Cytat Zamieszczone przez madziaaliyah Zobacz posta
(...) Po jakimś czasie, kiedy zakupiłam pierwszego Flipa, stwierdziłam, że bezsensowne było kupowanie otulaczy noworodkowych. Syn bardzo szybko z nich wyrósł, a tanio mnie nie kosztowały... Gdybym teraz zaczynała znów pieluchować wielo to kupiłabym tylko kilka flipów, tetrę i snappi, wsio! Na początek to wystarczający zestaw. A Flipy po spięciu sa naprawdę male i zgrabne. No chyba że dziecię jakies bardzo małe - mój był raczej standardowy - 3280g i 55cm. Zreszta do tej pory używamy tetry i otulaczy (syn wczoraj skończył 4 miesiące). Szybciej schnie, łatwiej mi się dopiera, bo moge wysoka temp potraktować, wybielaczem, czy wrzątkiem z sodą (tetrę oczywiście a nie otulacze pulowe )(...)
To chyba zależy od budowy dziecka, bo my, jak córka miala 4 mce nadal używaliśmy otulaczy S, dopiero od jakiegoś 5tego mca orzeszliśmy na OS (wcześniej straszliwie w nich pływała), no i tak naprawdę to nie lubię zmniejszania, bo się tworzą zakładki i trudniej jest to wszystko dobrze ułożyć (choć akurat flipa nie mieliśmy). Córa jak się urodziła to 3050 g i 52cm miała, więc nie jakaś super mała.

I też kocham tetrę