Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 32 z 32

Wątek: Elastyk dla wcześniaczka- który?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martalicja Zobacz posta

PS. jak zmienić temat wątku? Toć szukam już prawdopodobnie tylko tkanej
    edytuj pierwszy post w trybie "Zaawansowana edycja"

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

Moja grecja milkowa bawełna ma 63 cm szerokości.
    Grecje są też z wełną (merynosową, więc nie gryzą) i one nawet węższe chyba nawet troszeczkę bywają. I z tego co dziewczyny piszą wełniane też są mięciutkie i jeszcze lepiej noszą niż bawełna. Ale ja dla takiego maluszka wełny bym nie brała, bo nie wiadomo jak zareaguje skórka i czy uczulonka nie będzie maleństwo miało na wełnę...

Bambus jest na tyle fajny, bo mięciutki i ma właściwości antybakteryjne i polecany jest do skóry wrażliwej.
    Przynajmniej dla takiego maluszka u mnie diamentowy bambus nati też się sprawdził super. Ale IMO ta chusta jest lepsza dla mniejszych dzieciaczków, a grecja posłuży wiele dłużej ze względu na super nośność
    Ostatnio edytowane przez ania ; 26-11-2010 o 17:47
    mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
    wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
    na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu

Chustonówka Awatar cerise
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja swojego wcześniaczka (35tc) nosiłam od 2tyg, czyli jak mała miała jakieś 2,5kg, może ciut więcej. Nosiłam ją (i nadal noszę) w elastyku LennyLamb- miłość od pierwszego noszenia, zarówno moja jak i małej
    Mimo, że jestem z tej chusty bardzo zadowolona, to teraz wybrałabym od razu tkaną- takiego kruchego maluszka dużo łatwiej zamotać w tkaną (choćby kangurek) niż w elastyka...

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

a ja właśnie sobie chwaliłam elastyka dla wcześniaków, tkana się u nas potem fajnie sprawdziła
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka

Domyślnie

Ja mam bliźniaki-wcześniaki. Kangurowałam w szpitalu, a po 1 m-cu (chyba nie miały wtedy jeszcze 3 kg) zaczęliśmy je chustować. Pożyczyliśmy na próbę chustę elastyczną i tkaną. Ja wolałam w tkanej nosić, a tata w elastyku.

Chustoholiczka Awatar barbamama
    Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie

a jak w szpitalach reagują na chusty używane w celu kangurowania. Ja co prawda ciążę mam donoszoną, ale nasza córka ma podejrzenie hipotrofii i na dzień dzisiejszy ma wymiary zamiast na 37,4 tc to 32-33 tc. Waga wychodzi mniej więcej 2 kg. Syna nosiłam na początku w elastyku LL i zastanawiam się co przygotować do szpitala gdyby mała musiała tam trochę czasu spędzić... Chyba opaski do kangurowania nie ma sensu ?
    (*) 08, barbidou VIII '09 barbabelle II '11 barbotine & barbalala II '13

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda.bam Zobacz posta
    Chyba opaski do kangurowania nie ma sensu ?
    Ma sens, szczegolnie jesli bedziesz lezec (pollezec).
    Personel do chust ma podejscie rozne, zazwyczaj wynikajace z tego, ze ma byc zdrowo i higienicznie

Jesli chcesz pare rad, to napisz do mnie maila kasia@chustomania.pl
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

Hmm, tak na swoim przykładzie Ci powiem, że opaska do kangurowania chyba bardziej zdałaby egzamin. Z tego prostego powodu, że nie dałabym rady zamotać małej ze wzgledu na te wszystkie przewody, rureczki do których była popodłączana... Wkładałam ją po prostu za koszulkę elastyczną i było ok. Ale wtedy to ja o chustach w ogóle zielonego pojęcia nie miałam

edit: magda, jak tam po badaniach? idę szukać wątku
    mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
    wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
    na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania Zobacz posta
    Hmm, tak na swoim przykładzie Ci powiem, że opaska do kangurowania chyba bardziej zdałaby egzamin. Z tego prostego powodu, że nie dałabym rady zamotać małej ze wzgledu na te wszystkie przewody, rureczki do których była popodłączana...
    No wlasnie, dlatego w praktyce szpitalnej najlepiej sie sprawdzaja opaski i chusty elastyczne.
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chusteryczka Awatar Ridibunda
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Jestem ze Szczecina i jestem doradca. Niestety teraz jestem za granica i wroce za 2 tygodnie.

Jakby co to moge podac namiary na mamy w Szczecinie ktore nosily wczesniaki oraz na fundacje w Szczecine w ktorej sa ludzie doswiadzczeni w opiece nad wczesniakiem. Jak wroce to tez moge pomoc.
    ] .. ...o o
    . .....( -- )............ ... Doradca Akademii Noszenia
    ... /\( , , )/\
    ^^ ^^ ^^ ^^ ...... Teorie przemijają, żaba zostaje.

Rufin - 20.04.2008,...Inga - 13.07.2012

e-damski.pl - chusty Baby-Doo i LennyLamb

wymianka eko

Chustoholiczka Awatar barbamama
    Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie

no i urodziłam Różę 1,5 tygodnia temu. Dziś waży 2300, wczoraj pierwszy raz zamotałam ją w tkaną, ale jakoś nie jestem pewna że zrobiłam to idealnie, na takim małym ciałku trudno to ocenić bo materiału jest w moim odczuciu za dużo w stosunku do wielkości ciałka córki. a wymiary po urodzeniu 2100 i 47 cm.
    wczoraj włożyłam ją w 2x, ale wiem że kangur byłby lepszy tylko jakoś mi nie idzie...
    (*) 08, barbidou VIII '09 barbabelle II '11 barbotine & barbalala II '13

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

No zdecydowanie kangur byłby lepszy może znajdzie się w pobliżu jakaś pomocna chustomama, która ci pokaze co i jak. Albo wybierz sie na warsztaty, w których programie bedzie kangur

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów