Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
Ja już wszystko mam opracowane (dzięki megaogarniętej znajomej) Kupię otulacze noworodkowe PUL-owe, do nich klepsydry noworodkowe oraz ręczniczki z IKEI + pocięty polar. W domu latem bez otulacza: tetra, ewentualnie te same klepsydry, tylko spięte snappi. Bez otulacza położę dziecko na PUL-ową matę do przewijania, przykrytą jakąś flanelą czy innym polarem. I błagam, nie mówcie, że z tym planem jest coś nie tak, bo tak sobie to pięknie przemyślałam
Jak tylko kupki nie będą za każdym razem spływać bokiem i brudzić otulacza (jak było u nas), to powinnaś dać radę choć faktycznie klepsydrowe wkłady powinny lepiej zdać egzamin niż zwykłe proste. No i jeśli są szare, to nie będzie widać plam po kupie (nie ma jak praktyczne podejście)

A jeśli chodzi o kładzenie latem bez pieluchy, to fakt, przy leżeniu na brzuchu mata zda egzamin, ale już na plecach to zależy czy szykuje Ci się chłopiec czy dziewczynka uprzedzam - mój kawaler jak siknie bez pieluchy leżąc na plecach, to mamy fontannę na całego No a na początku dziecko długo na brzuszku nie wytrzymuje, bo to dla niego jest jednak wysiłek... ale sama tetra to raczej będzie ok, przewiewnie

Dobrze to sobie wykombinowałaś.