-
Chustoholiczka
Fajnie, ze piszesz Marta
Ciekawa jestem jakie podejscie do EC mial na poczatku twoj maz? Moj byl troche sceptycznie nastawiony, ale po naszym pobycie w UK przekonal sie do tej metody i teraz kiedy zostaje sam z malym, wysadza go na nocniczek. A ja ciagle nie moge sie nadziwic, ze nawet gdy Orlinek ma mokra pieluszke, a jak potem sadzam go na nocnik, on za kazdym razem nasiusia do nocniczka, nawet malutko, ale za kazdym razem
I zgadzam sie z toba, duzo milej zmienic dziecku nawet mokra pieluszke, niz wycierac obsrana pupcie
. Moje starsze dzieci tez nauczyly sie jak sadzac braciszka na nocniczku.
Chcialam dzisiaj kupic drugi nocnik, bo mieszkamy w domku, wiec na kazdym pietrze musi byc nocniczek. Chcialam zaoszczedzic troche kaski, wiec kupilam nocnik firmy nuk. Byl o polowe tanszy, niby tez dobrze wyprofilowany... I co? Klapa, bo jak dla malego chlopczyka to zupelnie do kitu
Jakos tak gorzej wyprofilowany, kiedy maly pierwszy raz usiadl na tym nocniku, to mnie obsikal, bo jego siusiaczek jakos sam 'wymsknal sie' z nocnika.... Wiec tego nocnika, chociaz i tak nie byl tani, bo kosztowal 27 zl, nie polecam.
Kupialam tez nakladke na wc firmy Baby Bjorn, uwazam, ze jest swietna. Nocnik, to nocnik, nie jest taki 'kompaktowy' gdy idzie sie z dzieckiem w chuscie np na zakupy. Ja mam plecak baby bjorn, duzy, pakowny i wygodny, ale nocnika do niego nie wsadze
Co zrobic, gdy jest sie np w centrum handlowym a dziecko chce kupke? W UK wiedzialam takie przenosne, skladane nocniki firmy Tommee Tippee. Nakladke zabralam dzisiaj do Wola Parku, gdy musialam wyskoczyc z malym do banku. Skorzystalismy z toalety, nakladka na wc, raczki maluszka w moje raczki i udalo sie
Maly nie musial siedziec na kibelku, siedzial na nakladce, nie dotykal raczkami wc, nakladke potem umylam w umywalce i do plecaka.
Uprawnienia umieszczania postów