Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

HoliPoli, mnie męczy spłukiwanie pod prysznicem, to ten etap chcę ominąć dzięki papierkom

Asioczka, mam otulacze Assunta. Są świetne i tak tanie, że to aż śmieszne, nie wiem dlaczego nikt na forum ich nie używa http://www.chusty.info/forum/showthr...le-flower-quot - aż 2 na całe forum jesteśmy posiadaczkami

Myolikk, ja się w ciąży nastawiłam na kieszonki - dla noworodka mi się wcale nie sprawdziły (wszystko wyciekało przy nóżkach), po lekturze forum dokupiłam mnóstwo małej tetry, bo tania i szybko schnie - też mi się nie sprawdziła, irytowało mnie składanie nawet w prostokąt, poza tym się przesuwała i otulacz trochę się brudził. Za to super sprawdzają mi się formowanki i chyba w związku z tym przy nich zostanę.
    Ostatnio edytowane przez mist ; 09-12-2013 o 20:50

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mist Zobacz posta
    HoliPoli, mnie męczy spłukiwanie pod prysznicem, to ten etap chcę ominąć dzięki papierkom
    Też mnie wkurzał ten etap na początku ale było tak że czy papierek czy go brak i tak trzeba było spłukiwać, bo zawsze coś a raczej większość lądowała poza/pod papierkiem. Ale może Tobie się uda

Chustofanka Awatar szalotka
    Miejscowość
    50°00'45″N 20°59'19″E

Domyślnie

Dla skóry mojego dziecka papierki okazały się być za szorstkie. Przy noworodku i malutkim niemowlaczku najlepiej sprawdzał się zestaw: kieszonka jako otulacz, a do środka tera bambusowa złożona w prostokąt i ewentualnie wkładka typu "sucha pielucha".

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Ja znalazłam papierki bambusowe, ale są pakowane po 10 rolek (jedna wychodzi po ok. 17zł)... Może ktoś by był chętny na wspólne zamówienie?

Chustonoszka Awatar myolikk
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Kieszonki kupiłam jako pierwsze pieluchy wielo - jeszcze bez głębszego zgłębienia tematu, będą czekać aż pupcia podrośnie, zobaczymy czy nam podpasują. Nastawiam się na tetrę lepszej jakości, bo wychodzi stosunkowo tanio i najszybciej schnie. Formowanek też mam w sumie kilkanaście i zobaczymy jak sprawdzą się na noce. Tak naprawdę to Maluszek pokaże, co mu najbardziej odpowiada i do tego będziemy się jakoś próbować dostosować

Chustonówka

Domyślnie

Odnośnie spłukiwania kupki niemowlęcej to ja mam super patent z druciakiem do garków, takim ala obważanek Na początku próbowałam spłukiwać samą wodą, ale śluz blokuje efektywne spłukiwanie mimo naprawdę dużego ciśnienia wody. teraz mam mój druciak w łazience i wystarczy kilka pociągnięć i spłukane, a kupa nie tknięta ręką ina druciaku też nie osiada.

Uprawnienia umieszczania postów