Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: Pierwsza noc w wielo...

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie Pierwsza noc w wielo...

W końcu się odważyłam położyć spać na noc w wielo... i cieszę się ogromnie bo nic nie przeciekło
    Założyłam formowankę bambusową Bambinex a do środka wkładkę z mikrofibry i na to samoróbkę - gacie ze swetra małża... Pielucha mokrusieńka ale gacie suchutkie Nelka spała w niej od 20 do 7 więc chyba ok, co??

Ale się cieszę

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

no to gratuluję,
    ja też zakładam bambus, jest genialny na noc

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

Gratulacje! Chyba muszę zrobić drugie podejscie do wielo na noc.
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Guest
    Guest

Domyślnie

super

Chustofanka Awatar mila

Domyślnie

Ja też się odważyłam i maluch spał już kilkukrotnie w BG z 2 wkładkami i nie przesikał od 20 do 7. Chyba że leniuchowaliśmy do 9tej w łóżku

Chustofanka Awatar Bodzia_30
    Miejscowość
    Opole/Pogórze

Domyślnie

Też gratuluje, ja wciąż czekam na moje bambuski - ale póki co pocieszam się jedną formowanką - taką najzwyklejszą i dwoma kieszonkami na zmianę i dają radę - raz zrobił kupke w nocy i musiałam posiłkować się otulaczem, ręczniczkiem Ikea i na to wkładka z polarku - i też wytrzymało o dziwo.

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

anitanelka, powaznie wytrzymał?Rozumiem ,ze sweter wełniany był...A to ci niespodzianka!Chyba zrobie podejscie do wielo w nocy.

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Wytrzymał, sweter 100% wełna, nie za gruby... jak na sweter bo powiedziałabym, że raczej cienki. Najpierw sfilcowałam, ale był lekko wilgotny w kroku po drzemce. Zalanolinowałam, ale przsadziłam z lanoliną i nie mogłam gaciorków włożyć na małą, lepiły się niemiłosiernie. wyprałam w Perwolu czy czymś takim i lanolina się do końca nie sprała po tym więc teraz są takie akurat... i trzyma na mur beton, w środku nawet wilgotne nie były

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

odświeżam temat
    my też po raz pierwszy wielo-pieluchujemy dziś na noc
    bambus formowany bambinexu (raptem 2 razy prany), do tego bambusowa wkładka z AIO od marsjanki
    i flip
    i zobaczymy
    pupa wieeeeelka
    nie mogę się doczekać czy zestaw da radę!

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

i jak tam ? Pewnie wytrzymało ?
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chustonoszka

Domyślnie

My noca piluchujemy sie juz jaks czas. Strechie z wkladem plus maly wklad od CP i tak na styk daje rade od 20.30 do 7.00. Tak samo ledwo wytrzymuje CP z wkladem nocnym i Wonderoos. Takuego nocnego lejka widocznie mam Czekamy na formowanke NappiMe, do tego dodamy welniane gacie i sie zobaczy jakie beda rezultaty

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Dało radę od 21:00 do 08:30
    nic nie przeciekło, a Kaśka dużo pije teraz w nocy
    pielucha rano ważyła z pół kilo, ale wszystko, poza nią, było suchutkie i pupcia ładna

juuupi!
    dziś zrobimy to samo z bamboozlami, raz prane tylko, ale może się uda

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

A ja czekam na napownicę żeby uszyć formowanki bambusowe z polarem i też na noc przechodzimy na wielo. Były jakieś podejścia: z IB tutto - ok, raz Lena nie chciała pampka to musiałam wkład od flipa i tetra w trójkąt z pliską i gacie storcheny i też spoko.
    A z nią w nocy to różnie. Sik już mega duży i czasami pielucha jak cegła a czasami całkiem sucha. Trochę się boję przecieków, ale to chyba nie możliwe żeby poszło tak na maxa po prześcieradle...?

dokebu
    Guest

Domyślnie

A nam dziś w nocy przeciekło Tutto fakt pościel niby sucha ale młody wybudził się z płaczem chyba o 3 i później chyba mu było strasznie zimno, bo dziś chodzi z katarem, chyba zacznie się nocne przebieranie...

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

My dziś na noc mielismy monkey snuggles i na to storcheny, spokojnie wytrzymalo a MS jest cudnie mieciutka rano jeszcze sporo miejsc było suchych w tej formowance.

Wczoraj za to zaliczylismy przeciek i przebieranie nocne, ale to przez slabo zalanolinowany otulacz, bo wczorajsza konfiguracja, czyli bambuska Beilsen plus dodatkowa wkladka z BG (ta cienka) też dawaly rade...

Domyślnie

a ja nadal w fazie prób i przymiarek...zazwyczaj ok 3 przebieram, bo się boję, że nia da rady do rana i będę miała płacze i ubranko do zmiany; zakładam wielo ok 19 wiec do 3 to i tak długo, no i udało się zredukowac noc do 1 pampka, czyli jest lepiej

Domyślnie

Pierwsze nocne próby z pieluchowaniem w wielo za nami i rewelacja !!!! Nie moge się wyjść z podziwu. Pierwszej nocy zapakowalam malucha w konopną BBH i wełenkę BBH. Tymek zasypia o 18.30 i do 4 nic nie przeciekło, a przewinęłam go tylko dlatego, że o 4 był już wyspany
    Ale dzisiejszej nocy to już był dla mnie hit. Spał od 18 do 6 rano we flexi i welniaczku (dla pewności dołożyłam do środka mikrofibrową wkładkę z FB). I co? I suchuteńko Otulacz nawet ciutkę nie był wilgotny. Muszę dodać, że mój dzieć wcina w nocy jak szalony... tak średnio 3 razy Jedyne co, to flexi nie dzwignęła rzadkiego kupsztala i z rańca musiałam zapierać otulacz. Nie mniej jednak jestem ZACHWYCONA i bardzo dziękuję forumkom za polecenie wełniaczka BBH
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

ja do kieszonki bg wrzucam duża wkladke bg i wkladke z flipa i daje rade 12 godzin.tylko ze Z.malo pije i je w nocy
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

W sumie dziewczyny każdy maluch o innych porach i w innych ilościach siusia Mój Ignacy wiem że głównie do północy, a potem to już nad ranem, ale i tak go od 19 nie przebieram bo go nie chcę wybudzać. U nas BBH dawąło rade jeszcze z 2 miesiące temu, teraz tylko formowanki z kieszonką i chłonne wkłady bambusowe lub konopne do środka dają radę
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Donoszę, że bamboozle + flip też dały radę
    choć mam wątpliwość - w bambusowych formowankach nie ma wkładek typu "mam sucho", po nocy pielucha jest w sumie cała mokra, czyli aż do pępka, nie? wkładadacie coś w takie formowanki? Polar, welur czy coś? coć w sumie ani Kasi, ani kasinej pupie brak suchości jakby nie zaszkodził
    Dziś wypróbujemy na noc real easy minky by hip hip baby. Dorzucę chyba tylko jakąś bambusową wkładkę, w końcu też tylko raz prana pielucha

Uprawnienia umieszczania postów