Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Panterka
    Miejscowość
    Zadzim

Domyślnie

Ja miałam plan na tetrę, ale nie korzystałam z niej. Wkłady to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie. Przy moim sikaczu formowanki wcale się nie sprawdziły, bo na początku dodatkowo były po dwie kupy na jedno karmienie. A nawet w nocy karmiłam co godzinę więc, cóż...

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
    Mikołaj -16.05.2016

Chustomanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Każde dziecko jest inne, każda mama woli coś innego Ja miałam i tetrę i wkłady i parę formowanek. U mnie zdecydowanie najbardziej sprawdziła się tetra. Przy pierwsze trzy miesiące używałam tetry cienkiej, taniej z marketu o wymiarach 60x80. Formowanki to była dla mnie strata kasy bo przy kupie lub dwóch co karmienie (czyli mniej więcej co 1,5-2h) to równie dobrze mogła by być tetra. Chyba że posiadasz zdolności i maszynę to formowanki sama sobie uszyjesz, wtedy wyjdzie taniej
    Potem wskoczyliśmy w kieszonki OS i zdecydowanie do czasu "opanowania" kupy najlepsze dla mnie były kieszonki.

P.S. Koleżanka niedawno urodziła dziecko >4kg i odrazu wskoczyła w kieszonki OS a nakupionych otulaczy NB i S nawet nie użyła, więc dużo też zależy od gabarytów dziecka.
    Ostatnio edytowane przez Krycha ; 10-01-2017 o 10:51

Chusteryczka Awatar eM.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krycha Zobacz posta
    Każde dziecko jest inne, każda mama woli coś innego Ja miałam i tetrę i wkłady i parę formowanek.
    Wiem właśnie, dlatego też planuję kupić na próbę po kilka szt. I tetrę, i wkłady i zobaczyć co u nas się sprawdzi.
    Liczyłam na formowanki na noc, ale teraz już sama nie wiem co na noce
    No właśnie co do rozmiaru to na razie mam (to znaczy zakupione, czekam na dostawę ) otulacz OS i NB. Nie wiem własnie w jakie celować. Czuję, że dzidzia może się urodzić koło 4kg (ja ważyłam 4300g, ona na ostatnim usg 1600g). Kupować OS czy jest jakiś inny uniwersalny?

Panterka, a jakie wkłady się u Was sprawdziły na początek? Co stosowałaś na noc?
    A 03.2017
    M 11.2020

eM. nie Em

Uprawnienia umieszczania postów