Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Widok wątkowy

Chustonoszka Awatar jus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elayla Zobacz posta
    Co do tetry to u nas się zupełnie nie sprawdziła w pierwszych miesiącach,bo była za wielka do małyc otulaczy i się nie mieściła, a cięta na mniejsze kawałki miała za małą chłonność. Rewelacyjna za to okazała się o wiele później jako wkład awaryjny, gdy nie zdążyłam zrobić prania albo m nie wyschlo.
    poważnie, nawet ta najzwyklejsza, najcieńsza była za duża?? może to dlatego, że bliźniaki są zazwyczaj manieńkie (nie wiem jak to było u was). To tylko potwierdza, że co mama to opinia i nie należy żadnego systemu dyskwalifikować. Trza spróbować samemu

Cytat Zamieszczone przez Elayla Zobacz posta
    Mikrofibra jest sztuczna, a do tego odciąga wilgoć do tego stopnia, że położona bezpośrednio przy skórze może ją wysuszać/podrażniać. Lepiej sprawdzi się w kieszonce, ale ja w ogole jestem przeciwniczką sztucznych tkanin przy skórze, więc kieszonka musiałaby dla mnie być z welurkiem
    Do tego miktofibra szybko szarzeje, jest dość gruba i ma w porównaniu do grubości wkładu dość niską chłonność.
    Tak, ja się absolutnie zgadzam, też jestem zdania, że mikrofibra tuż przy pupie to zły pomysł. Dlatego ja stosuję na to mikropolarki sucha pupa. Przy czym to też nie jest materiał naturalny, więc różnie mamy do tego podchodzą, nie wszystkie są zwolenniczkami.

A chłonność przy noworodku to nie jest z kolei aż taka pierwszorzędna kwestia, i tak trzeba te pieluchy co chwila zmieniać, bo kupa oczywiście pomijając dłuższe drzemki, gdzie ja stosuję jendnorazówki, bo nadal szukam systemu chłonniejszego nie robiącego dużej pupy. Zresztą gdzieś tu o to niedawno całkiem pytałam i za radą mam zakupiłam kilka formowanek i patrzę jak to wychodzi.
    Ale jakbym miała znowu pieluchować noworodka, to na kilka pierwszych tygodni znowu zdecydowałabym się na śmierdziuchy.
    Ostatnio edytowane przez jus ; 23-07-2014 o 08:48
    całkiem niedawno, z mocą równą bombie atomowej, przekonałam się co to znaczy, że dzieci uczą pokory...

Uprawnienia umieszczania postów