To ja mam pytanie technicznepieouchę z mleczną kupą wrzucacie do wiaderka i czeka na pranie, tzn najpierw płukanie? Nawet jak z niej ta kupa wypływa? To wszystko potem faktycznie się wypłukuje i nie syfi pralki???

To ja mam pytanie technicznepieouchę z mleczną kupą wrzucacie do wiaderka i czeka na pranie, tzn najpierw płukanie? Nawet jak z niej ta kupa wypływa? To wszystko potem faktycznie się wypłukuje i nie syfi pralki???
córki: M 04.2012, R 11.2013 i B 08.2016 27tc [*]

kate, wrzucam pieluchę z kupą do wiaderka i leży i czeka na płukanie i pranie. wszystko się wypłukuje już w tym płukaniui zostają tylko żółte plamy, które się spierają w praniu. a jak zostaje jeszcze po nich jakiś ślad,to słońce wybiela. pralka żyje i ma się dobrze

co innego oczywiście niemleczne kupy- te wrzucałam do wc i zapierałam pieluchę zimną wodą i dopiero do wiaderka szła.

Wrzucałaś dosłownie?Bo dla mnie spłukiwanie prysznicem pod wc jest strasznie upierdliwe, wszystko wokół jest zachlapane, bo boję się dotknąć pieluchą kibelka :>
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia

no wrzucałam- z papierkiemjak nie założyłam papierka,to fuuj, szczególnie,gdy kupa taka rozlazła.
młodsza zamierzam wysadzać na nocnik w okolicach czasowych kupy (o ile takie będą, u starszej to było po obiedzie zazwyczaj) jak tylko zacznie pewnie siedzieć i jeść stałe posiłki. Kiedyś tak robiono,dałam sobie wmówić,że to było bez sensu "bo dziecko nic z tego nie rozumie", "samo dojrzeje" itd., ale ostatnio zmioeniłam zdanie. Jakoś dawniej nie było trzylatków robiących kupę w pieluchę...

Z niemlecznymi kupami to już mam hmm doświadczenieco się dało wrzucałam do wc a resztę prysznicem... Wanna codziennie do mycia i tyle
A z mlecznymi to widzę mniej roboty niż myślałamto fajnie
córki: M 04.2012, R 11.2013 i B 08.2016 27tc [*]

Kate04, ze starszą zaczęłam wielopieluchować, jak miała 5 miesięcy, więc późno. Myślałam, że wielopieluchowanie noworodka to coś zdecydowanie nie dla mnie, jakiś hardkor, ale spróbowałamI okazało się, że to banalne
Przynajmniej latem
Nawet mój partner, który zawsze trochę kręcił nosem, tym razem ani myśli używać jednorazówek.
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia