działa antybakteryjnie, możesz też spróbwać wkładek jedwabnych kiedyś były w ekobaby u aleksowej.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Domyślnie

Może spróbuj na jakiś czas w trakcie i po leczeniu zmienić na tetre np. i zobaczycie czy bedzie ok. Potem wrócisz do tych z polarem i po paru dniach znów badanie i obserwacja. Będziesz wtedy widziała czy powrót do tych z polarem zaszkodził czy nie.
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

z tego co zaobserwowałam to z każdej jest ok jeżeli zmieniana po każdym siku
    w tetrze mocz podrażnia - tym bardziej że nam zęby idą
    w mikropolarze tez mocz podrażnia w połączeniu ze sztucznym materiałem- niby wsiąka w środek ale jednak wierzch i tak jest "nieświeży"
    oczywiście nie mówie tutaj o jakis duzych przerwach w zmianie pieluchy, tylko np co 2 godz- jak jestemy na spacerze to nie sprawdzam czy siku jest zaraz po wyjściu na dwór czy dopiero jak wracamy; w nocy- jak Majcia sie zsika w środku nocy i jest z tym do rana to juz jest tragedia. no i kupa- z tym to juz najgorzej, jak sie nie zorientuje kiedy zrobiła i bedzie z ta kupa chocby z 15 min to mamy odparzenie jak nic
    przebieramy średnio co 1,5-2 godz. czasem (zadko) zdarzyło nam sie przebrac co 3 godz, ale wtedy sprawdzane czy sucho w międzyczasie, bo nie zawsze tak często sika
    ostatnio do kąpieli nadmanganian
    echhh nie chce mi sie wierzyc ze to pieluchy "sa winne"
    to dlaczego lekarze się tak uparli?
    i co jest przyczyna skoro nie pieluchy?

Uprawnienia umieszczania postów