Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Lauren
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krycha Zobacz posta
    Potrzebuje wsparcia. Jak mam składać tetrę 60x80 na małą 3,5kg dupcię? Młody ma 14 dni, kikut jeszcze nie odpadł i póki co tylko otulacz kokosi nb + wkład s pasuje - chociaż pojemność jest niewielka. Tetry za cholerę nie potrafię upchnąć pod taki mały otulaczyk. A oprócz kokosi mam jeszcze otulacze noworodkowe milovia, bambino mio, thirsties, imse vimse i wszystkie wydają mi się ogromne, ale do czasu jak próbuję tam upchnąć tetrę - wtedy robią się jakieś za małe.
    a jak dotychczas składałaś tetrę? próbowałaś w samolot?
    przyznam,że ja też nie mogłam upchnąć tetry na noworodku w ten malutki otulacz,ostatecznie używałam wyłącznie wkładów z polarkiem.

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krycha Zobacz posta
    Potrzebuje wsparcia. Jak mam składać tetrę 60x80 na małą 3,5kg dupcię? Młody ma 14 dni, kikut jeszcze nie odpadł i póki co tylko otulacz kokosi nb + wkład s pasuje - chociaż pojemność jest niewielka. Tetry za cholerę nie potrafię upchnąć pod taki mały otulaczyk. A oprócz kokosi mam jeszcze otulacze noworodkowe milovia, bambino mio, thirsties, imse vimse i wszystkie wydają mi się ogromne, ale do czasu jak próbuję tam upchnąć tetrę - wtedy robią się jakieś za małe.
    Krycha ja składam w latawiec i jest ok. Pasuje do otulacza kokosi, a Irenka wazy jakies 3400 teraz. Tylko fakt faktem nie mam pojecia jakie wymiary ma moja tetra... Ale sprawdze za moment
    edit.cma 70x80

Chustomanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Próbowałam w samolot, ale tetrę mam prostokątna więc nawet jak złoże ten dłuższy bok, żeby był kwadrat i potem poskładam to mi strasznie dużo tetry zostaje na udkach na zewnątrz (znaczy nie w kroku).
    Spróbuje jutro ten latawiec, bo w nocy to bym sobie samobója strzeliła . Kornflejko jesteś przykładem, że da się więc muszę tylko udoskonalić technikę

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Nie wiem, czy to się da na niekwadratowej tetrze, ale testowałam ostatnio z misiem na kwadratowej i bardzo zgrabnie wychodziło: https://www.youtube.com/watch?v=CyvZMHvFMcE

Chustofanka Awatar Trzeciaczek
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

AAAAA... Nie masz welniaka s jakiegoś W nocy by ci.pasowalao taki ubierać. A otulacz S powinno ci wychodzisz z tetra a jeśli nie to skladaj ja jak prefold. Ja co prawda nie używałam kokosi S tylko imse vimse ten malutki i pojemny był jakoś specjalnie.nie musiałam się mordować.

Tetre 60x80 skladalas w trapez i zakladalam na pupke.
    Ostatnio edytowane przez Trzeciaczek ; 30-01-2016 o 12:19
    Mąż: 25.12.2013 Młody 24.08.2015. godz 18:18.
    KOCHAM WIĘC NOSZĘ

Chustomanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Eureka, udał się zapakować już trzeci raz w tetrę dzisiaj
    Zdecydowanie latawiec daje radę i na to otulacz imse vimse (chyba największy jaki posiadam z noworodkowych).

Trzeciaczku jak się składa w trapez?

Chustofanka Awatar Trzeciaczek
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

No kochana jak masz prostokat to brzegi dolne tylko zaginął do środka jak przy składaniu prefoldu.
    Taki trapez wychodzi

Wejdź na www.ekobaby.pl
    I tam masz Pieluszki z materiału instrukcja składania
    Pieluszka składaną na 6
    Powodzenia
    Ostatnio edytowane przez Trzeciaczek ; 30-01-2016 o 18:24
    Mąż: 25.12.2013 Młody 24.08.2015. godz 18:18.
    KOCHAM WIĘC NOSZĘ

Uprawnienia umieszczania postów