Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Trzeciaczek
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Ja na samym początku (a od urodzenia na wielo) gatki wełniane + tetra spinany na snappi. Gatki babyidea longi rozmiar S to teraz dopiero odstawilam, gatki krótkie od Magnolii, gatki długie od aptonia do tego imse vimse otulacze rozmiar S dwie sztuki i to wystarczyło do miesiąca 1,5 a pozniej już osy od kokosi najzgrabnieszą leżą mi do tej pory ale niedługo jeszcze sprawdzę nappime.
    Tetry tyle nakupilam że później jeszcze nówki sprzedawalam. Do 2 giego miesiąca tylko tetra a teraz to wiadomo.na noc formowanki na dzień wkłady ( lubujemy się w długich puppi)
    Powodzenia.
    Mąż: 25.12.2013 Młody 24.08.2015. godz 18:18.
    KOCHAM WIĘC NOSZĘ

Chustofanka Awatar mrscreme
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

A my od wyjścia ze szpitala na OSach (Adaś miał 5 dni, urodził się 3520 g, a przy wyjściu ze szpitala miał ok 3300).

Zastanawiam się, jak to się stało, że wydawało mi się, że otulacze będą lepsze, a nosimy się niemal cały czas w kieszonkach. Od ukończenia 2 miesięcy (czyli dosłownie od kilku dni) zakładam malutkiemu na noc formowankę i otulacz, ale w ciągu dnia tylko kieszonki. No i wiem- wszystko mi się trzyma w jednym kawałku! wkład w kieszonce może siedzieć i czekać, nie przesunie się za bardzo, nie mam też obaw o przyleganie wewnętrznej "foliowej" warstwy otulacza do pupy. Nie macie tak?
    Hanusia 1.02.2006 i Adaś 11.11.2015

Chustofanka Awatar Trzeciaczek
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

ja tylko na początku tak jak pisałam używałam otulaczy imse vimse z tetrą , ale tetrę składałam w taki rąb i nie było szans żeby coś przylegało oprócz tetry. Od 2-giego miesiąca tylko otulacze wełniane albo kieszonki od kokosi bez pzreszyć i jest ekstra . AAAAAAA zapomniałabym teraz od niedawna też ala trenerki od Dewiś i też spoko
    za niedługo będziemy też kożystać z nappime . Chcę spróbować bo w kokosi fajna dupka mała wychodzi .
    Mąż: 25.12.2013 Młody 24.08.2015. godz 18:18.
    KOCHAM WIĘC NOSZĘ

Uprawnienia umieszczania postów