Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Domyślnie

Tez lubie kieszonki, ale mam tylko 2 na malizne moja - ledwo 50 cm, a taka mi lekarze wrozyli wyrosnietą OS mam wiecej, ale jest na nie jeszcze za mala, wiec jedziemy w ciagu dnia na otulaczach, a na noc mam owe 2 kieszonki i czasem posilkuje sie otulaczem, jak siknie/kupknie czesciej

W ogole 8-9 godzin? Woow, u nas zmiana jest co 2 h maksymalnie, taki sikacz z hrabianki
    Ostatnio edytowane przez lakoniwo ; 13-02-2016 o 11:46

Chustofanka Awatar mrscreme
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

My od skończenia tygodnia życia w OSach. Tylko młody miał 56 cm, 34 w obwodzie brzuszka jak się urodził...

No, tak długo, ta formowanka jest ekstra, ściągam, a skórka nie jest nawet lekko zaczerwieniona, mimo tego, że czuć, że "piela" ma dużą wagę.
    Hanusia 1.02.2006 i Adaś 11.11.2015

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Mam pytanie kupowe: Czy jest sens do formowanek bawełnianych noworodkowych wycinać z mikropolaru warstwę "sucha pupa"? Chodzi mi o to, czy kupa noworodkowa łatwo spłukuje się z bawełny. Bo kupy nienoworodkowe na niemikropolarowych formowankach wspominam jako koszmar

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Łatwo, pod mocnym strumieniem i na świeżo to mi nie zostawały żadne plamy

Chustofanka Awatar mrscreme
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja lubię pod kran wsadzać samą wkładkę i stąd moja miłość do suchej pupy, ale poza tym kupka spiera się i z bawełny na spokojnie
    Hanusia 1.02.2006 i Adaś 11.11.2015

Chustonówka

Domyślnie

Witam!Dziewczyny mam pytanie,nie wiem moze juz było,ale nie jestem w stanie przeczytac tylu stron.Bede pieluchowac noworodka,ktory przyjdzie na swiat miedzy koncem marca,a poczatkiem kwietnia.Mam zakupione otulacze i pieluchy tetrowe.Zastanawiam sie jednak w jaki sposob najlepiej zakładac chlopcu taka tetrę,zeby nie przeciekała.Jaki sposob wam najlepiej sie sprawdzał?Czy tradycyjnie,czy w samolocik,czy jeszcze inaczej?

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dor Zobacz posta
    Witam!Dziewczyny mam pytanie,nie wiem moze juz było,ale nie jestem w stanie przeczytac tylu stron.Bede pieluchowac noworodka,ktory przyjdzie na swiat miedzy koncem marca,a poczatkiem kwietnia.Mam zakupione otulacze i pieluchy tetrowe.Zastanawiam sie jednak w jaki sposob najlepiej zakładac chlopcu taka tetrę,zeby nie przeciekała.Jaki sposob wam najlepiej sie sprawdzał?Czy tradycyjnie,czy w samolocik,czy jeszcze inaczej?

https://www.youtube.com/watch?v=J_7-JeyPDwQ
    http://www.ekobaby.pl/ep_instrukcja_skladania.php

Uprawnienia umieszczania postów