Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nanak Zobacz posta
    Kaisa, a formowanka nie robi za wysokiej/duzej pupci? To w sumie jedyne co mnie zastanawia (no i to, ze wolno schnie). Ale jesli ma byc lepsze na noc to czemu by nie... Ale wtedy ile ich trzeba na dziecia?

- wysłane z TT -
    Nie robi. Te formowanki kokosi, o których wspominała joasia, są naprawdę malutkie, są bambusowe, więc bardziej chłonne porównując z tą samą ilością/objętnością tetry.
    Ja zmieniałam pieluszkę w nocy 2-3razy, przez pierwsze dwa, trzy miesiące kupka była prawie w każdej pieluszce więc trzeba było. Czyli 3 formowanki na noc, jeśli zamierzasz prać co 2 dni to potrzebujesz 9sztuk (bo trzeba liczyć jeszcze dzień na wyschnięcie).
    Ja mam dziecko ze środka lata, więc miałam 4 formowanki, pralka rano, wieczorem były suche. A na jesień już zaczęłam używać os.
    J.2014 i E.2016

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaisa Zobacz posta
    Ja zmieniałam pieluszkę w nocy 2-3razy, przez pierwsze dwa, trzy miesiące kupka była prawie w każdej pieluszce więc trzeba było. Czyli 3 formowanki na noc, jeśli zamierzasz prać co 2 dni to potrzebujesz 9sztuk (bo trzeba liczyć jeszcze dzień na wyschnięcie).
    Ja mam dziecko ze środka lata, więc miałam 4 formowanki, pralka rano, wieczorem były suche. A na jesień już zaczęłam używać os.

O jeżu! To ja przewijałam młodego 14 razy w nocy mnimum Wtedy jeszcze byliśmy na pampkach - na noc szykowałam 20 sztuk i zazwyczaj schodziło koło 14 Co chwila była pobudka na cycka, w czasie cyckania były ze trzy kupy . To był przerób

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abcd_2007 Zobacz posta
    O jeżu! To ja przewijałam młodego 14 razy w nocy mnimum Wtedy jeszcze byliśmy na pampkach - na noc szykowałam 20 sztuk i zazwyczaj schodziło koło 14 Co chwila była pobudka na cycka, w czasie cyckania były ze trzy kupy . To był przerób

o u mnie było to samo na dobę schodziło mi ok 40szt

Uprawnienia umieszczania postów