Lakoniwo - starczy
Odpowiedź bo za pierwszym razem skojarzylo się z lajkonikiem
Wysłane z mojego XT1039
Lakoniwo - starczy
Odpowiedź bo za pierwszym razem skojarzylo się z lajkonikiem
Wysłane z mojego XT1039
mama Młodego, Młodej i Młodszego|`15,`17,19.
PS codziennie dziękuję Bogu za to forum <3.
Myślę, że właściwie wszystko się może przydać bo nigdy nie wiesz co się sprawdzi.Ja mam podobne ilości z tym, że ponad 30 formowanek małych(handmade i bambusowych kokosi), otulaczy pul s/xs też z 8, 5 prefoldów bambusowych s (pupeko,ekodidi)i wkładów bambusowych s chyba 8 ekodidi, wkłady z weluru bawełnianego i froty handmade 6 sztuk,stos tetry i muślinów z ikei no a reszta to już większe :wełniak ekodidi na wpinki plus 5 bambusowych wpinek(planuję jeszcze doszyć sama wpinki z weluru bawełnianego), otulacze pul OS kokosi i handmade -6 sztuk,kieszonki handmade M i OS-10 sztuk,formowanki bambusowe z panelem PUL Kokosi-2 i 5 formowanek z panelem Pul z weluru bawełnianego.No i kilka składanych dużych wkładów bambusowych. Więcej dużych pieluch nie będę na razie szyła bo nie wiem co mi będzie pasowało.Może jeszcze jakieś gatki albo longi spróbuję uszyć bo swetry na allegro licytuję a jak się nie uda to zamówię na forum.Stawiam bardziej na M/L bo u malucha to chyba ciężko jednak będzie spodenki wełniane na pupę wciągać.
No własnie tak się zastanawiam, czy ciężko... W sumie na jedno chyba wychodzi, jak zakładasz dziecku body i musisz jakieś gacie naciągnąć. A swetry to w lumpach szukaj![]()
Czy mogę prosić o ocenę mojej wyprawki? Mam:
15 sztuk tetry 40/70
15 sztuk tetry 80/80
1 szt tetry z bambusa
3 wkłady bambusowo-węglowe S
2 otulacze S z pulu
wełniane gatki newborn
wełniane gatki S
otulacz wełniany S
longi S
16 formowanek S (w tym 4 bambusowe, bardziej pancerne; 4 flanelowe,4 z bawełnianego weluru, 4 z frotki)
1 AIO tots bots
Czy to wystarczy? Może powinnam kupić jeszcze tetry/czegoś innego?
Czy longi/gatki w rozmiarze M można zakładać dziecku od 2-3 miesiąca,czy później (bo zastanawiam się,na jak długo starczą te s-ki)?
mam jeszcze pieluchy i wkłady OS (otulacze wełniane,pulowy,formowanki,kieszonki, wkłady z mikrofibry,muśliny ecopi) ,ale tych na razie nie uwzględniam![]()
Hej, dziewczyny - nie ma co się nakrecac. Też tak zrobilam na początku. W efekcie mam wszystkiego za dużo, stosy wkładów, nigdy nie dochodze do końca. Trochę to nie ma sensu, zawsze można dokupić, a później trudno się pozbyć.
Genia, wkładów masz chyba w sam raz albo i więcej. Pomyslalabym może o otulaczu jak wycieknie ci kupa z wkładu, to coś się może przydać, ale Pul też bardzo szybko schnie - to też weź pod uwagę przy zakupie.
Wysłane z mojego XT1039
mama Młodego, Młodej i Młodszego|`15,`17,19.
PS codziennie dziękuję Bogu za to forum <3.
Dokładnie, tak jak pisze Tulli. Warto mieć rozmiar S, ale z niego dziecko szybko wyrośnie. Jak już to produkujcie w dużych ilościach OSy.
Mój dzieć po 6 tygodniach zaczął nosić już OSy, a wcale jakiś wielki się nie urodził (3600g).
J.2014 i E.2016
No ja wlasnie chyba zakonczylam produkcje malych otulaczy, teraz chce poszyc wieksze, ale te OS jakos do konca mi nie leza, chyba poszyje rozmiarowo, pare M, pare L, bo przeciez dziecko potrzebuje roznej szerokosci w kroku na roznym etapie rosniecia, tak mysle.
Miałam rozmiarowe i średnio mi pasowaly, właśnie były za wąskie. Pewnie wszystko zależy od budowy dziecka, kroju pieluszki i materiału z którego są wykonane. U nas ostatecznie zostały osy, które używamy od 6 tygodnia, do teraz i ciągle pasują.
J.2014 i E.2016
Ja na samym początku (a od urodzenia na wielo) gatki wełniane + tetra spinany na snappi. Gatki babyidea longi rozmiar S to teraz dopiero odstawilam, gatki krótkie od Magnolii, gatki długie od aptonia do tego imse vimse otulacze rozmiar S dwie sztuki i to wystarczyło do miesiąca 1,5 a pozniej już osy od kokosi najzgrabnieszą leżą mi do tej pory ale niedługo jeszcze sprawdzę nappime.
Tetry tyle nakupilam że później jeszcze nówki sprzedawalam. Do 2 giego miesiąca tylko tetra a teraz to wiadomo.na noc formowanki na dzień wkłady ( lubujemy się w długich puppi)
Powodzenia.
Mąż: 25.12.2013Młody 24.08.2015. godz 18:18.
KOCHAM WIĘC NOSZĘ
A my od wyjścia ze szpitala na OSach (Adaś miał 5 dni, urodził się 3520 g, a przy wyjściu ze szpitala miał ok 3300).
Zastanawiam się, jak to się stało, że wydawało mi się, że otulacze będą lepsze, a nosimy się niemal cały czas w kieszonkach. Od ukończenia 2 miesięcy (czyli dosłownie od kilku dni) zakładam malutkiemu na noc formowankę i otulacz, ale w ciągu dnia tylko kieszonki. No i wiem- wszystko mi się trzyma w jednym kawałku! wkład w kieszonce może siedzieć i czekać, nie przesunie się za bardzo, nie mam też obaw o przyleganie wewnętrznej "foliowej" warstwy otulacza do pupy. Nie macie tak?![]()
Hanusia 1.02.2006 i Adaś 11.11.2015
ja tylko na początku tak jak pisałam używałam otulaczy imse vimse z tetrą , ale tetrę składałam w taki rąb i nie było szans żeby coś przylegało oprócz tetry. Od 2-giego miesiąca tylko otulacze wełniane albo kieszonki od kokosi bez pzreszyć i jest ekstra. AAAAAAA zapomniałabym teraz od niedawna też ala trenerki od Dewiś i też spoko
za niedługo będziemy też kożystać z nappime . Chcę spróbować bo w kokosi fajna dupka mała wychodzi .
KOCHAM WIĘC NOSZĘ
Ja w sumie na noworodka otulacz pul mam jeden. Tak to mam dwie kieszonki z mikropolarem od srodka i otulacze welniane. W ogoke podjaralam sie szyciem tych welniakow wiec no, przewazaja w wyprawce XD
A pytanie- otulacze polarowe na niemowle, to sie sprawdza? Lub w ogole przy pieluchowaniu dxiecka?
Ja Używałam. Na niemowlaku sprawdza się na pewno i takie milutkie są nie gniota nigdzie.
KOCHAM WIĘC NOSZĘ
Dziewczyny, pomożecie które otulacze są rozmiarowo takie jak Milovia S?
Bo mam za mało otulaczy, chcę dokupić ale nie mam zielonego pojęcia w co celować. Mam otulacz Tots Bots NB i jest większy niż ta Milovia, a ona nam podpasowała.
Mały ma 7 tygodni, ale dopiero niedawno dorósł do pieluch wielo, niestety urodził się 6 tygodni za wcześnie..
Ale teraz waży ok. 3500, więc jest akuratnie
Dodam, że ręczniczki z IKEI dla gości sprawdzają się idealnie, do tego koc polarowy z IKEI pocięty na wkładki 'sucha pupa'. Przy przewijaniu co karmienie (co 2-3h), raczzej brak przecieków, zdarzyły się dwa razy dosłownie.
A do jakiego wymiaru przycinacie te suche pupy z koca z IKEI?
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
No wlasnie do OS to nam raczej daleko, przymierzalam juz.. mlody jest chudzielcem bo wczesniak wiec OS jeszcze poczekaja..
CześćMam pytanie do doświadczonych mam: ile i jakiej Tetry kupić? Mam kilka 2szt gatek i 1szt otulaczy wełnianych + kilka puli. Zaopatrzona jestem też w prefoldy i formowanki. Dzieciątko rodzi się w maju więc pomyślałam też o tetrze spinanej snappi. Tylko co wybrać?
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Ja się właśnie edukuję w temacie tetry i wiem już, że trzeba spojrzeć na a) gramaturę (powinna być 140, a nie ta cieńsza) b) na wymiary (kwadratowe). Tyle z podstawowych rzeczy.
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia