Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Krycha ja składam w te latawce tetre po praniu i mam w pudle przy przewijaczu juz przygotowane. W nocy nie ma mowy żebym to robiła

zha no i ja nie zapieram mleczne kupy się ładnie spierają, a co się nie spierze znika na słońcu. (Ale i tak na razie jednorazowki w nocy)

Chustomanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Kornflejko i takie z kupą wrzucasz do prania? Jak to przechowujesz do kolejnego prania, bo chyba nie pierzesz codziennie?

Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krycha Zobacz posta
    Kornflejko i takie z kupą wrzucasz do prania? Jak to przechowujesz do kolejnego prania, bo chyba nie pierzesz codziennie?
    Takie z kupą mamy kosz, w koszu worek duży PUL, piorę zwykle co drugi dzień, a jak trzeba to codziennie.

Chustofanka Awatar Trzeciaczek
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Ja nie wiem ale kupy mojego młodego nie spieraly się tak łatwo. Jak nie zaprałam to plamy były na maxa.
    Ale już o kupach gdzieś dyskutowalam.
    Mąż: 25.12.2013 Młody 24.08.2015. godz 18:18.
    KOCHAM WIĘC NOSZĘ

Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trzeciaczek Zobacz posta
    Ja nie wiem ale kupy mojego młodego nie spieraly się tak łatwo. Jak nie zaprałam to plamy były na maxa.
    oj bo z pieluchami to jest tak, ze kazdy ma swój system pieluchowania i prania w zasadzie nie da się robic tak jak gdzies tam sie wyczytało, tylko wypracować swój indywidualny sposob, taki który dla temu rodziny będzie się sprawdzał. A potem zmienić go milion pięćset razy wraz z tym jak dziecko rośnie

Chusteryczka Awatar Nastusienka
    Miejscowość
    Żyrardów

Domyślnie

A nie miał przypadkiem alergii na mleko krowie? Wtedy się gorzej spierają. U nas tak było, ale dopiero po fakcie się dowiedziałam, znaczy jak alergia już się objawiła też w inny sposób.
    Anielka 19.04 (*) Staś 13.12 Helenka 12.04

Każde 60 sekund złości pozbawia nas minuty szczęścia.

Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Nie wiem bo nie podaje mu mleka krowiego. Na pewno nie mogę jeść nabiału bo wtedy pierda i kleksy zaraz. znaczy się Darus ma. Karmię piersią
    Ostatnio edytowane przez Trzeciaczek ; 30-01-2016 o 22:57
    KOCHAM WIĘC NOSZĘ

Chusteryczka Awatar Nastusienka
    Miejscowość
    Żyrardów

Domyślnie

Nie wiem bo nie podaje mu mleka krowiego. Na pewno nie mogę jeść nabiału bo wtedy pierda i kleksy zaraz. znaczy się Darus ma. Karmię piersią
    Objawy będzie miał, jak Ty zjesz nabiał, albo wołowinę, itp. Jeśli widzisz zależność stanu synkowego brzuszka od zjedzenia przez Ciebie czegoś, co pochodzi od krowy, poczytaj o alergii na białka mleka krowiego.
    Anielka 19.04 (*) Staś 13.12 Helenka 12.04

Każde 60 sekund złości pozbawia nas minuty szczęścia.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziewczyny może przyda się wam takie info.Byłam dziś w ikea i była jakaś mega promocja na dziecięcy asortyment a przede wszystkim na pieluszki muślinowe za 4.99 za dwie sztuki więc warto się przejść jak ktoś ma blisko bo wychodzi taniej niż tetre lux.

Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kornflejka Zobacz posta
    oj bo z pieluchami to jest tak, ze kazdy ma swój system pieluchowania i prania w zasadzie nie da się robic tak jak gdzies tam sie wyczytało, tylko wypracować swój indywidualny sposob, taki który dla temu rodziny będzie się sprawdzał. A potem zmienić go milion pięćset razy wraz z tym jak dziecko rośnie
    Zgadzam się. Tak jest ze wszystkim: z rodzajem pieluszek, wkładów, karmieniem, wychowaniem itp
    Co mama to inny sposób pieluchowania.
    KOCHAM WIĘC NOSZĘ

Uprawnienia umieszczania postów