Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

A to zależy od preferencji, jak wszystko
    mi się papierki niezbyt sprawdzały, bo noworodkowa kupa i tak była wszędzie (nie tylko na wkładzie ale i otulaczu) a już takie bardziej stałe byly już robione do toalety/na nocnik, więc już papierki nie były potrzebne
    ale jak ma się dosyć spłukiwania/zapierania to zawsze można sobie papierek położyć - zawsze to mniej roboty wyrzucić papierek niż spierać plamy

Chustofanka Awatar emelbe
    Miejscowość
    Słupsk

Domyślnie

Ewis, ja przy pierwszym dziecku szybko zniechęciłam się do składania tetry w jakieś trójkąty czy samoloty i jak już zaczęliśmy na dobre wielopieluchowanie, to teściowa podpowiedziała mi, że tetrę można złożyć w prostokąt. Zaopatrzyłam się też w te małe ręczniki z Ikei, bo były krótsze, co przy małej pupie jest lepszą opcją. Natomiast przy drugim dziecku miałam już zakupione prefoldy Ecopi w rozmiarze newborn (jeszcze ich używam), które składałam w prostokąt. Do tego malutkie otulacze (polecam Bambino Mio, choć bardzo zadowolona byłam tez z Assunty Tiny i Babyetty, bo mają dodatkową regulację na napki jak przy otulaczach OS).

Tadek, zamiast papierków fajne są wkłady "sucha pielucha", bo często na nich potrafi się zatrzymać mleczna kupa i reszta jest łatwiej spieralna. Jednak tak jak HoliPoli napisała - mleczne kupy są rzadkie i są wszędzie

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Lubie papierki ale zdecydowanie na normalne kupy,noworodkowe raz ze wszedzie,dwa ze i tak przez papierek przeleca wiec niczego to nie ulatwia,pielucha uwalona
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Uprawnienia umieszczania postów