Pokaż wyniki od 1 do 20 z 41

Wątek: wygrałam aukcję na ebayu-co dalej?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar czuszka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie wygrałam aukcję na ebayu-co dalej?

udało mi się wygrać aukcję chusty na ebayu cieszę się bo cena połowę tego co nowej (nawet uwzględniając koszty wysyłki)...ale jestem nowicjiuszką więc was doświadczone pytam:
    - ile wynosza koszty wysyłki z Niemiec do Polski-zapytałam już sprzedajacej i czekam na jej odpowiedź ale wolałabym wiedzieć że mnie nie robi w konia
    - jak robicie z płatnością? moj maz ma konto na paypalu ale jeszcze nigdy przez to nie płacić i nie wiem jak to technicznie wygląda.
    Emilka - 20.11.2007
    Bartoszek - 30.11.2009

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czuszka Zobacz posta
    udało mi się wygrać aukcję chusty na ebayu cieszę się bo cena połowę tego co nowej (nawet uwzględniając koszty wysyłki)...ale jestem nowicjiuszką więc was doświadczone pytam:
    - ile wynosza koszty wysyłki z Niemiec do Polski-zapytałam już sprzedajacej i czekam na jej odpowiedź ale wolałabym wiedzieć że mnie nie robi w konia
    - jak robicie z płatnością? moj maz ma konto na paypalu ale jeszcze nigdy przez to nie płacić i nie wiem jak to technicznie wygląda.
    wydaje mi się, że takie rzeczy to najlepiej przed kupnem ustalić, bo raz tak nie zrobiłam i z Francji babka chciała za przesyłke 19 euro do Polski, a nie zaznaczyłam ze wysyłka do francji... a później nie dało sie juz tego odkrecic...

co do kosztów z Niemiec to w prywatnych aukcjach chcą 13 do 15 euro za przesyłkę z tego co widziałam. płacić najbezpieczniej (mi) przez paypal, bo póki kupujacy nie otrzyma towaru, sprzedający nie otrzyma kasy (ale to płatnośc przez ebay, który obsługiwany jest przez paypal chyba jakos tak)

powodzenia i pochwal się na co zapolowałaś?
    K. 2009M. 2012

Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

srebrne fale didka
    a odnośnie wysyłki to sprawdzę na stronie poczty niemieckiej gdyby dziewczyna chciała jakies horrendalne kwoty.
    Emilka - 20.11.2007
    Bartoszek - 30.11.2009

Chusteryczka

Domyślnie

srebrne fale didka
    a odnośnie wysyłki to sprawdzę na stronie poczty niemieckiej gdyby dziewczyna chciała jakies horrendalne kwoty.
    z tego co wiem, to cena wysyłki powinna byc napisana w aukcji (jak na allegro, zazwyczaj jest), tymbardziej, że za granicę jeżeli nie ma, warto pytać, bo nawet jak poczta mówi 10 euro, to i tak może zażyczyc sobie więcej....
    nauczona doświadczeniem, zawsze pytam przed zalicytowaniem...
    K. 2009M. 2012

Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

masz rację ale licytowałam więcej chust i nie chciało mi się kazdego pytać. widzę że wg DHL powinno byc 8,60 a wg poczty niemeickiej 14 euro. jak nie będzie wiecej niz 15 to nie będę się spierać.
    Emilka - 20.11.2007
    Bartoszek - 30.11.2009

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

masz rację ale licytowałam więcej chust i nie chciało mi się kazdego pytać. widzę że wg DHL powinno byc 8,60 a wg poczty niemeickiej 14 euro. jak nie będzie wiecej niz 15 to nie będę się spierać.
    aha, i uważaj, bo ja też licytowala kilka i wygrałam wszystkie! potem musiałam tu dobre duszyczki prosić, żeby ode mnie odkupiły/przejęły aukcje.

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

NIE! 8,60 to przesylka nieubezpieczona. Jezeli taka wybierzesz, a paczka (co czeste w przypadku paczek zagranicznych) zginie, to bedziecie miec problemy z paypal!
    Tylko ubezpieczona!
    Tu sa ceny ubezpieczonych:
    http://www.dhl.de/de/paket/privatkun...nal/paket.html

Najtansza opcja to 16/17 euro.
    Ostatnio edytowane przez Nymphadora ; 16-05-2010 o 22:02

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja ostantio też wylicytowałam. koszt od 10-15 euro a dobrze by było gdybyś spytała czy w Twoim banku i tej osoby działa system SEPA (system europejski do przelewow) i wtedy przelew kosztuje tylko 5 zł a pieniadze ida 2 dni. chyba ze paypall, ale jesli wysylka do Polski to nie bardzo, bo paypall przekierowuje Cie do przelewu i automatycznie sam wpisuje koszt z aukcji a tam pewnie jest tylko koszt wysylki do Niemiec (ok 4,50 euro), jak zmieniasz, bo do Polski jest wiekszy to juz musisz zrobic przelew na konto ze swojego rachunku droga tradycyjna, o ktorej napisalam na poczatku. zycze powodzenia.

Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

probowalam zobaczyć jak to działa i kaze mi wpisywać koszt wysyłki z palca do paypala bo sprzedający nie podał w aukcji żadnego kosztu.
    Emilka - 20.11.2007
    Bartoszek - 30.11.2009

Chusteryczka

Domyślnie

[QUOTE=szokam;674527 chyba ze paypall, ale jesli wysylka do Polski to nie bardzo, bo paypall przekierowuje Cie do przelewu i automatycznie sam wpisuje koszt z aukcji a tam pewnie jest tylko koszt wysylki do Niemiec (ok 4,50 euro), jak zmieniasz, bo do Polski jest wiekszy to juz musisz zrobic przelew na konto ze swojego rachunku droga tradycyjna, o ktorej napisalam na poczatku. zycze powodzenia.[/QUOTE]

Na brytyjskim, a podejrzewam, że i na niemieckim, jest tak, że nie trzeba. Można poprosić sprzedającego o rachunek z odpowiednią kwotą wysyłki. Tak się robi też jeśli wylicytujesz kilka rzeczy i uzgodniłaś ze sprzedającym, że koszty wysyłki będą niższe...
    A koszt przelewu zagranicznego bardzo potrafi się różnić w zależności od banku realizującego ten przelew.

Uprawnienia umieszczania postów