Z niemlecznymi kupami to już mam hmm doświadczenieco się dało wrzucałam do wc a resztę prysznicem... Wanna codziennie do mycia i tyle
A z mlecznymi to widzę mniej roboty niż myślałamto fajnie
Z niemlecznymi kupami to już mam hmm doświadczenieco się dało wrzucałam do wc a resztę prysznicem... Wanna codziennie do mycia i tyle
A z mlecznymi to widzę mniej roboty niż myślałamto fajnie
córki: M 04.2012, R 11.2013 i B 08.2016 27tc [*]
Kate04, ze starszą zaczęłam wielopieluchować, jak miała 5 miesięcy, więc późno. Myślałam, że wielopieluchowanie noworodka to coś zdecydowanie nie dla mnie, jakiś hardkor, ale spróbowałamI okazało się, że to banalne
Przynajmniej latem
Nawet mój partner, który zawsze trochę kręcił nosem, tym razem ani myśli używać jednorazówek.
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
Samasia,zgadzam sie z ta banalnoscia. Mnie straszyli, zenie dam rady blizniakow wielopieluchowac, a tu niespodziankaNatomiast ja nie uzywam papierkow bo zapominam... I w efekcie zdejmuje dwojeczke... Lyzka (mamy specjalnie do tego celu przeznaczona) lub papierem toaletowym. A pozniej do namoczenia. Plamy schodza w praniu, a jakies niedobitki plamowe obecnie na sloncu schodza, takze podobnie jak u Was. I moj maz tez wielbi wielorazowki
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
Fajnie piszecie dziewczyny
Dla mnie największy problem to dobranie stosiku... nie wiem ile czego, za mało źle, za dużo to szkoda szyć... Echhh![]()
Jeśli Ty tego nie wiesz przy 3 dziecku,to ja się przestaję przejmować![]()
U mnie na początku najlepsze były reczniczki z ikea plus wkładka pocięta z bluzy polarowej. Teraz wkłady bambusowe i z mikrofibry i najlepsze dla mnie są teraz otulacze bambino mio i kupione na bazarku otulacze polarowe.
Mikołaj -16.05.2016
Żadnej nie pieluchowałam wielo od urodzenia, więc świeżynka ze mnie w tym temacie...
A potem będę szyć na bieżącoi sprzedawać nadstany (bo pewnie będą).
Na początek mam formowanki małe flanelowe i bambusowe na noc. Prefoldy bambino mio. Z otulaczy mam pulowe IV i bambino mio i jeden wełniak IV i planuje uszyć jeszcze ze 2 wełniaki.
Tetry kupię trochę 40x80 i będę próbować, jak reszta będzie brudna/mokra. Mam też muśliny ikea, ale składałam na pluszaku i za wielkie to to wychodzi :/
Ja, jak już chyba pisałam, mam pierdyliard formowanek, których w domu używam bez otulacza. Największą miłością darzę Pupeko bambusowy puch, bo są mięciutkie nawet po praniu. Mam mnóstwo Ecopi i używam, ale bez suszarki bębnowej niestety są po praniu twarde.
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
Samasiu spróbuj jeszcze formowanki kokosi z bambusowej miękkości - juz ponad rok ze starszakiem używam i nadal miękkiea mi krojem bardziej odpowiadają niż pupeko
Anielka 19.04 (*)Staś 13.12
Helenka 12.04
Każde 60 sekund złości pozbawia nas minuty szczęścia.
Mnie pasują od pupusa, troczki u kokosi jakoś niezbyt mi podeszły...
Mikołaj -16.05.2016
A te polarowe otulacze faktycznie wystarcza u noworodkow? Nie przepuszczaja za szybko?
fonopisane
Dla mnie są ekstra, chociaż byłam sceptycznie nastawiona, ale kupiłam je na bazarku wspólnie z bambino mio. Mój M jest megasikaczem i nawet jak już są mocno mokre wkłady to otulacz trzyma.
Mikołaj -16.05.2016
Panterka masz jakieś firmowe te polarowe?
Właśnie nie mają metki więc nie wiem czy to nie hm...
Ale moim zdaniem profesjonalnymam nadzieję że jeszcze trochę wytrzymają na dupce i zostaną na przyszłość dla kolejnego dziecia
![]()
Mikołaj -16.05.2016
Ciekawa jestem. Ja uszyłam 2 szt to się okaże![]()
Jedynie jak używałam przez kilka dni bephanten to więcej puszczał-ale kuracja w płynie do naczyń i już znów super
Mikołaj -16.05.2016
A one sa z dwoch warstw takiego grubszego polaru? Czy raczej takiego cienszego mikropolaru?
fonopisane
Dwie warstwy grubszego polaru
Mikołaj -16.05.2016
ja uzywalam przy W polarowe totsbotsa - fajne, cienkie, na troche wystarczaly - teraz czekaja na nowego dziecia. mialam teczowy i czerwony - czerwony trzymal czemus krocej (choc kupilam nowke, a teczowy uzywany) i jest generalnie troche grubszy. i niestety farbuje (farbowal?) - wiec go w rekach przepieralam - dlatego wiecej lezal niz byl na tylku. mam jeszcze jakis jeden - bluberry chyba (sprawdze pozniej) - ten byl zdecydowanie grubszy, robil wieksza pupe i mimo, ze mial napisane, ze to noworodkowy zaczelam go uzywac duzo pozniej. ale tez na dluzej starczyl.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster