Formowanki do wełnianych gatek to dobry wybór. Tylko gatki mi się zawsze ciężko dziecku wciągało, więc raczej tylko na noc taką opcję stosuję (a już baaaaardzo długo nie muszę jej zmieniać pieluchy w nocy)
IMO tetra lux (80x80) dla noworodka jest za duża. Na moją 8miomiesięczną córę jest wg mnie nadal trochę za duża. Jak Ci bardzo nie szkoda to bym ją pocięła no na pół (jeśli chcesz składać w prostokąt). Jeśli chodzi o składanie w samolot to u nas była dobra tak gdzieś po ok 3-4 mcach.
Milovię Ski miałam i dosyć szybko się zaczęły sprawdzać, uzywaliśmy ich od 2giego tyg. Z tym, że ja składałam tetre do nich w prostokąt a wtedy taka typowa 70x80 czy 80x80 to robi masakrycznie duży tyłek dziecku. Lepiej się do tego sprawdzały ręczniczki z ikea ale też podnosiły dupkę. Najlepiej jeszcze coś bardziej płaskiego wymyślićchyba ich wkłady są niezłe jeśli o to chodzi
Jedyny kłopot to taki, że przy moim maluszku to praktycznie kazde przewijanie to była kupa brudząca otulacz, więc przy 4 otulaczach jakie miałam to pranie było ich niemalże non stop a i tak czasem się zdarzalo, że musiałam jednorazową założyć.
Ale są dzieci co raz na trzy dni kupę robią i wtedy z 4 otulaczami spokojnie można sobie dać radę.
Mam nadzieję, że pomogłam trochę![]()