Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: zakażenie układu moczowego:( co z pieluchami wielo? ciąg dalszy- post 9

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

bo mała ma po nim rozwolnienie :/
    robie kuracje kilka dni i kilka dni przerwy; wszystko w zależności jak wyglądaja kupki
    niestety ale zadka kupka to i w pieluszce sie okleja na jej narządach i wchodzi do warg stomowych- niebzpieczenstwo ponownego zakazenia e- colą :/
    a dodatkowo- małej za bardzo nie smakuje żurawina, ona taka cierpka jest i jak przez dłuzszy czas jej dawałam to odmawiała jedzenia wogóle
    jak miała e cole to dostawał dużo i cały czas, jak widziała jak dodaje jej do jedzenia lub wyczuła w kaszce czy herbatce to pluła tym dalej jak sie patrzy

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

My od niedawna też zum-owi, dlatego pytam... Małej robię kisiel z żurawin, dosładzam go (ale nie za mocno, jest kwaskawy) czarnym cukrem trzcinowym i sokiem 53% zurawiny z apteki. Zajada chętnie
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

my kupowalismy sok 100%, pasteryzowany, jest dosc mocno cierpki i trzeba by dac bardzo duuużo cukru żeby ta cierpkość złamac

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

nie wiem czy dotarłaś do vortalu zumowego więc na wszelki linkuję:
    http://zum.org.pl/

logicznie rzecz biorąc najwłaściwsze jest po prostu zmienianie jak najszybciej po siku i kupie pieluchy i żeby ta pielucha dawała się raz na jakiś czas przeprać w wysokiej temperaturze,nieważne czy to bambus czy polar (wiskoza bambusowa nie ma już własciwości antybakteryjnych,ale pewnie o tym wiesz),
    bakterie odpowiedzialne za choroby ludzkie w większości przypadków giną w temp.45- 50 stopni,temp otymalna to okolice 37st,a już wszystkie giną 55-60stopni w ciągu 30 minut,dlatego 60 stopni jest w porządku ale raz na jakiś czas nadgorliwa mama jak ja puści na wszelki wypadek na 90.
    natomiast zarodniki bakterii giną dopiero w 120stopniach w ciągu 30 minut czyli przy gotowaniu,ale zarodników nie ma u coccusów i bacterium,czyli tych najbardziej związanych z układem moczowym.
    a lekarze?moze przykładają wiedzę o jednorazowkach na wielorazówki i myślą,że matka jak ma trzymać w zasikanym materiale dziecko tak jak to trzymają w pampersach to lepiej jej to z głowy wybić.

mamru
    Guest

Domyślnie

nam bardzo pomagały kąpiele w wywarze z kory dębu (zioła, nie ekspresowa "herbatka") no i częste wietrzenie

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Blabla a jak e. coli wychodzi w posiewie to jakie ilości? U mnie Alexowi się to przez chyba pół roku wracało, ale nie były to ostre zakażenia - 60-70 tys. Przeszło na dobre jak grubsze sprawy zaczął na nocnik załatwiać. Może warto próbować małą wysadzać?
    Alex 2008, Adaś 2010, Emma i Tymon 5/01/2014

Doula/ Certyfikowany Doradca Laktacyjny/Doradca noszenia po kursie ClauWi

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

mielismy 10 do 4, wstępne leczenie furaginą i wynik 10 do 3, odstawiona furagina na moja prośbe (zbiegło sie to z zachowaniami onanizmu, ale wtedy ja tego nie wiedziałam ze to onanizm i tez podejrzewałam efekt uboczny furaginu) nastepnie leczenie juz tylko żurawina i nie ma nic
    próbujemy wysadzac co jakis czas, ale puki co jest płacz na nocniku, wiec nic na siłe
    a ostatnio kup dziennie od 2 do 6 nawet, chyba przez zęby. praktycznie po kazdym jedzeniu

mamru dzięki, spróbuje kore dębu tez do kąpieli dodawac

magda 1980 dzięki za cenne informacje. Ty to nasza GURU jestes jednak od wszystkiego

Uprawnienia umieszczania postów