Moja grecja milkowa bawełna ma 63 cm szerokości.
Grecje są też z wełną (merynosową, więc nie gryzą) i one nawet węższe chyba nawet troszeczkę bywają. I z tego co dziewczyny piszą wełniane też są mięciutkie i jeszcze lepiej noszą niż bawełna. Ale ja dla takiego maluszka wełny bym nie brała, bo nie wiadomo jak zareaguje skórka i czy uczulonka nie będzie maleństwo miało na wełnę...
Bambus jest na tyle fajny, bo mięciutki i ma właściwości antybakteryjne i polecany jest do skóry wrażliwej.
Przynajmniej dla takiego maluszka u mnie diamentowy bambus nati też się sprawdził super. Ale IMO ta chusta jest lepsza dla mniejszych dzieciaczków, a grecja posłuży wiele dłużej ze względu na super nośność![]()
Ostatnio edytowane przez ania ; 26-11-2010 o 17:47
mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu
Ja swojego wcześniaczka (35tc) nosiłam od 2tyg, czyli jak mała miała jakieś 2,5kg, może ciut więcej. Nosiłam ją (i nadal noszę) w elastyku LennyLamb- miłość od pierwszego noszenia, zarówno moja jak i małej
Mimo, że jestem z tej chusty bardzo zadowolona, to teraz wybrałabym od razu tkaną- takiego kruchego maluszka dużo łatwiej zamotać w tkaną (choćby kangurek) niż w elastyka...
a ja właśnie sobie chwaliłam elastyka dla wcześniaków, tkana się u nas potem fajnie sprawdziła
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Ja mam bliźniaki-wcześniaki. Kangurowałam w szpitalu, a po 1 m-cu (chyba nie miały wtedy jeszcze 3 kg) zaczęliśmy je chustować. Pożyczyliśmy na próbę chustę elastyczną i tkaną. Ja wolałam w tkanej nosić, a tata w elastyku.
a jak w szpitalach reagują na chusty używane w celu kangurowania. Ja co prawda ciążę mam donoszoną, ale nasza córka ma podejrzenie hipotrofii i na dzień dzisiejszy ma wymiary zamiast na 37,4 tc to 32-33 tc. Waga wychodzi mniej więcej 2 kg. Syna nosiłam na początku w elastyku LL i zastanawiam się co przygotować do szpitala gdyby mała musiała tam trochę czasu spędzić... Chyba opaski do kangurowania nie ma sensu ?
Ma sens, szczegolnie jesli bedziesz lezec (pollezec).
Personel do chust ma podejscie rozne, zazwyczaj wynikajace z tego, ze ma byc zdrowo i higienicznie
Jesli chcesz pare rad, to napisz do mnie maila kasia@chustomania.pl
Hmm, tak na swoim przykładzie Ci powiem, że opaska do kangurowania chyba bardziej zdałaby egzamin. Z tego prostego powodu, że nie dałabym rady zamotać małej ze wzgledu na te wszystkie przewody, rureczki do których była popodłączana... Wkładałam ją po prostu za koszulkę elastyczną i było ok. Ale wtedy to ja o chustach w ogóle zielonego pojęcia nie miałam
edit: magda, jak tam po badaniach? idę szukać wątku
mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu
Jestem ze Szczecina i jestem doradca. Niestety teraz jestem za granica i wroce za 2 tygodnie.
Jakby co to moge podac namiary na mamy w Szczecinie ktore nosily wczesniaki oraz na fundacje w Szczecine w ktorej sa ludzie doswiadzczeni w opiece nad wczesniakiem. Jak wroce to tez moge pomoc.
] .. ...o o
. .....( -- )............ ... Doradca Akademii Noszenia
... /\( , , )/\
^^ ^^ ^^ ^^ ...... Teorie przemijają, żaba zostaje.
Rufin - 20.04.2008,...Inga - 13.07.2012
e-damski.pl - chusty Baby-Doo i LennyLamb
wymianka eko
no i urodziłam Różę 1,5 tygodnia temu. Dziś waży 2300, wczoraj pierwszy raz zamotałam ją w tkaną, ale jakoś nie jestem pewna że zrobiłam to idealnie, na takim małym ciałku trudno to ocenić bo materiału jest w moim odczuciu za dużo w stosunku do wielkości ciałka córki. a wymiary po urodzeniu 2100 i 47 cm.
wczoraj włożyłam ją w 2x, ale wiem że kangur byłby lepszy tylko jakoś mi nie idzie...
No zdecydowanie kangur byłby lepszymoże znajdzie się w pobliżu jakaś pomocna chustomama, która ci pokaze co i jak. Albo wybierz sie na warsztaty, w których programie bedzie kangur
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci