Wypłukać. A potem wypłukac. A te wypłukane wypłukać
Mnie się kiedyś pralka, pardon my french, pizgła przy płukaniu zakwaszonych pieluch. Trzy dni leżały i czekały na nową, zażółkły jak prześcieradło na urologii, ale kilka płukanek załatwiło sprawę.
Wypłukać. A potem wypłukac. A te wypłukane wypłukać
Mnie się kiedyś pralka, pardon my french, pizgła przy płukaniu zakwaszonych pieluch. Trzy dni leżały i czekały na nową, zażółkły jak prześcieradło na urologii, ale kilka płukanek załatwiło sprawę.
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
Hm, jakby bylo na wszytskich to stawiałabym na kamień z pralki, że się ładnie wypłukał i zażółcił. No chyba że jakos bambus łatwiej łapie.
Bo ogólnie ja też kwaszę wszystko i jest ok.
Mam nadzieję, że soda pomoże. Daj znać.
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012
Uff, emocje opadły i spokojnie mogę już zakomunikować, że pieluchy uratowane
Ostatnie pranie pomogło i to bardzo. Wszystko czyściutkie i bielutkie. Normalnie jak pokazywałam mojemu m. to nie chciał uwierzyć, że to te same pieluchy co to je rano pożółkłe z pralki wyjęłam.
Także kupa strachu i nerwów zakończona pomyślnieAle więcej takiego stresu nie będę sobie chyba fundować...
A swoją drogą nadal nie wiem skąd ta żółć?!
Kamienia brak kompletnie, bo jak ostatnio wymienialiśmy grzałkę po 5 latach użytkowania pralki to nawet cienia osadu nie było na niej...
Aha, no i pomijam oczywiście "zdrowie" pralki, które jednak znacznie podupadło po moich wczorajszych wielogodzinnych eksperymentachi czeka ją rekonwalescencja, bo silnik nie wytrzymał przeciążenia niestety
![]()
Ostatnio edytowane przez ania ; 23-11-2010 o 23:12
mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu